Dodaj do ulubionych

Infacol-Wasze opinie

IP: *.* 25.03.03, 21:45
Witajcie! Jestem bardzo ciekawa co sądzicie na temat Infacolu?Moja mała cierpi z powodu kolek-Gripe Water bardzo pluła więc zaczęłam podawać Infacol i jak ręką odjął.Wszystko minęło,Robi ładne "duże" kupki,jest o wiele bardziej spokojna.Ale zastanawiam się czy mogę go tak bezkarnie podawać?Obecnie daję co drugie-trzecie karmienie w dzień.Czy to nie za dużo?Na ulotce niby piszą,że przed każdym ale to mi się wydało zbyt wiele.Dodam,że Werka ma niecałe 7tyg. Pozdrawiam Zuzia
Obserwuj wątek
    • Gość: ewok1 Re: Infacol-Wasze opinie IP: *.* 25.03.03, 22:25
      Infacol jest rewelacyjny! Podawałam go Antosiowi od kiedy skończył 3 tygodnie (teraz ma już ponad 6 miesięcy) do połowy 2 miesiąca. Podawanie tego leku przed każdym karmieniem uważam za nieporozumienie. Jeden raz dziennie - wieczorem - wystarczy. U nas to wystarczało. Może też spróbuj.EWA
    • Gość: aga1306 Re: Infacol-Wasze opinie IP: *.* 25.03.03, 23:38
      U nas tez się sprawdził, podawałam podobnie jak Ty, co 2,3 karmienie. Infacol podawalismy synkowi od 3 tyg. zycia do mniej więcej 3 mies. Bywały dni,ze nie podawalismy go w ogóle. pozdr.Aga mama Michała
    • Gość: dta Re: Infacol-Wasze opinie IP: *.* 27.03.03, 22:42
      a ja podawałam infacol przez ok. 3 - 3,5 mies. przed każdym karmieniem, i nawet w nocy. Pomagał, ale nie eliminował całkowicie objawów kolki. Myślę, że częstość podawania należy dostosować do indywidualnych potrzeb dziecka. Na pewno wygodniejszy w stosowaniu niż esputicon. Dla mojego malucha gripe water to pomyłka - pluł dalej niż widział.dorota
    • Gość: urszk Re: Infacol-Wasze opinie IP: *.* 28.03.03, 09:04
      Sądzę, że jeśli pomoaga, to można podawać, bo nie wchłania się on z przewodu pokarmowego, aczkolwiek w naszym przypadku pomagała tylko woda koperkowa.PozdrawiamUlka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka