prisilla 14.06.07, 22:07 mojemu malemu zrobila sie biala chrostka na siusiaku pod skórka, nie mam pojecia co to moze byc, moze ktos z was juz sie spotkal z takim przypadkiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zona_mi Re: ~~~bardzo pilne~~ 14.06.07, 22:41 Być może nie jest to krostka lecz grudka mastki, która zbiera się pod napletkiem - należy go delikatnie odciągnąć ile się da - ale nie na siłę - i umyć porządnie. Jeśli nie dasz rady, to zgłoś się do lekarza - być może trzeba odciągnąć napletek całkowicie, bo mastka to doskonała pożywka dla bakterii i nie domyta może prowadzić do infekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
ona10001 Re: ~~~bardzo pilne~~ 14.06.07, 22:55 TRZEBA MALUSZKOWI CO JAKIś CZAS śCIąGAC SKóRKę/JESLI SIę DA/I UMYC TAM?? Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: ~~~bardzo pilne~~ 14.06.07, 23:00 Tak, bo jak wspominałam zbierająca się mastka to pożywka dla bakterii. Nie zawsze jest taka potrzeba - trzeba obserwować czy nie ma zaczerwienienia, grudek pod skórką, odciągać delikatnie, nic na siłę. U mojego synka trzeba było odciągnąć napletek u chirurga, bo było możliwości go ściągnąć więcej niż odrobinę a zaczęły się stany zapalne, potem już co jakiś czas w kąpieli ściągałam całkowicie (to nie bolało) i myłam - problemy się skończyły. Odpowiedz Link Zgłoś
ona10001 Re: ~~~bardzo pilne~~ 14.06.07, 23:04 MóJ MAłY MA 3 MIESIACE,A JAK NIE BęDZIE CHCIAłO ZEJśC TO ODPUśCIC PóKI NIE ZAUWAżE CZEGOś NIEPOKOJąCEGO-TYPU CZERWONY KOLOR CZY COS W TYM STYLU? Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Ona10001 14.06.07, 23:01 Przy okazji - nie pisz wielkimi literami, bo to w necie oznacza krzyk. No i czyta się kiepsko Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina1115 Re: ~~~bardzo pilne~~ 14.06.07, 23:11 jakiś msc temu oglądałam program w TV gdzie Pan doktor mówił że do roku dziecka nie można ściągać skórki... i bądź tu mądry Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: ~~~bardzo pilne~~ 14.06.07, 23:17 Moja lekarka też mówiła, żeby bez potrzeby nie ściągać, ale potrzeba nastąpiła i sama dała mi skierowanie do chirurga. Obserwować trzeba i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś