andzelikadudek 24.02.07, 10:59 Czy można już dawać danonki 7 miesięcznemu bobasowi, jest zdrowa i bez ZADNYCH alergii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katklos Re: czy dawać Danonki 7 miesięcznemu dziecku? 24.02.07, 11:03 NIE!Danonki sa od 3.roku życia. P.S. Wrzuć danonki w wyszukiwarke, temat był już setki razy. Odpowiedz Link Zgłoś
kathia_25 Re: czy dawać Danonki 7 miesięcznemu dziecku? 24.02.07, 11:21 przecież danonki to sam cukier!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lidia23 Re: czy dawać Danonki 7 miesięcznemu dziecku? 24.02.07, 12:33 Nie prawda!!!!! Ja swojej dawałam waniliowy i nic jej nie było. Bardzo ładnie robiła kupki, brzuszek ją nie bolał. Ozywiście ni edostaje je codziennie, ale od czasu do czasu A ma 8 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
mama1_24 Re: czy dawać Danonki 7 miesięcznemu dziecku? 24.02.07, 12:33 ja dałam synkowi jak miał 10 miesięcy i na dugi dzień pojawiła się wysypka, od tego czasu nie daje Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: czy dawać Danonki 7 miesięcznemu dziecku? 24.02.07, 15:02 Skoro nawet sam producent twierdzi, ze podawac najlepiej od 3 r.z. to po co wczesniej? Czy w niektorych sklepach w Polsce nie ma juz nic innego procz danonkow, ze sa one takim szalem wsrod mam? Daj jogurt naturalny, dodaj troche owocow i masz super deser, bez sztucznego cukru. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigiiemilki Re: uczulały 24.02.07, 12:36 nawet jak podalam teraz- 21M-po dlugim czasie jak nie dawalam-to mialy szorstka skore, a na inne rzeczy alergi nie maja. Inne serki jedza np.Bakusie i nic im nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: uczulały 24.02.07, 15:40 i powiecie mi ze teraz nagle wszystkie dzieci mają alergie na danonki tak??ja swojemu synkowi daje(ma 11mies)i nic mu nie jest,a jesli chodzi o chemie w danonkach to powiem tak: a co teraz nie zawiera chemi?????Daje małemu rożne serki i jest wszystko w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiik Re: czy dawać Danonki 7 miesięcznemu dziecku? 24.02.07, 15:46 na pewno mniej chemii jest w jogurcie naturalnym, dorzuć owoce i będzie super deser Odpowiedz Link Zgłoś
3anek Re: czy dawać Danonki 7 miesięcznemu dziecku? 24.02.07, 16:02 hmmmmm ummmm moja lekarka powiedziała, żeby zacząć podawać danonki sykowi jak skończy 7 miesiąc. Kazała zacząć od waniliowego. Sykowi nic po nich nie jest. To wybór każdej mamy czy da dziecku danonki czy coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
kathia_25 Re: czy dawać Danonki 7 miesięcznemu dziecku? 24.02.07, 16:04 tak się zastanawaim komu bardziej wierzyć-lekarzowi czy producentowi owych danonków?? Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: czy dawać Danonki 7 miesięcznemu dziecku? 24.02.07, 16:10 najlepiej zaufaj sobie!przeciez napewno nie trzymasz sie sztywno tych regół,na zabawkach i to prawie wszystkich pisze ze są od 3lat i co tez ich dziecku nie dajesz bo tak jest napisane?? Odpowiedz Link Zgłoś
amelia_s Re: czy dawać Danonki 7 miesięcznemu dziecku? 24.02.07, 17:42 kobieto, nie porównuj zabawki do jedzenia. Podasz niemowlakowi krowie mleko bo ktoś inny to robia lbo z wygody czy oszczędności? Danonki są strasznie słodkie i aż się dziwię, że wasi lekarze je zalecają dla tak małych dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
malgos_79 Re: czy dawać Danonki 7 miesięcznemu dziecku? 24.02.07, 19:23 mój ma 7 miesięcy, i zajada danonki, a niewiele jest dań i deserków które mu smakują. Odpowiedz Link Zgłoś
peresia Re: czy dawać Danonki 7 miesięcznemu dziecku? 24.02.07, 19:29 Pediatra mojego dziecka to raczej z tych rozsądnych, cyt:"proszę nie dawać, danonki to straszne świństwo". Odpowiedz Link Zgłoś
agnes783 Nie podawać! świństwo ! 24.02.07, 20:20 Tak orzekła nam pediatra i alergolog, sama chemia podobno i kajdanki dla tego kto to wyprodukował! Odpowiedz Link Zgłoś
zulcia73 Re: czy dawać Danonki 7 miesięcznemu dziecku? 24.02.07, 20:21 ja dałam swojej malej jak miala 8 m-cy i dostała uczulenia na buzi Odpowiedz Link Zgłoś
brunette23 a po co? 24.02.07, 21:52 lepiej dać jogurt naturalny z owocami ze słoiczka lub świeżymi, tylko niekoniecznie już siedmiomiesięczniakowi, a już danonek to w ogóle odpada w tym wieku... pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
beatar9 Re: a po co? 24.02.07, 22:03 ...nawet lekarz nie poleca..mój syn uwielbia zwykły twarożek w kostce z owocami świeżymi albo ze słoiczka,jogurt naturalny z owocami,bielucha z dodatkami,serek homogenizowany-to menu dla trochę starszych)albo gotowe deserki odpowiednie dla wieku malucha,pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
anulkas86 Re: czy dawać Danonki 7 miesięcznemu dziecku? 25.02.07, 13:05 Ja dawałam w tym wieku dziecku zwykłe jogurty i serki (także te owocowe). Sporadycznie dostawał też Danonki. Teraz mały ma prawie 10 m i zjada dosyć często Danonki, np na podwieczorek. Nic mu nie jest a lekarka nie zabrania, a wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
michasia24 Re: czy dawać Danonki 7 miesięcznemu dziecku? 25.02.07, 16:42 to od ciebie zalezy, widzisz ile osob tyle opinie, ja dawalam od 6,5 mies i jest wszytsko okey Odpowiedz Link Zgłoś
asta6265 Re: czy dawać Danonki 7 miesięcznemu dziecku? 25.02.07, 17:42 mój synek ma 5,5 mc i wcina dwa danonki dziennie. bez względu na smak. truskawskwe, waniliowe, morelowe i nic mu nie jest, kupki ma ładne, alergii też rzadnej nie ma, także rób jak uważasz. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś