04.06.07, 18:26
Powiedzcie prosze cy to normalne, ze moj 5 tygodniowy synek prawie w ogole
nie spi w dzien. Wszelkie proby usypiania nie daj rezultatu. Gdy idziemy na
spacer to wtedy maly przesypia caly spacer ale jak tylko sie zatrzymam
zaczyna plakac. Druga sprawa to to, ze maluszek moj najlepiej clay czas
siedzial by przy cycku - wtedy jest spokojny. Wiem, ze takie maluszki maja
potrzebe bliskosci wlasnej mamy ale caly dzien przy cycku to chyba cos nie
tak. Jak nie jest przy cycku tylko lezy w lozeczku to spokojny jest tylko
przez pare minut a pozniej zaczyna sie nieustajacy placz.
Prosze powiedzcie czy ktoras z was ma podobna sytuacje.
Obserwuj wątek
    • noovaa Re: Malo snu 04.06.07, 18:30
      Ja tak miałam i okazało się że mam za mało pokarmu. Jak pierwszy raz jej dałam
      mleko modyfikowane i się porządnie najadła przespała prawie cały dzień, nie
      mogłam jej dobudzić.
      • aniag22 Re: Malo snu 04.06.07, 18:42
        Czesc Noovaa! A skad wiedzialas, ze masz malo pokarmu - mi sie wydaje, ze u
        mnie wszystko jest w porzadku tzn piersi mam nabrzmiale, chociaz to prawda, ze
        nie tryska z nich mleko. Jak maly je to widze, ze mleczko sobie leci wiec
        mysle, ze pokarm jest.
        • ninaa5 Re: Malo snu 04.06.07, 19:06
          najlepiej ocenisz czy masz pokarm jeżeli mały przybiera na wadze. My ważymy
          naszą normalnie w domu w celach informacyjnych- wymyśliliśmy sobie to
          następująco- stajesz na wagę z dzieckiem a potem drugi raz sama i odejmujesz
          jedną wage od drugiej.
          Pozdrawiam
    • aneczkag1 Re: Malo snu 04.06.07, 19:17
      Witaj ja mam to samo i synek tez ma 5 tyg.Pokarmu mam duzo, bo maly nieraz nie
      nadaza polykac i mleko tryska na wszystko dokola.Od urodzenia przybral juz
      1,7kg wiec chyba sporo.Ztym spaniem zaczelo sie od jakiegos 3 tyg,wczesniej
      spal ladnie i duzo,owszem wozic w wozku i jeszcze bujac to by spal.Tylko
      przestane to zaczyna marudzic....ale myslalam ze tylko moj tak ma.Pozdrawiam.
    • ikabg Re: Malo snu 04.06.07, 19:46
      U nas też tak było i było to męczące i dla mnie i dla małej.Teraz mała zaczyna 8
      tydz a ja powiedziałam basta.Wprowadzam jej stały rytm dnia wg Hogg: jedzenie,
      aktywność, spanie. Z jedzeniem jest ok, z aktywnością po jedzeniu też- do
      godz,potem jest już wyraźnie senna ale ciężko z zasypianiem, bo mała płacze- do
      tej pory by dostała znowu cyca, ale teraz ją noszę, głaszczę i uspokajam na
      różne sposoby a potem konsekwentnie okładam do łóżeczka, po ok 20-40 min zasypia
      na jakąś godzinkę, czasem na 40 min.Dzięki takiej organizacji nie mam już
      poczucia, że mała ciągle jest głodna. Je co 2-3 godz (wcześniej dawałam jej jeść
      na każdy płacz) i dużo lepiej się najada, bo już nie przysypia przy karmieniu,
      tak jak wcześniej.Nie wiem jeszcze na ile uda mi się usprawnic zasypianie ale
      jestem dobrej myśli.
    • migotunia Re: Malo snu 04.06.07, 20:49
      Moj synek ma prawie miesiac i tez malo spi. Nie spi nawet na spacerze. W
      lozeczku sam nie zasnie - jest tak uparty ze bedzie plakal az ktos go wezmie na
      rece. Zeby spal w ciagu dnia to trzeba go nosic, spiewac kolysanki itd - dlugo
      to trwa niestety. Sam nie zasnie, non stop domaga sie zeby ktos sie nim
      zajmowal.
      Glodny nie jest, karmie piersia i mam duzo pokarmu.
      Marzy mi sie zeby wiecej spal i dal mamie odetchnac ale poki co, nic z tego smile
      • aniag22 Re: Malo snu 04.06.07, 21:05
        Dziekuje Dziewczyny. Czyli nie jestem sama. Wlasnie zwazylam maluszka sposobem
        jaki podala jedna z forumowiczek (dziekuje). Okazuje sie, ze od ostatniego
        wazenia przytyl sporo wiec pokarm chyba mam. Musze sie po prostu przywyknac do
        tego placzu i zaakceptowac fakt, ze moj maluszek taki juz jest. Moze kiedys sie
        to zmieni. Pozdrawiam i dziekuje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka