busias 14.03.07, 08:22 moja 6 tygodniowa córka ma 37,3oC. nie wiem czy mam sie czym martwić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariken Re: gorączka u niemowlaków 14.03.07, 08:30 na razie nie. a może mierzyłaś temp po jedzeniu? wtedy jest wyższa. obserwuj czy nie rośnie. u dzieci gorączka zaczyna się powyżej 38,5 st, trzeba zbijać dopiero gdy przekroczy tą wartość. jeżeli nie ma innych objawów, zrób badanie moczu jeśli temp się podniesie - gorączka bez innych objawów może oznaczać infekcję układu moczowego. temp w okolicach 37 to często normalna wartość u maluchów . trzymam kciuki żeby nic nie wyszło, joaśka Odpowiedz Link Zgłoś
01martaz1 Re: gorączka u niemowlaków 14.03.07, 08:57 37,3 to nie jest gorączka u dziecka, nie martw się. mi pediatra powiedział, że zaczyna się od 38oC i wtedy trzeba dać panadol w czopku. Moja Dziewczynka ma właśnie 37,5oC po wczorajszym szczepieniu i nie martwię się Trzeba tylko kontrolować co jakiś czas czy temperatura nie wrosła za mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka_lobuzka06 Re: gorączka u niemowlaków 14.03.07, 11:04 witam, zgadzam się z powyższymi odpowiedziami.Moja córcia ma często 37,5 czasem nawet 37,7 a zdarza się, że też 37,1, więc sama widzisz u niemowlaków tak jest i jesli nie ma innych niepokojących objawów typu kaszelek, katar itd. jest ok.Na pewno jak dziecko płacze wtedy sie podwyższa równiez brak kupki może być tego przyczyną. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś