06.04.07, 17:31
Proszę poradzcie mi jakie leki sprawdzały się w przypadku waszych dzieci na
kolkę, masaże nie pomagają?
Obserwuj wątek
    • misiaczek85 Re: kolka 06.04.07, 18:09
      ja probowalam wszystkich mozliwych lekow, najlepiej dziala infacol. na mojego
      synka przynajmniej, oczywiscie idealnie nie jest, ale lepszy rydz niz nic wink
      herbatki koperkowej za duzo nie podawaj, bo ona przy zbyt wielkiej ilosci tez
      potrafi niezle wzdymac. ja mojemu podaje przegotowana wode lekko oslodzona
      glukoza, mozna tez bez glukozy. poza tym na wieczor podaje malemu herbatke
      rumiankowa, lekko uspokaja i rozluznia.
    • saga5 Re: kolka 06.04.07, 18:14
      u nas sie sprawdzila mieta z korzeniem imbiru.
      Mieszkam w Kalifornii i nasza pediatra jest z pochodzenia hinduska stad ten
      specyfik.
      A robi sie to tak:
      kilka listkow swiezej miety parzy sie z kilkoma skrawkami korzenia imbiru.
      Calosc lekko slodzisz i podajesz dziecku 3 razy dziennie po lyzeczce, najlepiej
      po posilku. Sama tez dodawaj np.do pieczywa zabek czosnku lub jak lubisz
      sproszkowanego czosnku ktory ja np.dodaje do zapiekanki rano na sniadanie.
      Synkowi smak czosnku nie przeszkadzal wiec jadlam.
      U nas pomoglo blyskawicznie,a do tego czasu maly meczyl sie okropnie, my tez
      widzac jak placzesad
      Zadne specyfiki z Polski nie pomogly, a to rewelacyjne! Sama na sobie
      wyprobowalam i naprawde pomaga a najwazniejsze ze nie ma w tym chemii !
      Glowa do gory. Pierwsze 3 m-ce sa najgorsze, mamy to juz za soba uuffff...

Pozdrawiam
      Agnieszka

Adrian (19.02.2001)
      Anthony (08.12.2006)
      • jasmin30 Re: kolka 06.04.07, 22:05
        Polecam Sab Simplex lub Lefax
        • saanka84 Re: kolka 01.11.13, 17:24
          nie polecam. mieszkam w niemczch i tu nie ma problemu zeby te leki dostac ale lekarka mi je odradzila bo nie dosc ze nie pomagaja to moga zaszkodzic. ja daje malej czopki kminkowe u nas nazywaja sie CARUM CARVI KINDERZAPFCHEN firmy wala. super dzialaja, sa bez recepty i naturalnym lekiem. pozdrawiam
    • migdalek86 Re: kolka 29.10.13, 23:03
      ja stosowałam espumisan w kropelkach oraz katater
      • maj.uncja Re: kolka 30.10.13, 20:24
        A ktoś stosował tę nową wersję ze zwiększoną dawką?
        • migdalek86 Re: kolka 31.10.13, 21:35
          jeszcze nie ale znajomi polecali
    • giba116 Re: kolka 30.10.13, 20:30
      U nas pomógł Delicol, ale dopiero w maksymalnej dawce.
      • nicola30 Re: kolka 01.11.13, 11:57
        Mojej córce pomogły tylko masaże, a kolkę miała straszną, nie spała, darła się jak opętana i tylko cyc-rączki. Jakie tylko leki, kompresy, kładzenie na brzuszku - nic nie pomagało, dopiero ktoś nam dał namiar na gabinet rehabilitacyjny, 3 masaże i problem nie znikł, ale tak złagodził ataki, że dopiero poczułam, że żyję.
    • kosa.bar Re: kolka 01.11.13, 13:52
      U nas pomógł tylko Debridat
    • nikola696969 Re: kolka 01.11.13, 18:36
      u nas z kolei zadne lekarstwa, czopki, kropelki, herbatki koperkowe itd nie pomagalo. natimiast super pomagalo noszenie na tzw. samolot czyli trzyma sie dziecko pod paszkami i miedzy nozkami twarza do ziemi i tak nosilam synka, po 5-10 min sie uspokajal. i oczywiscie niezawodny dzwiek suszarki podczas ataku kolki doac szybko go usypial.
    • lo.ri Re: kolka 29.03.16, 16:55
      U nas przy kolkach sprawdziła sie Kolaktaza. Kropelki dodaje się do mleka. To są krople przy kolce spowodowanej nietolerancją laktozy. Pomagają.
      • antosia1993 Re: kolka 03.04.16, 20:11
        U nas było tak samo. Te same kropelki pomogły u nas smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka