d.ziarkowska 17.03.07, 14:53 jak muslicie- śpiący czy coś nie tak z oczkami.. takim 4 miesieczniaką bada sie wzrok jakoś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzalus Re: przeciera oczka 17.03.07, 19:49 Moja Mała trze oczka jak jest zmęczona, śpiąca. Ale czytałam tu gdzieś na forum że może to być objaw alergii ale nie wiem czy tak jest i czy to jedyny objaw. Poobserwuj dziecko jeśli trze te oczka po dłuższym okresie aktywności to może jest rzeczywiście poprostu śpiące. Pozdrawiam Ola Odpowiedz Link Zgłoś
aniazmudziak Re: przeciera oczka 17.03.07, 20:31 Dokładnie tak. Przeciera jak jest zmęczony i śpiący. Odpowiedz Link Zgłoś
szarlota123 Re: przeciera oczka 17.03.07, 21:58 Moja mała też przecierała i byłam z nią u oklulisty i powiedział, że to może być - zapalnie spojówek - wada wzroku ( u takich maleńst się nie bada - dopiero przy bilansie 2 latka , u małych dzieci powiedziała ze tylko mozna badać jak się uśpi) - alergia - zmęczenie Moja ma 9 miesięcy, a byłam z nią jakiś miesiąc temu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alusiowamama Re: przeciera oczka 17.03.07, 23:18 ja po tym właśnie poznaję, że moja córka chce spać. to pierwszy objaw, zmęczona oczka zaczynają piec i dlatego trze. Odpowiedz Link Zgłoś
wahb Re: przeciera oczka 17.03.07, 23:56 bada sie oczy bada, nie słuchaj gadania, idz do okulisty Odpowiedz Link Zgłoś
szarlota123 Re: przeciera oczka 18.03.07, 12:34 ja byłam u okulisty. Chcociaz trochę mnie zdziwło, że nie można wykryć wady wzroku u niemowlaka, ponieważ byłam tez u oklulisty jak mała miała 1,5 miesiąca ( w związku z tym, że miała naświetlania w szpitalu z powodu żółtaczki) i wtedy zakropliła jej oczka, zbadała i powiedziała wszystko jest ok, ale może to było inne badania. Ale dopiero o tym pomyślałam po wyjściu z gabinetu Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: przeciera oczka 18.03.07, 12:59 Moja Z. zaczeła trzec oczy własnie w tym wieku. Norma. Ale na początku tez mi to sie dziwne wydawało, teraz (6m) to po prostu czytelny objaw zmęczenia. MOze to byc wspolnego z alergią (czy z czyms innym), jeżeli zaobserwujesz, ze dziecko robi często NIE wtedy, kiedy jest śpiące. Odpowiedz Link Zgłoś