sabka22 Re: Tran? 22.02.07, 18:36 było juz conieco o tranie i ja osobiscie nie stosuje bo i po co?wystarczy zew inny sposob bedziesz hartowac dziecko i tyle,a tran to chyba dla starszych dzieci jest lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
s.ivona Re: Tran? 22.02.07, 20:05 ja zaczelam dawac synowi jak skonczyl 7mm i daje do dnia dzisiejszego a ma juz ponad 2,5 roku. chcialam tez dawac mojej 5m corce ale lekarz jeszcze zabronil - ale ona ma bardzo specyficzna sytuacje zdrowotna. genralnie z tranami trzeba uwazac bo zawieraja wit d3 wiec jej juz wiecej podawac nie mozna. lekarz powiedzial ze u takich malych dzieci (mam na mysli rowniesnikow corki) tran jest jeszcze nie wskazany, bo kazdy produkt zawiera inna ilosc wit d3 a z nia nie mozna przesadzac. nie do konca sie z tym zgadzam. podawalam u syna i wszystko jest oki, corce tez bede dawac ale za pare miesiecy. najlepiej zapytaj swojego pediatry co mysli na ten temat i jak sie juz zdecydujesz do koniecznie sprawdz zawartosc wit d3. Odpowiedz Link Zgłoś