Dodaj do ulubionych

gazy w nocy

14.02.07, 09:39
witam,sama już nie wiem co robić sad nie sypiam juz od kilku miesiecy .Moj
bobas ma już 4 miesiace i ciagle budzi sie w nocy bo mecza go gazy.Dostaje
espumisan i herbatke koperkowa,nie wiem co robić jestem już
wyczerpana.Myslałam że jak skonczy 3 miesiace to kłopoty z gazami przejda ,a
tu ciagle sie to ciagnie nawet jest gorzej.Kłade go na brzuszku kiedys tak
spał teraz tak sie wykreca ze prawie wypada z łózka.Poradzcie może tez ktos
tak miał?Wybudza sie i płacze bo go boli brzuszek i tak jest co godzine w nocy .
Obserwuj wątek
    • maniaska Re: gazy w nocy 14.02.07, 10:21
      Cześć, moja też ma 4 mce i od jakiegos miesiąca co jakis czas budzi się przez
      gazy. Pogłaskam, przytulę i zasypia. Jem normalnie, tzn, żadnych kalafiorów i
      innych tego typu ale bez przesady. A jak podajesz espumisan, masz zalecone od
      lekarza? Pozdrawiam
      • jennycleo Re: gazy w nocy 15.02.07, 12:54
        nie dostałam od lekarza zalecenia na espumisan ,poradziła mi kolezanka ale jak
        byłam na szczepieniu to pytałam sie o ten preparat i kazała dawac.Ogolnie to
        lekarze traktuja to jako rzezc normalna lekarka gdy jej o tym powiedziałm to
        powiedziała ze mam dawac wode koperkowa(smiechu warte ja probowałm
        wszystkiego)tak jej zreszta powiedziałm i dała mi ksiązeczk o karmieniu piersia
        ha hah ha wiec sobie odpusciłam i tez czekam jak mowicie ze taz tak macie to nie
        czuje sie osamotniona dzieki pozdro
    • laurka112 Re: gazy w nocy 14.02.07, 20:01
      juz niedługo mam nadziejęsmile
      u nas kolka skończyła się jak córa miała 4 i poł mies.;
      pozdr;
    • justajar Re: gazy w nocy 14.02.07, 21:43
      Niestety nic Ci nie doradzę, bo sama już też odchodzę od zmysłów. Moja córcia
      ma to samo. Strasznie męczą ją gazy. W dzień nie dają jej porządnie zjeść a w
      nocy spać. Cały czas tylko stęka i się wije w łóżeczku i podkurcza nóżki. Też
      myślałam najpierw że minie to wszystko po 3 miesiącu, później miałam nadzieję,
      że jak skończy 4 miesiące to się wszystko unormuje. A teraz mam znowu nadzieję,
      że jak skończy 5 miesięcy to będzie ok. Cóż pozostało chyba czekać, tyle, że
      bardzo żal patrzeć jak się maleństwo męczy. Nic nie pomaga ani żadne masaże,
      kładzenie na brzuszku, ani farmakologia.
    • mileczka75 Re: gazy w nocy 14.02.07, 21:55
      moja córka też miała gazy. Dawałam jej Infacol kilka razy dziennie i chyba
      przez tydzień piła Plantex, pomogło. Aha, a jak juz gazy były mega wielkie
      grzałam jej brzuch suszarką (oczywiście przez ubranie i w odpowiedniej
      odległości, żeby nie poparzyć smile)
      • dk310 Re: gazy w nocy 15.02.07, 13:15
        Mam sześciomiesięcznego szkraba i nigdy nie miał problemów z gazami albo z
        kolką...dlaczego? Podstawa to odbicie się po posiłku!!! Nawet w nocy około 2
        herbatka - potem odbijamy (na śpiąco), potem 5-6 mleczko i odbijamy (na
        śpiąco). Dziecko chodzi spać przed 22, wstaje w dobrym humorku 7-8.
        • nefretete323 Re: gazy w nocy 17.02.07, 21:40
          Moja sześciomiesięczna córa miała problem z brzuszkiem od urodzenia. do 3 m-ca
          dostawałą Debridat. od dwóch tygodni zaczęła budzić się w nocy co godzinę,
          wierciła się, płakała, puszczała bączki, podkurczała nóżki. poszliśmy do
          lekarza w przychodni i co - stwierdził że dzieci tak mają i żebym przyzwyczaiła
          się do tego że nie będę w nocy spała. i tak kolejna noc z głowy. następnie
          poszliśmy prywatnie i lekarz przystawił stetoskop do brzuszka i powiedział że
          słychać tam rewolucję. przepisał ponownie Debridat (lekarze mówią że jest
          najlepszy)i dziecko od 3 nocy śpi normalnie. Uff
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka