Dodaj do ulubionych

ząbkowanie

11.04.07, 10:26
Moja córeczka ma 9 miesięcy... pierwszy ząbek przebił jej się dokładnie w
sylwestra.. Teraz już jest dość duży... czy to normalne że jest tak długa
przerwa czasowa między pierwszym a drugim ząbkiem.. po którym ni widu ni
słychu...?
Obserwuj wątek
    • mama_amelii Re: ząbkowanie 11.04.07, 12:47
      u mojej córki przebiły się w 6 m-cy 2 dolne jedynki i teraz 7 m-cy przebijaja sie 2 górne jedynki.Myślę,że u twojej córeczki jak ząbjki zacznał sie przebijać to jeden po drugim.Także cierpliwie czekaj i nic się nie martw,tak może być.
      • noovaa Re: ząbkowanie 11.04.07, 13:13
        właśnie o to chodzi że pierwszy wyszedł już dawno temu a drugiego nie ma.. uncertain
    • noovaa Re: ząbkowanie 11.04.07, 16:49
      jest teraz moze ktos kto mi moze odpowiedzieć ?
      • kakaha Re: ząbkowanie 11.04.07, 16:58
        U nas podobnie jeden ząb już wyszedł dawno temu a drugiego jeszcze nie widać.
        Też sie zastanawiam czy to normalne.
        • noovaa Re: ząbkowanie 11.04.07, 16:58
          no to trzeba czekac az ktos bedzie wiedzial i trzymać temat na górze smile
          • ellana1 Re: ząbkowanie 11.04.07, 18:43
            ... albo zapytać lekarza .
    • iweti Re: ząbkowanie 11.04.07, 21:03
      Mojej curci dolne jedynki wyszły jak miała pól roku, teraz ma 10 miesięcy i dopiero wychodzi jej górna dwójka więc też nietypowo bo zazwyczaj pierwsze wychodzą jedynki.
      • kikaaaa Re: ząbkowanie 13.04.07, 09:15
        U mojej córeczki dolne dwójki wyszły 30-12, a 2 tydodnie temu zaczęlo wychodzic na raz 6 zębów, 3 juz sie przebiły a na pozostale czekamy, juz prześwitują

Cierpliwości, wyjda wszystkie
    • antosiczek Re: ząbkowanie 13.04.07, 09:30
      Mojej córce pierwsze zęby wyszły pod koniec 4 miesiąca a ząbkowała miesiąc
      czasu- miesiąc męczarni; biegunek, niemożności zasypiania, płaczu, pchania
      wszystkiego do buzi. Miałyśmy dwa tygodnie przerwy. Teraz od ponad tygodnia
      akcja zaczyna się na nowo- chyba wyłażą kolejne zęby; córka za 10 dni skończy 5
      miesięcy.
      • noovaa Re: ząbkowanie 13.04.07, 09:34
        To szybciutko.. Moja ma prawie 9miesięcy i ma takiego jednego "kikuta". Jak się
        uśmiecha to komicznie z nim wygląda smile. Po prostu martwiłam się dlaczego skoro
        zaczęła już ząbkować, od wyjścia pierwszego zęba minęło ponad 3 miesiące a drugi
        jeszcze nie idzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka