Dodaj do ulubionych

prosba o pomoc

11.05.07, 21:55
witam
mam 4 miesięcznego synka. od 3 dni cos się dzieje nie tak. sytuacja wygląda mniej więcej tak. synuś ma co jakiś czas atak płaczu, jakby nagły ból go uderzał. nie chce dac się połozyć, tylko nosić na rękach. bardzo ulewa. od kilku dni ma katarek i mokry kaszel. wygląda tak jakby brzuszek go bolał, pręży się, drze. lekarz postawił diagnozę, że to nie infekcja, tylko problemy z trawieniem mleka mamy, że coś tam jest podrażniane w organiźmie i dlatego ma kaszel. ale ja w to nie bardzo wierzę. do tej pory był z nim spokój, jadł, robił kupę, spał i tyle. a teraz coś się nagle zmieniło. kolki nie miał do tej pory, to chyba nie dostał w 4 miesiącu.
może miał ktos podobną sytuację?
aha, dzis zauważyliśmy, że ma jedno jajko jakby większe, może spuchnięte... ale nie wiem czy to cos zmienia.
Obserwuj wątek
    • teo32 Re: prosba o pomoc 11.05.07, 21:59
      moze ma wedrujace jaderko, a to juz powazna sprawa, lepiej nie bagatelizuj tego
      tylko jak najszybciej pokaz lekarzowi.

a co do pobolewania brzuszka, moze sie pojawic na kazdym etapie, nawet w 4
      miesiacu

pocieszam wirtualnie i zycze jak najszybszego powrotu do zdrowka i dobrego
      samopoczucia twojego synka.
    • patkawawa Re: prosba o pomoc 11.05.07, 22:02
      Hmm ja bym poszla do innego lekarza. Co do kolki i owszem może dostać mój do 4
      miesiąca nie miał ani jednej a później jednak sie co jakiś czas zdarzały,
      nieregularnie ale jednak nam pomagał espumisan 20 kropelek. jeśli to nie kolka
      tylko wzdęcie też pomoże plus ewentualnie położyć choc na chwile na brzuszku bo
      ulatwi odejscie gazów. mogło się zbiec kilka spraw naraz i mogł się trochę
      podziębic i miec kolki jednoczesnie to sie przeciez nie wyklucza a co do
      jajeczka to moze na wszelki wypadek badaie moczu zeby wykluczyc infekcje drog
      moczowych<my wlasnie przechodzimy ten etap wyszly nam bakterie colisad> ale
      reasumujac jak dziecko cierpi lepiej odwiedzic 3 lekarzy za duzo jak jedego za
      malo. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka