Dodaj do ulubionych

Czy trzymiesięczniak powinien dojadać w nocy???

17.01.07, 14:48
Moja trzymiesięczna córka zasypia wieczorem sama w swoim łóżeczku, ale budzi
się w nocy do jedzenia. Wtedy ją biorę do siebie do łóżka, wciąż karmię
piersią więc ją dokarmiam a wtedy śpi już ze mną do rana bo zazwyczaj budzi
się jeszcze kilka razy, chodzenie w tą i z powrotem jest trochę męczące. Czy
to nie jest już trochę późno na dojadanie w nocy? Co sądzicie na ten temat?
Proszę o porady bo nie wiem co mam myśleć.
Obserwuj wątek
    • exylia Re: Czy trzymiesięczniak powinien dojadać w nocy? 17.01.07, 14:53
      Moja córka ma 13 miesięcy i jeszcze wcina w nocy. Czasami nawet 2 razy. 3
      miesięczne dziecko jest moim zdaniem za małe od nocnego odstawiania. Zresztą
      nocne mleko matki jest dla takiego dziecka najlepsze.
      • mirekla Re: Czy trzymiesięczniak powinien dojadać w nocy? 17.01.07, 18:56
        Kochana nie martw sie . Moj synej ma 6 miesiecy i prawie co 2 godz budzi sie do
        karmienia. Ja rowniez karmie go piersia, lae odkladam i zasypia w swoim
        lozeczku." Piersiowe" dzieciaki tak maja. pozdrawiam
        • magounia Re: Czy trzymiesięczniak powinien dojadać w nocy? 18.01.07, 09:18
          mirekla ja mam dokładnie to samo smile
    • spa746 Re: Czy trzymiesięczniak powinien dojadać w nocy? 17.01.07, 16:14
      według podrecznikow dziecko od 6 miesiecy powinno przesypiać całe noce ale..
      dzieci ni czytają tych mądrych książek i moje pierwsze dziecko przestało jeść w
      nocy około roczku
    • czarnika Re: Czy trzymiesięczniak powinien dojadać w nocy? 17.01.07, 16:43
      he,he trzy miesiace powiadasz? Mój syn ma siedem i budzi sie w nocy co godzinę
      do cyca! Nic nie zapowiada szybkiej poprawysmile Córka jak miała trzy lata to po
      raz pierwszy przespała całą noc.
      • exylia Re: Czy trzymiesięczniak powinien dojadać w nocy? 17.01.07, 16:53
        czarnika napisała:
        Córka jak miała trzy lata to po
        > raz pierwszy przespała całą noc.

To mnie pocieszyłaśsad.
      • shady27 taki urok dziecka 17.01.07, 17:32
        niektore jadaja w nocy inne nie, musisz przeczekac.
    • stysiaczek1 Re: Czy trzymiesięczniak powinien dojadać w nocy? 17.01.07, 18:18
      Maksiu skończył wczoraj 6 miesiąc, cały czas budzi się w nocy tak co 3 - 4
      godziny na papu. nie wydaje mi się, żebyś musiała się jakoś specjalnie
      denerwować z tego powodu, że 3-miesięczne dziecko nie przesypia nocy. A tak
      wogóle to mamy "starsze stażem" mówią, że tęsknią do tego okresu kiedy dzidzia
      przytulała się w nocy do piersi i piła mleczko... no cóż, zobaczymy
    • anna.kucharska1 Re: Czy trzymiesięczniak powinien dojadać w nocy? 17.01.07, 20:39
      Moja 4 miesieczna corcia budzi sie do karmienia w nocy 2 razy. A ja sie z tego
      bardzo ciesze bo pokarm w nocy jest najbardziej wartościowy i tlusty. mi to
      zupelnie nie przeszkadza bo zabieram ja do siebie do lozka i dalej spimy razem.
      Ona czasem jeszcze je a ja juz spie. Nie rezygnuj z nocnego karmienia bo dajesz
      wtedy dziecku to co najlepsze. Ja wracam niebawem do pracy i te nocne karmienie
      beda jedne z nielicznych gdy bedzie jadla mleko z piersi
      • mortysia79 Dziękuję 17.01.07, 23:12
        Bardzo dziękuję za rady, bardzo mi pomogły i nie będę się już tak bić z myślami.
        Wiecie jak to jest jak ktoś coś powie (szczególnie jeśli nie ma pojęcia o tym co
        mówi) i mimo że to wydaje się niedorzeczne to przy braku doświadczenia człowiek
        się zastanawia: a może w tym coś jest... Ale aż muszę to napisać smile Wyobraźcie
        sobie moja teściowa która urodziła trójkę dzieci stwierdziła że "nie powinnam
        mojej córci karmić w nocy bo jest już za duża a poza tym będzie ZAPASIONA!!!"
        Pozostawiam to bez komentarza... wink
      • kamelia17 Re: Czy trzymiesięczniak powinien dojadać w nocy? 18.01.07, 10:30
        moja 3 miesięczna też budzi się w nocy 2 razy na cycusia. Aniu, czy Ty karmiąc
        córcię "na śpiocha" nie podnosisz jej do odbeknięcia? Pytam, bo sama mam pokusę
        tak karmić ale póki co zawsze podnoszę do odbeknięcia i zawsze mała "beka"
    • jufalka Re: Czy trzymiesięczniak powinien dojadać w nocy? 17.01.07, 23:40
      he moja ma 7 msc i zajada w nocy nadal kilka razy, podobno dzieci potrzebują
      nocnego mleka do dobrego rozwoju, tylko nie wiem do jakiego wieku...
    • dolska1 Re: Czy trzymiesięczniak powinien dojadać w nocy? 18.01.07, 00:35
      Nie rezygnuj z tego !!!!w nocy pokarm jest bardziej pożywny , tłustszy i
      wartościowszy .Dzieci karmione w nocy są zdrowsze i inteligentniejsze .To
      jeszcze maluszek , który intensywnie rośnie i potrzebuje takiego
      pokarmu .Teściowa głupoty wygaduje ;dzieci bardzo szybko zmieniają wagę , a te
      karmione piersią , sa mniej narażone na nadwagę , niż te karmione
      sztucznie .Tłuszcz w naszym pokarmie , jest lepiej przyswajalny i sie nie
      odkłada , tylko przetwarza .mój synek ok.3ms był tłusciutki .A teraz(10 msc) ,
      jest zgrabnym chlopaczkiem , który nie potrafi usiedzieć na miejscu.Okazji do
      strawienia tłuszczyku zatem mnóstwo !!!
    • malman Re: Czy trzymiesięczniak powinien dojadać w nocy? 18.01.07, 09:05
      Mój synek ma 4,5 miesiąca i do tej pory budzi się ok 3-4 razy na dobę mimo
      naprawdę "pokaźnej" kolacji z cyca po kąpieli.Próbowalismy z mężem wszystkiego-
      później kąpać, podawać mleko odciągniete z butelki( bo może nie dojada bo
      podsypia przy cycu), kołysanek itp.Wszystko na nic.A jeszcze mnie pogrążały
      znajome,których dzieci przesypiały ok 9 godzin w nocy!!!!A potem doszłam do
      wniosku,że mój ukochany Kluseczek jest jaki jest i za to właśnie go kocham- że
      jest zywym , kochanym rozrabiaczkiem!A nie takie falki z olejemwink Mam
      nadzieję,że się wkrótce unormuje.A Wam dziewczyny mające takie problemy jak ja-
      dziękuję bardzo za wsparcie i to co tu napisałyście- dobrze wiedziec,że nie
      jest sie samym.Tak łatwo dać się uwieść schematom, planom i normom chcącym
      wepchnąć nasze dzieciaczki w sztywne ramy jakichś "planów".Dzięki!I trzymajcie
      się "nocne mamusie" smilesmilesmilesmilesmile
    • aishka2307 Re: Czy trzymiesięczniak powinien dojadać w nocy? 18.01.07, 09:17
      A moja 6miesięczna córka, żeby było śmieszniej w ogóle w dzień nie chce ssać
      piersi, w ogóle!/po konsultacji z pediatrą w dzień jest NAN2/ natomiast
      wieczorem i w nocy owszem. Po kapieli ssie troszkę piersi, czyli koło 21,
      później idzie spać i budzi się co najmniej 2 razy w nocy i ssie pierś. Też bym
      chciała żeby przesypiała całą noc. Półki co ja stale jestem niewyspanasmile A
      chcemy strać się z męzem już o drugie dziecko. I nie wiem jak to będzie z
      dwójką...
    • sara2103 Re: Czy trzymiesięczniak powinien dojadać w nocy? 18.01.07, 17:58
      naucz dziecko czytać to będzie wiedziało, że ma nie wstawać
      • mortysia79 do sara2103 18.01.07, 20:33
        Dziękuję za radę, jesteś bardzo dowcipna. Ale możesz z pewnością sobie na ten
        dowcip pozwolić Domniemam że jesteś taka doświadczona w wychowaniu dzieci i
        żadne problemy nie są ci obce, nie wspomnę że na każde pytanie masz wspaniałą
        odpowiedź. GRATULACJE ale nie każdy jest takim geniuszem jak ty! A na marginesie
        to forum jest właśnie po to żeby w razie wątpliwości człowiek mógł się podzielić
        swoimi problemami i poszukać pomocy w nurtujących go sprawach...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka