masbasia 26.12.06, 19:26 Nie wiem jak zmusić córkę do picia herbaty. Mała ma 7 miesięcy i nic nie chce pić (tylko pierś). Je już zupki i deserki, ale pić nie chce! Nie wiem czy muszę ją do tego zmuszać, czy póki co wystarczy sama pierś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anulaaa Re: Herbatka - musi pić?? 26.12.06, 19:35 pewnie większość napisze,że wystarczy sama piers ale ja jestem zwolenniczką dopajania i wiem,że moja córa w tym wieku piła bardzo dużo-już w dzień jej nie karmiłam piersią... w probowalas z soczkami itp?? do kiedy chcesz karmić? może jakbyś zmniejszyła ilość karmień w dzień(skoro je już inne rzeczy) to by chętniej piła ja przestałam szybko karmić w dzień bo mała wisiała non stop na cycku i już miałam powoli dosyć Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Herbatka - musi pić?? 26.12.06, 19:40 Ja też jestem zwolenniczką dopajania, rumianek, mięta, rozcieńczone soczki owocowe, może coś jej posmakuje, a jak nie to sama woda Odpowiedz Link Zgłoś
anulaaa Re: Herbatka - musi pić?? 26.12.06, 19:49 u nas nie było problemów z piciem bo mala dostawała wodę od pierwszych dni w małych ilościach(chciałam ją przyzwyczaić do butli gdybym musiała wyjść itp) ale też kombinowaliśmy-najpierw woda,potem herbatki i soczki bardzo szybko zaczeła pić wszystko ze smakiem ale na dobre rozkreciła się jak ją przestałam karmić w dzień Odpowiedz Link Zgłoś
majalis78 Re: Herbatka - musi pić?? 27.12.06, 23:09 Mój synek ma 6 msc i wogóle nic nie chce pic.nie chce wody ,soczków ani herbatek.Zatwardzenia nia ma ,pije bebilon pepti 2.Widocznie to mu wystarcza... Odpowiedz Link Zgłoś