agula801 13.04.07, 15:18 Witam! Mojej siedmiotygodniowej córeczce od jakiegos czasu łzawia oczka..czasami pojawia sie tez ropa.przemywam je solą fizjologiczna, jest lepiej...ale potem znowu wraca ropa.Co robic?Czy mam sie udac do okulisty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
honoratawww Re: łzawiące oczka 13.04.07, 15:45 Radzę jednak do okulisty. Miałam ten sam problem, próbowałam własnymi sposobami ale nie pomogło. Okulistka powiedziała że zapchany kanalik łzowy. Przepisała Neomycynę i kazała masować koncik oka.Przeszło. Nie miałam problemu przez ok 6 mieś. do dziś. Synek rano obudził się z ropą Odpowiedz Link Zgłoś
amilos Re: łzawiące oczka 13.04.07, 15:58 my od początku walczyliśmy z łzawiącym i ropiejącym oczkie. Stosowaliśmy maści, krople, masowanie, przemywanie, a i tak skończyło sie na zabiegu przekłuwania kanalika łzowego, i to 2 razy, bo był bardzo gruby. Mała długo się męczyła, a teraz jest spokój po zabiegu. Więc proponuję wizytę u okulisty. Odpowiedz Link Zgłoś
papasowa Re: łzawiące oczka 13.04.07, 21:24 rehabilitantka polecila masaz uciskowy jedna reka 2 palcami delikatnie uciskamy te kosteczki przy zewnetrznych kacikach oczu a druga reka 1 palcem uciskamy pod broda na srodku.po minutce 4 x dz. u nas pomoglo na lzawienie i delikatne ropienie. Odpowiedz Link Zgłoś
divideit Re: łzawiące oczka 13.04.07, 21:47 Do okulisty. Mojej corci ropialo i lzawilo oczka mozna powiediec ze od urodzenia, czasami byla przerwa na 2 dni ale zaraz potem ropka byla spowrotem. stosowalismy kropeli przepisywane przez lekarzy ale nic nie dalo takiego rezultatu jak przepchanie kanalika. trwa to naprawde chwileczka i jest rezultat! Odpowiedz Link Zgłoś