nadii19 11.05.07, 09:29 Mój synek wczoraj skończył 6 m-cy i ważi 8530g niewiem czy to w porównianiu do jego rówieśników mało czy dużo, więc mam pytanie ile ważą wasze Maluszki.Proszę o odpowiedzi>pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anjak27 Re: Ile ważą wasze 6-cio miesięczniaki?? 11.05.07, 09:38 Mój synek 30 kwietnia skończył 6 m-cy i ważył 9700, wzrost 73 cm (ur. 3320) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nowamz Re: Ile ważą wasze 6-cio miesięczniaki?? 11.05.07, 11:46 Mój Pawełek jak miał 6 miesięcy ważył 9200 Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: Ile ważą wasze 6-cio miesięczniaki?? 11.05.07, 09:43 moja córka majac 6 miesiecy wazyła 8700g. przy jej wadze urodzeniowej (2850) to naprawde sporo i zdaniem naszego pediatry powinnam uwazac zeby jej nie przekrmiac (corka jest na mleku modyfikowanym a nie na piersi) ale oprócz tego jest dosc "wysoka" z waga jest na 97 centylu a ze wzrostem wyszła juz poza siatke pozdrawiam Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
deela 6800 i jest ponizej siatki centylowej 11.05.07, 09:47 pisze to dla wszystkich matek ktore tez irytuje ten regularny wyscig szczurow , ktore dziecko najwieksze i ktore wygra? wieksze nie znaczy zdrowsze, wiekszym dzieciom ciezej siadac i raczkowac, julek raczkowal w wieku 6 m-0cy i siedziel bez podtrzymywania chiwle sam a poza tym jak twierdzi moja mama "nie kazde dziecko musi wygladac jak reklama budyniu" droga autorko postu jak nie wiesz ile wynosi norma dla dzieci w tym wieku uprzejmie informuje ze na koncu ksiazeczki zdrowia dziecka sa siatki centylowe z ktorych latwo odczytac jak w stosunku do statystycznych rowiesnikow rozwija sie twoje dziecko pod wzgledem fizycznym howk Odpowiedz Link Zgłoś
nadii19 Do della 11.05.07, 09:58 Sprawdzałam wagę w siatce centylowej i wiem ile wynosi centyl mojego syna, ale miałam pytanie czy to dużo czy mało w stosunku do innych dzieci.I nie jest to tak jak ty napisałaś "wyścig szczurów' więc nie bądz dziecinna nie chcesz nie odpowiadaj nikt tu z nikim nie rywalizuje tylko dobrze jest wiedzieć ile ważą inne dzieci.A jeżeli już mówisz o przechwalaniu sie to ty sama się chwalisz:"julek raczkowal w wieku 6 m-0cy i siedziel bez podtrzymywania chiwle sam" więc to my się przechwalamy czy ty??my piszemy tylko wagę,a ty najpierw pomyśl potem napisz. Odpowiedz Link Zgłoś
deela nadii nie wydziwiaj 11.05.07, 10:03 wiesz co znaczą centyle? np trzeci centyl znaczy że 3% dzieci w jego wieku jest od niego mniejszych, lżejszych itd i już masz odpowiedź jak to wygląda na tle innych dzieci a co do julka to mnie interesuje zdrowie i szczeście mojego dziecka a nie to czy będzie: najwyższe, najszybsze, najmądrzejsze, najładniejsze itd za przeproszeniem w dupie to mam bo dla mnie zawsze bedzie naj.... a wacik ile waza wasze x-miesieczniaki poijawia sie srednio raz dziennie, i zaczyna byc nudny bno i chcialam pocieszyc matki dzieci ktore nie waza 18 kg w wieku pol roku, ze nie wszystkie dzieci takie gigantyczne sa, bo po postach w podobnych tematach mozna tak wywnioskowac EOT Odpowiedz Link Zgłoś
twarz2 Re: nadii nie wydziwiaj 11.05.07, 10:29 Ojojoj A ja lubię takie wątki - mogę sobie porównać, bo siatki centylowe są już przestarzałe trochę - 1999 rok to kupa czasu Odpowiedz Link Zgłoś
twarz2 Re: w 2006 r wyszly nowe siatki 11.05.07, 15:12 czyli mam racje, ze mam przestarzałe. a rodziłam w tym roku i książeczka z tego roku i stare... Odpowiedz Link Zgłoś
dobryduszek31 Re: nadii nie wydziwiaj 11.05.07, 10:35 Rety aleś ty drażliwa kobieto Odpowiedz Link Zgłoś
adulkowy-mam Re: nadii nie wydziwiaj 11.05.07, 10:41 A ja się w pełni zgadzam z Przedmówczynią - po to weymyślono te nieszczęsne centyle, żeby z nich korzystać, a nie po to, żeby książeczka zdrowia była grubsza. Dorzucam równie częsty i mnie denerwujący wątek - czy Wasze dziecko - raczkowało, spało, sikało itd.. - w wieku... Wrrrrrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
twarz2 Re: nadii nie wydziwiaj 11.05.07, 15:13 to o czym powinno sie pisać, żeby Cie nie zdenerwować? Odpowiedz Link Zgłoś
mapi9 Re: Ile ważą wasze 6-cio miesięczniaki?? 11.05.07, 23:15 za to teraz mój syn ma 3,5 roku,waży 16 i 104 cm wzrostu,też stwierdzisz że spaślak? Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna775 Re: Ile ważą wasze 6-cio miesięczniaki?? 17.05.07, 14:38 Moja niunia ma 6ipół miesiąca waży 7500g (dzisiaj ważona) Odpowiedz Link Zgłoś
miaa26 Re: Ile ważą wasze 6-cio miesięczniaki?? 11.05.07, 09:48 Młody waży 9200 na piersi Odpowiedz Link Zgłoś
dorak8 ale masz cyce matko polko.... 11.05.07, 22:57 nikt sie nie pytal czy na piersi... ((( Odpowiedz Link Zgłoś
k.chomik Re: Ile ważą wasze 6-cio miesięczniaki?? 11.05.07, 10:36 Moja Ania waży ok. 8 kg, 6 miesiecy skonczyla przedwczoraj Odpowiedz Link Zgłoś
agulwa1 Re: Ile ważą wasze 6-cio miesięczniaki?? 11.05.07, 10:43 moja ważyła 7kg przy wzroście 63 jest mniejsza bo i my jesteśmy niscy i ja osobiście się z tego ciesze nie wygląda jak mutant w tych czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
nadii19 Re: Ile ważą wasze 6-cio miesięczniaki?? 11.05.07, 15:38 czy dla was każdy wątek,który wam nie pasuje musi być przez was skrytykowany?? Po co udzielacie głosów w postach których nie chcecie czytać nierozumiem.Jedna zasada nie chcę nie czytam a po co się nie potrzebnie siłować żeby komuś słownie dowalić.Nie rozumiem takich bab Odpowiedz Link Zgłoś
paulabak1 Re: Ile ważą wasze 6-cio miesięczniaki?? 09.06.07, 23:01 Mój synek ma 6msc i 3tyg i wazy 9.800,wzrost 74cm.Zdrowo i pięknie rośnie .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oli77 Re: Ile ważą wasze 6-cio miesięczniaki?? 11.05.07, 11:12 Syn 9200g gdy miał 6 m-cy, na samej piersi, nie sposób było tej wagi zatrzymać. Od 3 roku życia jest wreszcie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
patkawawa Re: Ile ważą wasze 6-cio miesięczniaki?? 11.05.07, 11:50 A mój synek ma 6 i pół miesiąca i waży 6230 przy urodzeniowej 2990 i cóż? nie powiesze sie z tego powodu ma apetyt slicznie sie rozwija jest radosny i to jest najwazniejsze. Teraz dopiero lekarze kazali robic badania w kierunku anemii itd bo wczesniej twierdzili ze taka jego uroda i karmiony cycem i na sztucznym i je mnostwo roznych rzeczy i nie tyje. Trudno nie kazde dziecko musi wazyc 9 kilo wazne zeby byl zdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
bjoork Re: Ile ważą wasze 6-cio miesięczniaki?? 11.05.07, 12:02 a mój synek jest drobniutki -dziś skończył 7m. i ma 75cm i 8350g. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Ile ważą wasze 6-cio miesięczniaki?? 11.05.07, 13:12 moja konczy 6 miesiecy za tydzien, bylam z nia w srode u lekarza i wazyla 7750g, mysle ze na 6 miesiecy bedzie spokojnie 8 wazyc martwie sie ze to za duzo, karmie nutramigenem, waga ur 4200g co do watku to dla mnie jest ciekawy, siatki siatkami, a w takim watku mozna porownac jak to jest w rzeczywistosci i jak inne dzieci sie rozwijaja, i jezeli moja wazy 8 kilo i dla mnie to duzo a wiekszosc mam pisze ze np ich dzieci waza 9 wiec ja sie troche uspokajam, Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: Ile ważą wasze 6-cio miesięczniaki?? 11.05.07, 23:30 rzeczywistosc? jesli twoj swiat konczy sie i zaczyna na forum, to moze i tak siatki centylowe to rzeczywistosc, nie wybiorczy watek moja corka ma 10 i pol miesiaca i wazy 9200 i szczuplutka nie jest wczoraj byla u mnie kolezanka z 10 i pol kilowym polroczniakiem, sama na niego mowi grubas, wszyscy ogladali go z usmiechem, ale jak okaz, bo mlody mial poliki jak chomik i nabity niezle ponad 9 kilo u szesciomiesieczniaka to duzo i 10 % dzieci wazy tyle i wiecej, 90% wazy mniej - tyle centyle Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Ile ważą wasze 6-cio miesięczniaki?? 12.05.07, 17:54 to po co odpowiadasz, to mnie zastanawia, jezeli nie podoba ci sie ten watek to do niego nie zagladaj widze ze tez napisalas ile twoja dzidzia wazy, pytanie tylko po co Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: Ile ważą wasze 6-cio miesięczniaki?? 12.05.07, 18:37 hmm, nie wiem jak ty, ale dopoki nie zajrze do watku, to nie wiem czy mi sie nie podoba, ale chetnie bym taka umiejetnosc nabyla, zaoszczedziloby mi to irytacji glupota niektorych wypowiedzi odpisalam, bo poraza mnie twoj tok rozumowania, ze nie siatki centylowe a watek na forum jest odzwierciedleniem rzeczywistosci i ze dzieci waza roznie, ale akurat polroczniaki wazace ponad 9 kilo to nie przecietnosc na 50 centylu, raczej dorodny okaz teraz zrozumialas? czy jakos bardziej lopatologicznie mam pisac? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Ile ważą wasze 6-cio miesięczniaki?? 12.05.07, 18:39 no dobra zajrzalas, choc tytul watku wyraznie mowi o czym watek bedzie, ale ok niech ci bedzie, al epo co odpowiadasz????????????????????/ jak ci enie interesuje i uwazasz go za niepotrzebny, hmm Odpowiedz Link Zgłoś
luschka Re: Ile ważą wasze 6-cio miesięczniaki?? 11.05.07, 13:19 he he mój malec jak miał 6 mcy ważył prawie 11 kg, po prostu szok! ale sam sobie wyregulował jedzenie i nadal waży niewiele ponad 11 a ma już 8 mcy. On jest po prostu duży, choć urodził się drobniutki 2450 i 53, cóż i tak bywa ) Odpowiedz Link Zgłoś
elusia22 Re: Ile ważą wasze 6-cio miesięczniaki?? 11.05.07, 20:08 Mój synek ma 6,5 miesiąca i waży 8110! Odpowiedz Link Zgłoś
wygodna.wyladowana Re: Ile ważą wasze 6-cio miesięczniaki?? 11.05.07, 22:45 moja ma 7 m-cy, wazy 8 kilo i lezy jak kloda a Julek Deelowy kolo niej lezal i pompki robil skubany, a moja DZIDZI nic!!!!!!!!!!!!! aaaa!!!!!!!!!!!!!!!!! ratunku!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
meg241 Re: Ile ważą wasze 6-cio miesięczniaki?? 11.05.07, 22:54 Moj Radek ma 6 miesiecy i wazy 6700. Wzrostu ma 72 cm i wcale na szczuplaka nie wyglada. Zreszta nie po kim byc duzy i gruby. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
draugdur Re: Ile ważą wasze 6-cio miesięczniaki?? 11.05.07, 23:02 ale spaslaki!!!!! sterydami je karmicie czy jak? aaaaa juz wiem-karmienie na zadanie nie wazne czemu dziec mruczy-cyca mu!cyca! no masz synku!lyzeczke za mamusie!za tatusia!no!nasci!wsadz se w buzke! paranoja.... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_ny Re: Ile ważą wasze 6-cio miesięczniaki?? 12.05.07, 05:56 droga draugdur, jakie "spaslaki"?, jakimi "sterydami"? masz tez chyba blade pojecie o tym co krytykujesz albo jedynie duzy komplekas stad ta agresja, a tak na marginesie i te drobne i te pucate dzieci sa fajniutkie. ja bylam pulchnym dzieckiem ( zdjecia przedstawiaja mnie jako grubaska)i stracilam wszystkie faldki jak zaczelam wiecej sie poruszac, biegac, moja siostra byla chudzinka w porownaniu do mnie i do dzisiaj ma taka tendencje - skora i kosci ale wyglada atrakcyjnie. ja jestem szczupla a moja siostra jest sucha. jednym sie to moze podobac, innym nie, kwestia gustu. i nic z tym nie zrobisz, droga draugdur. oraz, jak ktos nie ma argumentow to krzyczy i wyzywa, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
draugdur Re: Ile ważą wasze 6-cio miesięczniaki?? 12.05.07, 10:04 moja droga...asfaltowa;P na co dzien widze "puszyste" dzieciaki ktore maja prblemy z poruszaniem sie a nie wiem czy wiesz ze komorki tluszczowe raz powstale nigdy nei zanikaja;P agresji jakos nie znalazlam w moim poscie a i kompleksow jakos u siebie tez nie znajduje;P Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_ny Re: Ile ważą wasze 6-cio miesięczniaki?? 12.05.07, 18:23 oczywiscie ,ze u siebie nic nie zjadujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_ny Re: Ile ważą wasze 6-cio miesięczniaki?? 12.05.07, 18:52 draugdur, znowu wykazalas sie slaba znajomoscia tematu. te pulchniutkie dzieci karmione piersia straca tkanke tluszczowa tluszczowa bardzo szybko, bo to tluszczyk koloru bialego.nie bede ci tlumaczyc na czym polega roznica.zamiast bawic sie w eksperta moze poczytaj o tym albo do konca wykarz sie ignorancja tematu i sie nie wypowiadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
draugdur Re: Ile ważą wasze 6-cio miesięczniaki?? 13.05.07, 12:54 doksztalc mnie!doksztalc mnie!pragne tego! daj linka do jakiego artykulu/oparcowania naukowego na ten temat chetnie poszerze swoje jakze waskie horyzonty czlowiek cale zycie sie uczy i glupi umiera o wielka wyrocznio!powiedz mi prawde oswiec niewiedzaca a bladzaca w mrokach niewiedzy! Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Ile ważą wasze 6-cio miesięczniaki?? 13.05.07, 16:09 oczywiscie ze musisz sie doksztalcic skoro nie wiesz ze dzieci karmionych piersia nie mozna przekarmic, jest to fakt wiadomy nie od dzis www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79401,3866977.html Odpowiedz Link Zgłoś
draugdur Re: Ile ważą wasze 6-cio miesięczniaki?? 13.05.07, 21:02 super jakkolwiek wolalabym opracowanie naukowe a nie artykul ze strony Gazety Wybiorczej Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_ny Re: Ile ważą wasze 6-cio miesięczniaki?? 17.05.07, 14:55 draugdur, jak bylam w podstawowoce w piatej klasie to sie z dziewczynami tak klocilam, teraz nie bede. potrafisz, potrafisz sama poszukac link o karmieniu piersia Odpowiedz Link Zgłoś
draugdur Re: Ile ważą wasze 6-cio miesięczniaki?? 17.05.07, 20:31 ale leniwa jestem Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Ile ważą wasze 6-cio miesięczniaki?? 12.05.07, 18:30 tez sie dziwie ze tak piszesz, a jak dziecko m awage ur. 5 kilo na przyklad, (to juz chyba nie zalezy od matki) to chyba 9 kilo w 6 miesiacu to nie duzo, a jak urodzi sie 7 kilowe (w szczecinie sie takie urodzilo) to ile ma wazyc na 6 miesiac, 6 kilo??????? a poza tym jak mama karmi piersia to nie moze utuczuc i jezeli wazy 9 kilo to taka jego uroda a ty dajesz dziecku tylko wyliczona porcje, a jak bedzie chcialo wiecej to co Odpowiedz Link Zgłoś
dorak8 moj ma 6 miesiecy i wazy 6900 ha! 11.05.07, 22:59 jest ponizej siatki centylowej. Ach i jest na cycu, ze sie tak pochwale Odpowiedz Link Zgłoś
antyka Re: moj ma 6 miesiecy i wazy 6900 ha! 11.05.07, 23:01 a moja ma niecale 7 i juz ponad 7 m-cy!!!! Wasze dzieci sa strasznie spasione (( Odpowiedz Link Zgłoś
uwolka Re: moj ma 6 miesiecy i wazy 6900 ha! 11.05.07, 23:02 i moja podobnie czym Wy te dzieci pasiecie, ze one takie wielkie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
faken_antykwa Re: moj ma 6 miesiecy i wazy 6900 ha! 11.05.07, 23:04 wspolczuje Waszym dziecią jak mozna je az tak tuczyc???? moja jest malutka, ma nieco ponad 6,5 kg, a przeciez juz dawno skonczyla 6 m-cy.... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_ny Re: moj ma 6 miesiecy i wazy 6900 ha! 12.05.07, 19:01 faken_antykwa ,ja nie rozumiem dlczego wspolczujesz dzieciom, ktore nie sa drobne. niewykluczone ,ze sa szczesliwsze od twojego, tego nie wiesz , przeciez. lepiej przelej ta empatie na jakies inne srodowisko. albo wspolczuj szczeliwym dzieciom. ot, masz ta wrazliwosc, no. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: moj ma 6 miesiecy i wazy 6900 ha! 12.05.07, 19:06 wspolczuje twoje dzidzi 6,5 kilo w tym wieku , trzyma sie jeszzce????? Odpowiedz Link Zgłoś
mapi9 Re: moj ma 6 miesiecy i wazy 6900 ha! 11.05.07, 23:13 antyka napisała: > a moja ma niecale 7 i juz ponad 7 m-cy!!!! > Wasze dzieci sa strasznie spasione (( > jakie spasione,mam Ci zdjęcia pokazać? jak można na cycku spaść dzieciaka Odpowiedz Link Zgłoś
meg241 Re: moj ma 6 miesiecy i wazy 6900 ha! 11.05.07, 23:15 no ja jakos nie umiem sobie wyobrazic niespasionego dziecka ktore ma tyle wzrostu co moj a wazy o 3kg wiecej. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
mapi9 Re: moj ma 6 miesiecy i wazy 6900 ha! 11.05.07, 23:26 to jest mój syn w wieku 6 mcy pokaż mi spaślaka,sory za jakość zdjęcia robiłam zdjęcie zdjęciu www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d466a6ce4c563a4d.html Odpowiedz Link Zgłoś
piem3 Re: moj ma 6 miesiecy i wazy 6900 ha! 12.05.07, 11:28 ślicznego masz synka! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mapi9 Re: moj ma 6 miesiecy i wazy 6900 ha! 12.05.07, 11:55 piem3 napisała: > ślicznego masz synka! > Pozdrawiam dziękuję teraz bobik tak wygląda www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d1e9adbfb1901f2b.html Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_ny Re: moj ma 6 miesiecy i wazy 6900 ha! 12.05.07, 06:02 meg241, poprawiasz sobie humor? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_ny Re: moj ma 6 miesiecy i wazy 6900 ha! 12.05.07, 18:27 i na cale szczescie twoje jest idealne . gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
lalhuna Re: Ile ważą wasze 6-cio miesięczniaki?? 11.05.07, 23:30 łe, moja ce jak miała 6 mcy to ważyła 13 kg , ale nie była spasiona, bo miała 85 cm wzrostu, oczywiście karmię piersią, i broń boże nie dopajam. współczuję waszym dziecią, chudzinki. _____________________ forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=40116 Odpowiedz Link Zgłoś
patkawawa Re: Ile ważą wasze 6-cio miesięczniaki?? 12.05.07, 11:24 nooo dzięki za współczucie my specjalnie im ograniczamy żarcie a co tam po co maja jesc taniej nam wychodzi. A tak serio to nie wierze ze pediatra nie zainteresowal sie z jakiej przyczyny dziecko 6 miesieczne wazy 13 kilo i czy np to nie wina tarczycy o nie oszukujmy sie nie tylko nadmierna szczuplosc może byc oznaka nieprawidlowosci w organizmie nadmierna waga rónież vide te świete siatki centylowe nad którymi niektore tak sie trzesa. Ja tam bardziej bym sie martwila jakby moj wazyl tyle co 2-letnie dziecko niż stresuje sie teraz patrzac na jego 6300 przynajmniej chlopak nie ma problemu z motoryka i nie lezy jak kloda tylko ciezko go zatrzymac pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sosfik1 Re: Ile ważą wasze 6-cio miesięczniaki?? 13.07.07, 18:32 hej! cieszę się ze się odezwałaś, bo mam ten sam "problem". Mój synek ma prawie sześć miesięcy i waży podobnie! Karmię tylko piersią. Mały jest bardzo spokojny choć nie leży "jak kłoda" - prawie nie płacze, jest pogodny i zdrowo sie rozwija. rzeczywiście, pediatra kazał skontrolować go u endokrynologa. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_ny Re: Ile ważą wasze 6-cio miesięczniaki?? 12.05.07, 04:58 moja cora wazy osiem kilo i ma 72cm. jest na piersi. rozdrazniona mamo Julka - ja, jak mnie jakis watek nie interesuje to do niego nie zagladam. Odpowiedz Link Zgłoś
anjazzielonego Moje bliźniaczki ważą po 6500 g 12.05.07, 06:49 Witajcie, mam bliźniaczki z 32 tygodnia, waga urodzeniowa 1340 i 1500 g, długość 47 cm. Wczoraj skończyły pół roku i ważą: 6300 i 6500! Ubranka na 74 są za małe (body noszą na 80). Były maleńkie po urodzeniu, poród był dramatyczny, a potem na patologii noworodka spędziłyśmy wszystkie 3 pięć tygodni.... Dziewczyny, nie stresujcie się, nie porównujcie tak bardzo z innymi dziećmi Waszych - każde dziecko ma prawo rozwijać się w swoim tempie. Wiem, że każda z nas chce, by dziecko jadło, rosło, przybywało na wadze, ale pamiętajcie: najważniejsze, żeby było ZDROWE. Odpowiedz Link Zgłoś
deela a mi bardzo pasuje 12.05.07, 13:09 tylko w naglowku foruma nie ma nakazu "lizania sobie dupek" i podbijania stawki a moj na sztucznym bo mi sie karmic nie chcialo a taka bogata jestem ze na sztucznym od trzeci4ego m-ca trzymam oj nie taka bogata widocznie ograniczam mu zarcie ze taki chudy hahahahhaahhahahahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_nka tyle co tatuś i mamusia 12.05.07, 09:11 9500g/76cm i wg siatki centylowej w wieku osiemastu lat będzie odrobinę mniejszy od tatusia(190cm) i odrobine większy od mamusi (180cm) Odpowiedz Link Zgłoś
ppaula2 Re: tyle co tatuś i mamusia 12.05.07, 09:47 A moja mała wczoraj skończyła 6 miesięcy. Waży coś ponad 8,5 kg. Ważyć ją będe dopiero za 3 tygodnie. Ładnie je, przybywa swoim tempem. Jest poprostu duża. Odpowiedz Link Zgłoś
ppaula2 Dodam: zgadzam się z deela, bo: 12.05.07, 10:01 Mam porównanie w dzieciach. Córka (3600g) od urodzenia pięknie przybiera i jest grubaskiem (wszędzie ma fałdki i dołeczki), ale.... dosyć późno zaczeła się przekręcać z pleców na brzuch i odwrotnie (4m i 3tg), długo nie ciągneła głowy jak ciągneło ją się za ręce (ok 4m) nie siedzi, nie łapie równowagi, bo.... poprostu jest za ciężka. Syn (3450g) w wieku 6 miesięcy ważył niewiele ponad 7kg, ale za to już raczkował i siedział. Był szczuplutki i zwinny. jak miał 10 miesięcy to latał już po domu na własnych nóżkach. A teraz ma 5 lat i waży 17kg/108cm. I wcale mnie to nie martwi. Miał wykonane badania i wyniki ma dobre, czyli taka jego uroda I zaznaczam wam, że każde dziecko rozwija się inaczej (moje dzieci są idealnym tego przykładem) i bez sensu jest ten "wyścig szczurów"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
twarz2 Re: Dodam: zgadzam się z deela, bo: 12.05.07, 10:15 dołączę do porównania powyżej: syn, 6 miesięcy - waga 9700 - raczkował od 5,5 miesiąca - wiec przez wagę nie był opóźniony; obecnie lat 3- waga 17,4, wzrost 104. Odpowiedz Link Zgłoś
nadii19 ?? della?? 12.05.07, 12:53 wiedzę że "szanowna" della wtrąca nos nie tylko w moim poście i niepotrzebnie wywołuje konflikty, jest bardzo wścibska bo sama nie potrafi wymyśleć takiego postu który by kogoś zainteresował ?! Odpowiedz Link Zgłoś
ppaula2 Re: ?? della?? 12.05.07, 13:12 nie sądzę deela nie należy do wścibskich osób! wiem co mówię... Poza tym ja ją rozumiem!!! Bo mimo iż odpowiadam na tego typu posty to denerwują mnie. Po co setki razy zakładać ten sam post? Wiesz co to jest wyszukiwarka? Przeliteruję: W-Y-S-Z-U-K-I-W-A-R-K-A!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 o boze ludzie, nie macie co do roboty 12.05.07, 17:59 o boze to po co odpowiadzasz a sam watek przeksztalcil sie w bezsensowana dyskusje, a najbardziej mnie dziwia wszystkie te panie ktore pisza ze watek jest bezsensu itp a same najwiecej maja tu wpisow, czy to nie jest dziwne Odpowiedz Link Zgłoś
mala300 Re: nadii'a twoj post jest fascynujacy 12.05.07, 13:46 ja pitole,ja nawet nie wiem ile wazy moja dzidzia. i jest mi z tym dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_ny Re: nadii'a twoj post jest fascynujacy 12.05.07, 18:43 to jak ci jest z tym dobrze to po kiego zagladasz w ten watek, he? kurde znasz wage swojego szesciomesiecznego dziecka to napisz.nie chcesz podawac to nie pisz. a nie robicie tutaj kolka wspiraania sie mam drobnych dzieci. nikt sie nie czepial drobnych dzieci, po kiego sie bronicie wysmiewajac innych? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: nadii'a twoj post jest fascynujacy 12.05.07, 18:50 tez nie rozumiem takiego zachowania, mala wazy 8 kilo i co mam zrobic, moze i chcialabym zeby mniej wazyla bo maly z niej grubasek ale co mam z tego powodu cierpiec czy przejsc na diete odchudzajaca mala a z drugij strony ie wiem czy to dobrze ze dziecko w 6 miesiacu wazy tylko 6 kilo to chyba za malo i straszne z takiego dziecka chucherko (to tylko tak zeby sie troche wyrownalo) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_ny Re: nadii'a twoj post jest fascynujacy 12.05.07, 19:08 monika13, pewnie i to 6-cio kilograowe i to 8-mio kilogramowe jest w normie.bo czy to ,ze srednia wzrostu kobiet w moim wieku wynosi 167cm ( wiec to bedzie 50 centyl)sprawia, ze moj wzrost 173 jest zly? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: nadii'a twoj post jest fascynujacy 12.05.07, 19:12 zgadzam sie to miala byc tylko taka dogryzka, i jeszcze mala uwaga, piersiowych dzieci nie mozna przekarmic nawet karmiac na zadanie i nie jest to moj wymysl tylko kazdy specjalista od laktacji to potwierdzi Odpowiedz Link Zgłoś
mala300 Re: nadii'a twoj post jest fascynujacy 12.05.07, 19:12 po tonie wypowiedzi i gorliwosci z jaka odpowiadasz na inne posty wnioskuje,ze to ty zalozylas jakies kolko. ja chcialam zwrocic uwage,ze nie na wadze dziecka konczy sie swiat.a chwalenie sie ile,w jakim wieku,zostawiam dla babc,ktore jak zywo to interesuje. eot Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_ny Re: nadii'a twoj post jest fascynujacy 12.05.07, 22:37 tak, tak - zalozylam kolko.wszystkich dogryzam. straszna ze mnie potwora, bo nie aprobuje wypowiedzi( wrecz tepie je) typu: - czym wy te spaslaki karmicie, sterydami? itp. te wypowiedzi ci nie przeszkadzaja? poza tym , heh - odpuszczam. niech bedzie ,ze dzieci ktore waza wiecej niz siedem i pol kilo to spaslaki, ich matki sa pewnie glupie skoro je tak spasly i ............ prosze, rozwijajcie sobie dalej ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 do wszystkich najmadrzejszych mam 17.05.07, 21:43 tak sie dziwicie ze inne dzieci sa takie spalsle, to moze powiecie, co zrobic zeby wazylo mniej, glodzic je, nei dawac jesc jak jest glodne wasze dzieci poprostu tak maja ze malo jedza, a inne potrzebuja wiecej i jeszcze sie czepiaja ze dzieciaki karmione piersi sa przekarmione, o prosze was Odpowiedz Link Zgłoś
deela nic 17.05.07, 23:48 tylko czy to jest az taki powod do dumy zeby sie puszyc? a jeszcze jak piersia karmione to juz ho ho a moj chudy i na butelce od 3 go m-ca zycia i wcale nie zamierzam sie czuc gorszam matka heh a potem nic dziwnego ze 9 miesieczniak wazacy 15 kg nie siada bo niby jak???? Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: a mleko z piersi to nie pokarm? 10.06.07, 09:52 ze niby nie mozna nim przekarmic? Ja przepraszam, ale ile razy czytam ta bzdure, tyle razy mnie to smieszy. Pokarm jest pokarm, dziecko wiszace na cycku 24 h i wazace 9 kg w wieku 3 m-cy jest grubasem i nie czarujmy sie haslami "na piersi nie przekarmisz" bo to brzmi tak, jakby pokarm matki byl na tyle nie wartosciowy, ze mozna go pic jak wode. Skoro jakis dzieciak osiaga wage, ktora powinno osiagnac za jakies 6 m-cy, to madry lekarz zaproponowalby jednak wydluzanie czasu miedzy karmieniem, przepajanie i nie szalalby z haslami karmienia na zadanie. Odpowiedz Link Zgłoś