Dodaj do ulubionych

3 miesiące - przełom?

25.05.07, 10:07
Wielokrotnie czytałam, bądź słyszałam od kobiet o uldze, jaką przeżyły, gdy
maluch skończył trzy miesiace. Czy rzeczywiście zaobserwowałyście taką
zmianę? Mój 2-miesięczny synek rozwija się stopniowo, nie wyobrażam sobie,
żeby nagle za 5 tygodni miała nastąpić jakaś rewolucja.
Obserwuj wątek
    • beniusia79 Re: 3 miesiące - przełom? 25.05.07, 10:23
      tez sobie nie moglam tego wyobrazic. slyszac o tym, ze dzieci zmieniaja sie po
      3 miesiacach, stwierdzilam, ze na pewno nie bedzie to dotyczylo mojej corki. w
      dniu, w ktorym skonczyla 3 miesiace, zmienila sie nie do poznania-oczywiscie na
      lepsze smile
    • kasiu-83 Re: 3 miesiące - przełom? 25.05.07, 10:24
      moja Ania dzisiaj kończy 3miesiące ja widzę ogromną różnicę teraz jak do niej
      mówię to szuka mojego głosu wodzi wzrokiem jak chodzę po pokoju potrafi już
      zaśmiać się w głos próbuje tez łapać sama już umie się sobą zająć niedawno
      odkryła że ma rączki zaplata je nad sobą albo wkłada je do buzi,dłużej też
      wytrzymuje bez jedzenia po prostu różnice są ogromne z resztą ty nie widzisz
      jakie zmiany zaszły np. przez miesiąc
    • bjoork Re: 3 miesiące - przełom? 25.05.07, 10:27
      hmm....nie wiem jaką ulgę,o co chodzi?
      u nas wszystko przebiega spokojnie,stopniowo ect.
    • noovaa Re: 3 miesiące - przełom? 25.05.07, 10:40
      Z tego co wiem to co 3 miesięcy rozwija się układ pokarmowy.

Po 3 miesiącach moja mała zaczęła regularnie i całą noc spać, oraz dużo mniej
      płakała.
      Tylko tyle zauważyłam
      • ifaka78 Re: 3 miesiące - przełom? 25.05.07, 10:48
        Zmiany są.Moja po 3 miesiacu zaczela dotykac zabawek i teraz 3,5 juz je bierze
        do buzi, bawi sie raczkami non stop i smieje w głos, wszystko z dnia na dzień.
        Ale jesli chodzi o spanie to nic sie nie polepszylo a czasem nawet gorzej, ale
        to moze przez te upały?
    • 304a Re: 2 miesiace 25.05.07, 12:22
      moj maly jest zawsze glodny , karmie piersia ale to nie wystarcza, nocki sa
      koszmarne, chcialabym wprowadzic sztuczne mleko np.raz dziennie . jak to zrobic
      i o ktorej porze najlepiej , dziekuje
      • momu Re: 2 miesiace 25.05.07, 12:30
        mój synek też nie jest w stanie najeść się pokarmem z piersi. W szpitalu lekarz
        pediatra kazał mi dokarmiać za każdym razem gdy sśie pierś godzine i nadal
        domaga się pokarmu.
        • nullik Re: 2 miesiace 25.05.07, 22:41
          Mój synek za mało przybierał na wadze i lekarz zalecił dokarmianie NAN-em.
          Mały wypija ok 90 ml wieczorem po kąpieli. Zauważyłam, że lepiej ( czytaj
          dłużej ) spi po NANie. Przesypia jakieś 4 godziny. Poza tym jednym posiłkiem
          cały czas podaję mu pierś.
    • maajkuska Re: 3 miesiące - przełom? 25.05.07, 13:13
      każy miesiąc coś ze soba niesie. Jeżeli chodzi o rozwój to dzidzia rzeczywiście
      zmienia się w bardziej uważną osóbkę, uwielbia jak sie do niej mówi itp. W
      czwartym miesiącu uwidacznia sie charakter. Ja mam małego urwiska. Po 3
      miesiącu mój synek zmienił się, ale na gorszesad
      Acha kolki przeszłysmile
      Idą zębysad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka