Dodaj do ulubionych

Bose stópki

04.01.07, 00:01
Co myślicie o tym, by niemowlaczek spał z całkiem bosymi stópkami? Nam samym
bez skarpet śpi się w końcu lepiej. Mam na myśli dziecko 5 miesięczne.
Obserwuj wątek
    • shady27 Re: Bose stópki 04.01.07, 00:03
      moje w tym wieku spalo bez
      • donosxl Re: Bose stópki 04.01.07, 00:05
        a 4 miesieczne? bo jak sie rozkopie w nocy to moze mu zmarzna?
        • kanaviosta Re: Bose stópki 04.01.07, 10:28
          dla rozkopującego się można zakupić spiworek.. albo troszkę podkręcić kaloryfer ;-")
    • bu.bu Re: Bose stópki 04.01.07, 00:18
      Moj od dawna spi bez.
      Teraz ma prawie 6mcy.

PZDR
      • letica Re: Bose stópki 04.01.07, 02:22
        a mój ma 18 miesięcy i od zawsze spał w skarpetach..Dlatego,ze się zawsze
        odkrywa,poza tym w skarpetkach przutulniej.Z bosymi stópkami spął tylko w upalne
        lato.
    • s.poline Re: Bose stópki 04.01.07, 08:56
      Moja śpi od miesiąca bez (11 miesięcy), bo zaczęły mnie denerwować zbyt małe lub zbyt duże pajacyki i kupiłam jej dwuczęściowe piżamkismile Znacznie wygodniej! A w domu mamy bardzo ciepło..
      • margonik Re: Bose stópki 04.01.07, 15:57
        My akurat nie mamy w domu bardzo ciepło - z premedytacją utrzymujemy temp. 20-
        21 stopni. Ale w końcu stópki są przykryte.
        • agnieszkaela Re: Bose stópki 04.01.07, 16:05
          Margonik, a ile w takim razie jest cieplo? My mamy 19-20 stopni w dzien, 17-18
          w nocy i dla mnie akurat. Zwlaszcza w nocy nie wyobrazma sobie spac w
          cieplejszym pomieszczeniu. Synek spal juz po miesiacu z golymi stopkami.
          • margonik Re: Bose stópki 07.01.07, 21:45
            Wiem, to jest względne. Ale zauważyłam, że zawsze, jak idziemy do lekarzy
            dziecięcych, to w gabinetach mają tak okrutnie nagrzane, że ledwo idzie
            wytrzymać - bo niby dzieci tak lubią. W porówaniu do tego, 20st. to lodówka smile
    • kanaviosta Re: Bose stópki 04.01.07, 10:27
      jak najbardziej może spać bez skarpet. nie zakładałam Małej nigdy skarpet do snu, śpioszki tylko przez pierwszy miesiąc
    • teane Re: Bose stópki 04.01.07, 18:33
      mój synuś jutro skończy 4 miesiące i tak od miesiąca śpi z bosymi stupkami jak
      akurat nam się taka piżamka trafi. nie rozkopuje się w nocy, a jak wyjmuje go do
      karmienia, to ma ciepłe stupki. ale myśle, że każde dziecko jest inne, jedno
      lubi bardzo ciepło inne nie, on od urodzenia nie lubił jak go ciepło ubierałam,
      bo szybko się pocił.
      • guruburu Re: Bose stópki 04.01.07, 20:34
        A dlaczego nie? 20-21 to cieeeepło smile
        Jak się rozkopuje to śpiworek jest super (inaczej zresztą też). Córka spała body
        długi rękaw lub koszulka długi rękaw i w śpiworze. Od rozmiaru 74 miała już
        zwykłe piżamki.
    • agamamaani Re: Bose stópki 08.01.07, 08:55
      Franek wogóle w samym bodziaku śpi ( nie wiem jak ale nawet spodnie przez sen
      zdejmuje ( a ma 4 miesiące) a Ania tylko w skarpetkach ( ma 2,5 roku) - ona robi
      awanturę jak nie dam jej skarpetek na noc.. wiec co dziecko to inne zwyczaje smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka