honoratawww 11.04.07, 15:14 Wojtek ma biegunke. Zmieniam mu pieluchy co chwile. Dałam lakcid 2 razy. Jest jakiś szybki sposób domowy. Marchew jadł na obiad. (15 miesięcy) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
noovaa Re: biegunka 11.04.07, 15:29 musi duzo pic zeby sie nie odwodnił.. moja ma często twardzszą kupke po porządnym rosole z kury. Wiecej nie pomoge. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi_10 Re: biegunka 11.04.07, 16:22 Kleik ryżowy też zatwardza, a najlepiej kup kleik marchwiowo-ryzowy hippa. Smecte możesz tez dać, na pewno nie zaszkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
zuska2007 Re: biegunka 11.04.07, 17:08 Możesz kupić w aptece suszone borowki i zrobić herbatkę u nas pomoglo i zupka marchwiowo-ryżowa powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kinga25b Re: biegunka 11.04.07, 18:14 Jka mój mały miał biegunkę, to lekarka przepisała mu Nifuroksazyd i Tormentiol do smarowania pupy, bo biegunka bardzo mu ja odparzyła. Z domowych sposobów, to zrób kisiel, jakiś żółty, chodzi o to, żeby miał jak najmniej barwników, a do picia rozpóść galaretkę, też żółtą. Odpowiedz Link Zgłoś
db61 Re: biegunka 11.04.07, 20:50 Dobry wieczór 1/ z pokarmów wiążących ewentualną przyczyne zakażenia polecam : gotowaną i przetartą marchew [lepiej wchłania], kleik ryżowy nawet rozgotowany na wodzie, 2/ z pokarmów zapierających - rozcieńczony kompot z jagód, odrobinę gorzkiej czekolady [bezmlecznej - bo mleczna może nasilac biegunkę - nietolerancja mleka] 3/ z pokarmów możliwych do podania - własny ugotowany bulion z kurczaka, kisiel bezglutenowy i pieczywo bezglutenowe 4/ lakcid może Pani podawać nawet 4 x / dobę [ale po uprzednim odczekaniu 30 - 60 minut, żeby sie dobrze bakterie w tym probiotyku "rozpuściły" ] 5/ smecte może Pani rozcieńczać nawet w kompocie lub rosole, ale w tym wieku to jedną saszetkę rozłożyłbym na cztery dawki po 1/4 saszetki 6/ regularne dopajanie [czasami około 100-150 ml / kg / dobę - 11 kg dziecko może wypić od 1100 ml do 1600 ml / dobę 7/ na zachodzie europy rodzice czasami dają do picia odgazowaną coca-cole 8/ życze maleństwu powrotu do zdrowia pediatra Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: biegunka 11.04.07, 20:57 Dobry sposob to borowki, zrob z nich kisiel, dziecko z checia zje, a dobrze dziala na zoladek. Dostaniesz w aptece. Dawalam jeszcze troche smecty no i lakcid wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
honoratawww Re: biegunka 12.04.07, 11:27 Dziękuję wszystkim za rady . Dyiđ jest ok Odpowiedz Link Zgłoś