Dodaj do ulubionych

Mała ilość mleka

18.07.07, 09:35
Mam do Was dziewczyny pytanie, z uwagi na maly przyrost wagi mojej córci i złe
ssanie postawiłam na odciąganie pokarmu i podawanie jej w butelce. od 5 dni
podłączam sie do laktatora medela elektrycznego i za każdym razem a ściągam co
2-3 godziny ściągam średnio 30- max 50 ml i to w nocy. Piję duzo wody, piwo
karmi, herbatki mlekopędne - czasem do laktatora przyłączam sie i po godzinie
i nadal nic. Nie ściągam więcej mleka. Co robić aby zwiększyć laktację czy
macie jakies wyprobowane sposoby czy juz po prostu taka moja urodai wiecej sie
nie da. Mam nadzieje że wy mi podpowiecie. Moja córcia ma juz prawie 4 tyg i
wypada ze co drugi posilek jest moj a tak to modyfikowane mleczko po ktorym ma
okropne zaparcia.
Obserwuj wątek
    • reninka72 Re: Mała ilość mleka 18.07.07, 16:10
      Wydaje mi sie, ze robisz wszystko jak nalezy. Byc moze musisz poczekac jeszcze
      pare dni? To na pewno indywidualna sprawa ale mnie zwiekszenie laktacji zabiera
      7-10 dni.
      • annika23 Re: Mała ilość mleka 18.07.07, 19:40
        Spróbuju delikatnie masować i uciskać piersi podczas odciągania i postaraj się
        o ile to możliwe przy maluszku troszkę zrelaksować.Polecam też fitomix Iv.
        • magdalena6911 Re: Mała ilość mleka 18.07.07, 20:57
          A ja powiem tak- zmień laktator lub przynajmniej spróbuj. Polecam Avent isis
          ręczny. Elektryczne nie naśladuja podobno ssania malucha. Powodzenia
          • macca4 Re: Mała ilość mleka 19.07.07, 12:48
            Zależy jaki elektryczny. Polecam medela swing z dwufazowym systemem pracy
            (naśladuje ssanie dziecka) i pełną regulacją siły ssania.
            www.allegro.pl/item212324381_laktator_najnowszej_generacji_medela_swing_z_gwar_.html
            Wiem, że jest drogi ale warto jeśli chce się długo i w miarę wygodnie karmić
            własnym mlekiem. Ja już w ciąży wiedziałam, że nie będę mogła karmić piersią
            więc zainwestowałam i jestem baardzo zadowolona smile
            Poza tym na zwiększenie laktacji polecam to co mnie jeszcze przed porodem
            poradzono na tym forum - system 7-5-3 czyli odciąganie z jednej piersi 7 min,
            potem z drugiej 7, potem z pierwszej 5 i z drugiej 5 i na koniec 3 i 3.
            Działa smile
    • erichdaniken Re: Mała ilość mleka 18.07.07, 22:46
      ja też na początku mało odciągałam tą medelą. Po dwóch tygodniach przerzuciłam się na ręczny avent isis i było o wiele lepiej. Odciągam się już 3 miesiące i raz mam lepszy dzien raz gorszy. Tak to bywa... najmniej mleczka kiedy mam miesiączkęsad
      Co do laktatora to podobno też dobry jest ręczny medela, podobny do aventu. Nie wiem tylko czy ma sylikonową osłonkę na piersi. Ona jest super bo nie bolą sutki po medeli miałam je strasznie obolałe.3maj się i nie poddawaj, pa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka