Dodaj do ulubionych

co robić - odbijanie

14.01.07, 20:00
mam ciagle prawie od urodzenia problem z moja 8 tyg corka, ciagle po
karmieniu piersia placze, nieraz przy piersi, nie daje sie uspac ciagle
marudzi calymi dniami placze itp, ju znie mam sily na nic

tu podpowiedzieli mi ze to moze przez odbijanie, przyznaj enie zawsze odbijam
ale czesto pojawia sie taki problem ze ona nie odbija, nieraz nawet po pol
godzinie, z nieraz od razu zasypia na rekach, wtedy sie skula i zwija i juz w
ogole nie ma szansy na odbicie, co robic zeby si eodbilo, klepie i masuej a
tu nic, czy zawsze musi odbic
Obserwuj wątek
    • lidia23 Re: co robić - odbijanie 14.01.07, 20:14
      A czy dobrze przybiera na wadze? Bo moja córa też taka byłą i okazało się że
      była nonstop głodna i musiałam przejśc na butelkę. A jak jej się nie odbija to
      kładź ją na brzuszka, powinno się jej odbić.
      www.aleksandraikonrad.blog.onet.pl
      • monikaa13 Re: co robić - odbijanie 14.01.07, 20:28
        no wlasnie na wadze przybiera malo, nie jest zaglodzona ale to ok 100 120 na
        tydzien wiec zadne to oszalamiajace wyniki nie sa, od jakiegos czasu podaje
        czasem butelke jak juz mocnop marudzi, ale tak po 20 30 ml, moze to za malo
    • sebaga Re: co robić - odbijanie 14.01.07, 20:18
      Mój też nie chciał odbijać jak go kładłam na ramieniu. Nie wiem jak Ty to
      robisz, ale u nas rewelacyjna okazała się inna pozycja. Sadzasz dziecko na
      swoich nogach podtrzymując plecki. Drugą ręką podtrzymujesz główkę z przodu.
      • vvega Re: co robić - odbijanie 14.01.07, 21:02
        żeby sie odbiło spróbuj chodzić na piętach nosząc małą - chodzi o lekkie
        wstrząsy
      • lidia23 Re: co robić - odbijanie 14.01.07, 21:15
        Ja przypuszczam że dziecko jest po prostu głodne. Spróbuj jednego dnia zamiast
        piersi dać tylko butelkę, chodzi mi o jedno karmienie. Zrób 120 zobaczysz ile
        zje i jak się będzie zachowywał. Jak będzie spokojny to znacze że się najadł. No
        i że jak jest tylko na piersi to jest głodny cały czas.
        www.aleksandraikonrad.blog.onet.pl
    • agusia19751 Re: co robić - odbijanie 14.01.07, 21:26
      moja mała ma pół roczku i od maleńkości jak jej się odbijało po jedzeniu to dobrze a jak nie to nie kładłam ją do łóżeczka i jak była mniejsza to zaglądałam do niej czasami jak jej się nie odbiło a teraz to już się ustabilizowało lekarz mi powiedział że nie musi się odbić po każdym jedzeniu,chociaż moja koleżanka trzymała malca ok 40 min.po jedzeniu żeby mu się odbiło tak że każdy podchodzi do sprawy tak jak uważa albo z jakich porad skorzysta
    • bruxellka1 Re: co robić - odbijanie 15.01.07, 09:21
      nie zawsze musie sie odbic po posilku.jesli twoje dziecko je nie lykajac
      powietrza,to nie musi sie jej odbic.moja corka tez tak miala,tylko nie
      plakala.zobacz,moze zle sie przyklada do piersi,lub pozycja jej nie odpowiada?
      spruboj na lezaco.u mnie to zadzialalo.najpierw karmilam na siedzaco,ale mala
      ciagle piszczala i sie wiercila,wiec zmienilam pozycje na lezaco i od razu
      malej przypadla do gustusmilepozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka