annalalik 09.01.07, 10:20 Mojemu syneczkowi (2 tygodnie) bardzo wysuszają się wargi. Ma je całe popierzchnięte. Wiem że to przez kaloryfery. Co moge zrobic by temu zapobiec? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: Suche wargi 09.01.07, 11:07 Przykręcić kaloryfer. Położyć na kaloryferze świezo uprane tetrówki czy co tam własnie uprałaś. Posmarowqac dziecku usta kremem ochronnym, takim jakiego będziesz używac do buzi na zimowych spacerach - tłustym. Odpowiedz Link Zgłoś
ulfa Re: Suche wargi 09.01.07, 11:13 Ja smaruję synowi wargi maścią nagietkową, wcześniej smarowałam bepantenem Odpowiedz Link Zgłoś
agaruda1 Re: Suche wargi 09.01.07, 11:40 Suche wargi sa objawem, ze dziecko slabo oddycha przez nos!!! Koniecznie proponuje udac sie do laryngologa. Może po prostu ma krzywa przegrode albo cos tam sie dzieje. Moze ma po prostu katar? Nie lekcewaz tego problemu, bez paniki, ale pojsc trzeba. Pozdrawiam Aga i Dominik Odpowiedz Link Zgłoś
annalalik Re: Suche wargi 09.01.07, 15:30 On faktycznie czesto ma buźke otwartą i tak oddycha. Katarku nie ma napewno. W przyszłym tygodniu mam 1 wizyte u pediatry wiec zapytam o to. Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
monikaaleksandra Re: Suche wargi 09.01.07, 16:52 nwilżaj mu kilka razy dziennie nosek Marimerem lub Stermimarem. Odpowiedz Link Zgłoś
agusia19751 Re: Suche wargi 09.01.07, 17:09 moja córka ma co prawda już 6 m-cy ale byliśmy u lekarza na wizycie i powiedział że jest zdrowa ale lekko odwodniona a dlatego że miałam w pokoju za ciepło i mała mimo że dużo piła to woda za szybko wydalała się z organizmu,jednym z objawów odwodnienia są wysuszone wargi, kazał nam zmniejszyć temperature do 20 stopni i często przepajać.Jak będziesz na wizycie z małym to podpytaj pediatre ,może wystarczy tylko czymś smarować i będzie dobrze albo może i jest to objaw czegoś co powinien koniecznie zbadać lekarz.Ja nie mam nawilżacza ale na kaloryfer powiesiłam pojemniczki z wodą. Odpowiedz Link Zgłoś