zalma 30.05.03, 10:43 Mamusie, kiedy zawieszałyście swoim maluchom nad łóżeczkiem karuzelę? Ile tygodni musi mieć maluszek by zobaczył kołyszące się nad nim zabawki? Pozdrawiam.Marta i Szymek - 2,5 tygodnia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mimi29 Re: od kiedy karuzela 30.05.03, 11:06 chyba gdzies tak okolo miesiaca. probuj od czasu do czasu, bo kazdy dzien niesie cos nowego w rozwoju maluszka pozdrawiam mimi Odpowiedz Link Zgłoś
beata32 Re: od kiedy karuzela 30.05.03, 12:35 Cześć zalma, Ja zawiesiłam od razu - najpierw rzeczywiście dziecko niewiele widzi, ale słyszy muzyczkę z pozytywki i właściwie chyba 2 - 3 tygodnie minęły, jak zaczęłam mieć wrażenie, że wpatruje się w karuzelkę. Pozdrawiam Beata32 mama Maciusia 2lata 3mies i Adasia 3mies. Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: od kiedy karuzela 01.06.03, 03:04 Powies od poczatku, ale najpierw dosc nisko i najlepiej zeby byla w jaskrawych kolorach bo dziecko bardoz slabiutko widzi. Dopiero gdy zacznie wyciagac raczki zmien pozycje na wyzsza. U nas karuzela sprawdzala sie do czwartego m-ca, potem juz sie znudzila. Na dluzej starczyla karuzela przy aut. hustawce (i cieszyla sie wiekszym zaintereswoaniem) dlatego ze miala granatowe misie ktore dobrze odznaczaly sie na tle bialego sufitu. Odpowiedz Link Zgłoś
gzylka Re: od kiedy karuzela 03.06.03, 12:06 cześć Ja eksperymentuję od kilku dni. Synek ma 4 tygodnie i mam wrazenie że czasem zainteresuje się karuzelką. Wprawdzie na krótko, ale ewidentnie skupia się na poruszających się kaczuszkach - w intensywnych żółtych i czerwonych kolorach. Aga Odpowiedz Link Zgłoś