marcel251 23.06.07, 12:37 jaki najlepszy okres na przeniesienie łóżeczka do pokoiku maluszka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mea8 Re: od kiedy sam w swoim pokoiku..? 23.06.07, 12:49 Moj młody przeprowadzil sie w pierwsze urodziny. Chcialam wczesniej ale jakos remont nam nie szedł Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: od kiedy sam w swoim pokoiku..? 23.06.07, 13:17 takie pytania mnie rozbrajaja, moze nigdy!!!!!!!!!!!!! a dlaczego jeszcze teraz nie spi w swoim pokoju?????????? moja ma juz 7msc, od urodzenia spi w swoim pokoiku w swoim lozeczku Odpowiedz Link Zgłoś
cora73 Re: od kiedy sam w swoim pokoiku..? 23.06.07, 14:03 jak cie rozbrajaja to nie odpisuj a jak juz sie pofatygujesz to bez zlosliwosci!!!!!! Co do pytania to mam ten sam problem, mala ma 4miesiace i to ja mieszkam z nia w jej pokoju Kiedys sie zdarzylo ze podczas snu sie strasznie zadlawila i od tego czasu jakos mam stracha zostawic ja calkiem sama. Wiem ...kiedys bedzie trzeba! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marcel251 Re: od kiedy sam w swoim pokoiku..? 23.06.07, 14:43 własnie!!!!!!!!!!! złosliwosci to tu nie sa mile widziane....pytam bo jestem ciekawa jak jest u was, a jak mała bedzie gotowa to pójdzie do swojego pokoiku. To indywidualny wybór rodziców gdzie ma spac dziecko, ja wole ja miac na oku! Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: od kiedy sam w swoim pokoiku..? 23.06.07, 18:12 nie rozumiem, chcesz miec dzieckop w swoim pokoju i chcesz je przeniesc do innego pokoju, wiec co tak naprawde chcesz a co do odp na pytanie udzielilam jej Odpowiedz Link Zgłoś
micka72 do monikaa13-sfrustrowanej i śpiącej samotnie 26.06.07, 12:15 chyba samotność w pokoju spowodowała nagromadzenie w twoim organiźmie wiele złośliwości, którą możesz z siebie wydobyć pisząc ironiczne i złośliwe posty na forum. Proponuje zamknąć sie w pokoiku i powyglądac przez okno, może na kogoś bedziesz mogła pokrzyczeć, kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
truskawa8 Re: od kiedy sam w swoim pokoiku..? 23.06.07, 14:45 Witam! Moja córeczka spała z nami w pokoju, tylko że w swoim łóżeczku do 2 latek, potem przenieśliśmy ją do jej pokoiku. Czułam się pewniej mając ją blisko siebie. Teraz ma 4 latka i śpi bez problemu u siebie w pokoiku, a z nami w pokoju śpi druga córeczka Pozdrawiam serdecznie Asia mama Zosi ( 4 latka ) i Ani ( 9 miesięcy ) Odpowiedz Link Zgłoś
yoggi87 Re: od kiedy sam w swoim pokoiku..? 23.06.07, 15:02 Na tym forum chyba juz tradycja sie stalo, ze zawsze ktos musi sie przypieprzyc... Moje dziecko ma 5 miesiecy i na dzis dzien nie wyobrazam sobie, zeby nie spala w naszej sypialni. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia191273 Re: od kiedy sam w swoim pokoiku..? 23.06.07, 18:32 moja od urodzenia śpi w swoim pokoju, z zamkniętymi drzwiami w nocy, bo po 'reszcie' domu swobodnie musi się przemieszczać kot (do miski, do kuwety itd.) nie ma jednej odpowiedzi na pytanie zadane w temacie- każdy czuje to inaczej i każda mama musi sama sobie odpowiedzieć na pytanie, co jest najlepsze dla dziecka i dla niej i co sobie 'wyobraża', a czego nie Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: od kiedy sam w swoim pokoiku..? 23.06.07, 19:15 Miało być od 6 m-ca, ze względu na przedłużający się romont śpi w swoim pokoju od 9-go. Odpowiedz Link Zgłoś
dorkor33 Re: od kiedy sam w swoim pokoiku..? 24.06.07, 09:18 My wyprowadziliśmy córcie do sypialni jak skończyła 6 m-cy, zbiegło się to z odstawieniem od piersi i w sumie bezboleśnie poszło. Może dlatego, że jak łóżeczko stało jeszcze w sypialni nie było zwyczaju, ze dziecko śpi z nami w łóżku - karmiłam i odkładałam do łóżeczka. Więc może zmiana pomieszczenia nie zrobiła jej już tak dużej różnicy... U mnie podobnie jak u przedmówczyni po domu, szczególnie nocą, chodzi kot i dlatego zarówno drzwi do sypialni, jak i do pokoju dziecięcego są zamknięte. Ponieważ Mała bardzo często ulewała i potrafiła sie okropnie zachłysnąć bałam się, że jak już zasnę, to niczego nie usłyszę - dlatego kupiliśmy elektroniczną nianię: stawiałam sobie przy uchu i rozręcałam na maxa - nie było szans, żebym przegapiła kiedykolwiek, że Mała sie obudziła. I mogłam ze spokojem odsypiać zarwane nocki snem kamiennym Odpowiedz Link Zgłoś
01martaz1 Re: od kiedy sam w swoim pokoiku..? 24.06.07, 14:53 Jak Mała skończyła 2 miesiące to ją przenieśliśmy do własnego pokoiku. mąż chciał to zrobić wcześniej, ale ja sie bałam. Uważam, że jeśli dziecko nie jest wcześniakiem i nie ma żadnych problemów zdrowotnych, to śmiało można i po miesiącu. Odpowiedz Link Zgłoś
hubertynka Re: od kiedy sam w swoim pokoiku..? 24.06.07, 17:06 my wynieśliśmy się z pokoju małej, jak ona miała 6 miesięcy- od tego czasu gorzej sypia, ale na pewno nie od taego, że śpi sama. Odpowiedz Link Zgłoś
malabju Re: od kiedy sam w swoim pokoiku..? 24.06.07, 21:13 od kiedy przestała się budzić co 2 godziny na karmienie, bo budzenie się x razy w ciągu nocy było wystarczająco męczące, więc zaoszczedziłam sobie chodzenia sobie z pokoju do pokoju, ale w łóżeczku swoim od samego początku nei zmrużyłabym okan, gdyby spała ze mną, bałabym się zeby jej przez przypadek nie przygnieść od 3 miesiąca sama w swoim pokoju, od 6 koniec z nocnymi wstawaniami Odpowiedz Link Zgłoś
akli1978 Re: od kiedy sam w swoim pokoiku..? 24.06.07, 22:10 od samego początku: jednej z pierwszych nocy po powrocie ze szpitala karmiąc na leżąco obudziłam się po godzinie, a moja córcia przebierała dziubeczkiem od nie wiem jak długo. to był straszny widok ... od tamtego czasu malutka śpi w swoim pokoiku, w swoim łóżeczku, a rodzice mają doskonałą elektroniczną nianię z monitorem bezdechu. nie ma weselszego i pogodniejszego dziecka, które tak jest do mamy przywiązane wolę karmić ją w wygodnym fotelu, a do przerywanych nocy,organizm każdej mamy kochającej dziecko jest się w stanie przyzwyczaić pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mysterious Re: od kiedy sam w swoim pokoiku..? 25.06.07, 23:43 Mój synek kończy niedługo rok ,ale wcale nie mam zamiaru go przenosić , jestem przeciwniczką zostawiania dziecka samego , kiedy to jeszcze nie potrafi sam mówić ani wyjsć bezpiecznei z łożeczka . O różnych przypadkach słyszałam. Być może niania elektroniczna byłaby jakimś rozwiązaniem , ale nie dla mnei ,skoro mój synek czuje sie bezpiecznie ze mną , to nie widze powodu dla którego miałabym tak wcześnie okazaywac mu czarną rzeczywistość życia i kazac mu siezmeirzać z samotnościąi strachem .A poza tym nie ma nic piekniejszego jak widze keidy moj synek sie budzi codziennei rano szczesliwy i mnie całuje i uśmiecha sie do mnie . ale kazdy ma inne przekonania Odpowiedz Link Zgłoś
mabel21 Re: od kiedy sam w swoim pokoiku..? 26.06.07, 05:46 Najwygodniej mi było od razu postawić je w pokoju dziecka. Maluszek oczywiście nie protestował, a ja zaoszczędziłam sobie obaw, że zrzucę go z łóżka albo przygniotę, no i protestów przy odzwyczajaniu od spania z rodzicami. Wszyscy się wysypiamy i jest nam z tym dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
mabel21 Re: od kiedy sam w swoim pokoiku..? 05.07.07, 22:49 Dodam, że pewnie m.in. dzięki temu syn przesypia całe noce. Karmię wyłącznie piersią, na żądanie. Wraz ze skończeniem trzech miesięcy przestał się budzić na nocne karmienie. Gdybym z nim spała, to pewnie nadal by nie wiedział, że noc jest od spania, a nie od jedzenia . Odpowiedz Link Zgłoś
pixi18 Re: od kiedy sam w swoim pokoiku..? 26.06.07, 11:52 Moja Mika jak miała 3 m-ce wprowadziła sie do swojego pokoiku wraz z "łóżeczkiem", wcześniej spała również w łóżeczku ale w pokoju razem z nami - rodzicami, Odpowiedz Link Zgłoś
jk3377 Re: od kiedy sam w swoim pokoiku..? 26.06.07, 12:34 moj synek gdy mial rok i 2 m-ce zaczal spac sam w pokoiku w lozeczku amy rodzice wyprowadzilismy sie do drugiego.teraz czekam kiedy mala skonczy roczek i znow bedzie po staremu...na razie maz spi z szymusiem a ja z julka w drugim.taki to mamy podzial...ale czasem sie spotykamy... Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: od kiedy sam w swoim pokoiku..? 27.06.07, 07:39 Moja córka ma skonczone 8 miesiecy i własnie dzis pierwszy raz spała w swoim pokoju Planowałam przeniesc córke z naszej sypialni juz wczesniej ale co tu ukrywac - jakos ciezko było mi to zrobic chociaz pokój przygotowany czekał. pozdrawiam Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
annalalik Re: od kiedy sam w swoim pokoiku..? 27.06.07, 07:58 My przenieśliśmy synka w 5 miesiącu - nie bylo żadnego problemu Odpowiedz Link Zgłoś
ninaa5 do monikaa13 27.06.07, 08:15 Jeżeli uważasz pytanie za głupie to poprostu nie czytaj lub nie odpisuj. Nie stawiaj swoich wątpliwości wyżej niż innych mam bo to źle o Tobie świadczy- zapomniałaś już jakie Ty miałaś problemy??- smoczek uspokajacz dla córki i "milczenie" małej? Chciałabyś aby ktoś tak drwiąco Ci odpisał- niesądzę. To forum jest dla każdej z nas- bardziej lub mniej doświadczonych- jeżeli Ty wiedziałaś wszystko o swoim dziecku od samego początku to gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka301 Re: od kiedy sam w swoim pokoiku..? 27.06.07, 08:48 to sprawa indywidualna - nasza pierwsza córa sama się przeniosła w wieku 5 lat, wcześniej o tym mowy nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
kind27 Re: od kiedy sam w swoim pokoiku..? 05.07.07, 23:00 Nie wiem w jakim wieku jest twoje dziecko ale najlepszy okres to okolo 6 miesiaca tak gdzies wyczytalam.A najlepij aby od razu spalo u siebie.Dzieci sie strasznie przyzwyczajaja a sa pozniej takie przebiegle-te nasze szkrabki a my mamy takie miekkie serduszka one to wiedza. Odpowiedz Link Zgłoś