Dodaj do ulubionych

ile schudlyscie po ciazy?

• scorpio111 2tygodnie po porodzie tyle co przed ciaza 26.07.07, 11:48
      czyli 52 kg, przytylam w czasie ciazy 12kg,
      • druuna Re: 2tygodnie po porodzie tyle co przed ciaza 26.07.07, 12:02
        a teraz pamietaj nie jedz nic slodkiego! sad(((
    • martuna1 Re: ile schudlyscie po ciazy? 26.07.07, 13:18
      witam, w ciazy przytyłam 15kg, niby nic ale zawsze cos. Niestety moja mała ma
      skaze bialkowa i niestety lub stety moge jesc tylko wybrane produkty poniewaz
      karmie piersia- jedyna w tym pociecha dla mnie ze waze mniej niz przed ciaza!!!
    • flinstonek Re: ile schudlyscie po ciazy? 26.07.07, 13:29
      przed ciążą 60kg, w dzień porodu 80kg. cztery miesiace po porodzie 67 kg i
      stanęło. wściekłam sie i weszłam na cambridge... dziś: 58kg i jest ok.
    • kisia82 Re: ile schudlyscie po ciazy? 26.07.07, 13:55
      Ja przed ciaza wazylam 64 kilkogramy.podczas calej cizy przytylam 30kg sad( ( a
      corcia wazyla 4600 jak sie urodzila ) dzis jestem ponad 2 miesiace po porodzie
      i waze 77 kg czyli schudlam jak na razie 17 zostalo jeszcze 13 ale chyba
      stanelam w miejscu sad przestalam karmic piersia poniewaz pkarm sie sknczyl sad(
      • bu-mader Re: ile schudlyscie po ciazy? 26.07.07, 14:13
        Przed ciążą ważyłam niecałe 50 kg-rozmiar 34.W trakcie ciąży przytyłam jakieś
        16 kg.Teraz jestem 4 m-ce po porodzie i odzyskałam dawną sylwetkę smile Ważę tyle
        samo i noszę taki sam rozmiar jak przed.Tak samo było po pierwszym dziecku.
    • anis30 Re: ile schudlyscie po ciazy? 26.07.07, 19:38
      ja przytylam w ciazy 22 kilo i tyle zrzucilam w ciagu 3 m-cy od porodu a potem
      przytylam 3 wiec ciagle mam do zrzucenia 3 kilo.
      • 24lena Re: ile schudlyscie po ciazy? 26.07.07, 20:19
        przed ciaza - 52 kg
        w ciazy - 58 kg
        dwa miesiace po ciazy - 47 kg (ale do tego przyczynil sie stres),
        Rok po urodzeniu syna waze niezmiennie 48 kg.
        • magdalena6911 Re: ile schudlyscie po ciazy? 26.07.07, 20:58
          przed ciążą - 57kg
          w ciąży - 69kg
          teraz (4 mies po) 54kg
    • dorotaem Re: ile schudlyscie po ciazy? 26.07.07, 21:15
      pewnie Cie zalamie -ale waze mniej niz w momencie zajscia w ciaze - przed
      wazylam 53 a teraz rok po ciazy 48...bez diet i katowania sie - jem za 10 ,
      karmie piersia i duzo spaceruje z coreczka smile
      • emilka371 Re: ile schudlyscie po ciazy? 26.07.07, 21:28
        Ja przed ciążą ważyłam 49, gdy szłam rodzić-80... brrrr! koszmarnie się wtedy
        czułam!
        Teraz ważę 54, jestem 6,5 mca po porodzie, uważam na to co jem bo mam tendencje
        do tycia, ale waga spada systematycznie, powoli ale miarowo smile)
        Nie jem smażonych i tłustych rzeczy, tylko gotowane mięsko i warzywa-duuuużo
        warzyw i owoców
    • joanna-wasilewska Re: ile schudlyscie po ciazy? 26.07.07, 21:31
      przed ciaza wazylam 60kg,pod koniec ciazy 82kg!dwa tygodnie po porodzie wzylam
      72kg!I waga stanela na jakis czas ku mojemu przerazeniu.Po dwoch miesiacach od
      porodu wazylam 68 i zaczelam chodzic na aerobik.Dzis po 4 miesiacach cwiczen i
      karmieniu piersia waze 58kg!Mimo,ze niezbyt zdrowo sie odzywiam,tzn malo
      warzyw,i pozno jem.Wszysttko da sie zrobic.Karmienie chyba pomaga.
      • zuzalus Re: ile schudlyscie po ciazy? 26.07.07, 21:43
        Przed ciążą ważyłam 62 kg- w ciązy w ostatnim miesiącu 88 kg!!!!!- nawet nie
        chcę o tym pamiętaćwink Spadłam szybko i dużo co wcale nie było dobre bo miałam
        przez to też kiepskie wyniki ale w sumie obecnie już prawie rok po porodzie
        ważę 59 kg i w sumie taka waga utrzymuje się u mnie od około 7-8 miesięcy.
        Pozdrawiam
        Ola

P.S. jak wróciłam do firmy niewiele osób mnie poznałosmile
      • aanna6 Re: ile schudlyscie po ciazy? 26.07.07, 21:43
        w ciazy przytylam 12 po porodzie to zrzucilam ale w ciagu 2 mies nadrobilam
        podjadaniem w nocy i tak z rozmiaru 36 przeszlam na 42 ale mam ziolka w
        szawce haha nawet nieotwarte
    • malakunia75 Re: ile schudlyscie po ciazy? 26.07.07, 22:20
      Witam.Moja waga przed ciaża 62 kg, pod koniec 75 , teraz 4.5 m-ca po porodzie 56
      kg!Tyle ważyłam jakies 10 lat temu!Wchodze w rzeczy w które nie wchodzilam od
      lat.Dodam ze karmie piersia i jestem na diecie elim. białko mleka
      krowiego.Pomimo tego jem duzo. Polecam karmienie piersia.
    • corkaswejmamy Re: ile schudlyscie po ciazy? 26.07.07, 22:22
      przed ciążą 63(mam 185 cm), w ciąży przytyłam 17 kg, teraz ważę 58. masakra
    • gem.gem ZA DUŻO! 26.07.07, 22:36
      w ciąży przytyłam 20 kg, a przez pierwsze dwa tyg. od porodu zrzuciłam 15 kg z
      kręgosłupa, mała ma osiem mcy a ja cały czas chudnę i mówią na mnie "wieszak"
      "szkieletor" i inne niewybredne.
      nie mam już tyłka i levisy rurki sprzed ciąży na mnie z kolei wiszą, i wyglądam
      jak skejtwink
      w sumie po urodzeniu do teraz schudłam ok. 27 kg (dla mnie szok)
      przy wzroście 174cm ważę 53 kg.
      i nie jest fajnie, bo włosy mi wypadają.
      szczerze mówiąc, to czy nie powinnam już przestać karmić piersią?
      --
      ja i malizna
      • druuna Re: do gem.gem 27.07.07, 11:20
        włosy będa ci wypadać niestety jeszcze choc juz niedługo powinny rpzestać -
        zaczynają wypadać tak w 4 miesiace po porodzie i się sypia i sypia ale to
        normalne i jeszcze żadna nie wyłysiała od tego.
        od karmienia piersią nie wypadają ci włosy! jedz jakieś witaminy dla kobiet w
        ciązy/karmiących! no i zdrowe róznorodne odżywianie wazne!
        Powodzenia

PS: Chcesz troche moich kilogramów?? wink)
        • gogo2 Re: do gem.gem 02.08.07, 15:33
          Nie jest regułą, że włosy muszą wypadać po ciąży i karmieniu. Po pierwszej
          ciąży faktycznie był czas, że mi wypadały. A teraz już 9m-cy po urodzeniu
          drugiego dziecka i mam tak zdrowe włosy jak chyba nigdy, wcale nie wypadają
          (nadal karmię piersią, pierwsze dziecko karmiłam do 1,5roku. Miesiąc przerwy i
          kolejna ciąża smile). Chyba zawdzięczam to dodatkowym kilogramom na plusie ok 5kg :
          (
    • cziorna Re: ile schudlyscie po ciazy? 26.07.07, 22:38
      Przed ciążą ważyłam 52 kg. Przytyłam w ciąży 16kg, a teraz po 9 miesiącach ważę
      ok. 3 kg mniej niż przed ciążą. Nadal karmię piersią, ale tylko w nocy.
      • agula801 Re: ile schudlyscie po ciazy? 26.07.07, 23:12
        Przed ciążą ważyłam 59 kg, w ciąży przytyłam 15kg, 4 msc-e po porodzie wróciłam
        do swojej wagi.Obecnie/5 miesięcy po porodzie/ ważę ok 57-58kg/170cm/..dodam,ze
        w ogóle nie karmiłam piersią. wiec nie wiem jakim cudem chudne..tym bardziej,ze
        jem glownie słodycze i pieczywo...
        • walczakowa3 Re: ile schudlyscie po ciazy? 26.07.07, 23:23
          przed ciążą-58, w ciąży 16 kilo na plus, teraz 48!!!maskara...wyglądam jak
          wykruszony papieros
          • sylviacokolada Katastrofa 27.07.07, 13:14
            przed ciaza 60 po porodzie 85! teraz juz 70 ale patrzec na siebie nie moge. 5
            iesiecy po porodzie. Duzo zostalo. Najgorzej z biustem bo mam 110cm uncertain i pewnie
            az bede karmic to bede taka baba. Chociaz ludzilam sie ze karmienie piersia
            przyspieszy... niestety
    • lutowa.2007 Re: ile schudlyscie po ciazy? 27.07.07, 13:58
      ja 2 mies. po porodzie wazylam tzle co przed ciaza, tj. ok.55kg - przy 170cm. a
      w trakcie przytylam 14kg. karmie piersia, bez zadnych diet czy specjalnych
      cwiczen.
      • sylwiales Re: ile schudlyscie po ciazy? 27.07.07, 18:30
        Zazdroszczę tym co już schudły a trzymam kciuki za te co tak jak ja mają z tym
        problem.Przed Ciążą miałam ok.69 na koniec ciąży 89.Dwadzieścia na plusie.Po
        porodzie 84(dziecko malutkie ok.2500).Teraz 2 m-ce po porodzie 78.Brzuch
        nieduży (spadł mi zaraz po porodzie) TYLKO TE BIODRA I UDA.Brrrrrr.Straszne.
    • mmagda34 Re: ile schudlyscie po ciazy? 27.07.07, 18:32
      Róznie to jest, ale tym sie nie przejmuj. Ja po pierwszej ciąży schudłam i przez
      szereg lat ważyłam 52 kg. Tearaz w drugiej ciąży 37 tydzien i 15 kg do przodu.
      Nawet jak nie schudne do wagi sprzed ciąży to żadne dla mnie zmartwienie.
      Mogłoby mi zostac kilka kg bo ile moge chodzic taka chuda?
      • nadi25 Re: ile schudlyscie po ciazy? 28.07.07, 09:35
        waga sprzed ciązy: 48,49 kg, wzrost: 155 cm.
        w ciązy na początku schudłam do 44, na końcu ważyłam 52. po powrocie ze
        szpitala 46. obecna waga: 44,5- 45. karmię piersią, mały ma 5 miesięcy.
        teoretycznie mogłabym jeś wszystko, bo apetycik dopisuje. ale tylko
        teoretycznie, bo mały ma alergię.... sad(((
    • jovix Re: ile schudlyscie po ciazy? 28.07.07, 11:47
      pierwsza ciąza: waga przed 52 przed porodem 75 kg -> dokładnie na roczek
      dziecka ważyłam 55 kg i ... znowu zaszłam w ciąze
      druga ciąża (bardzo sie pilnowalam z jedzeniem)-> przed porodem 75 kg
      (znowuuu), poród 3 mce temu i waga 62kg i ani drgniecrying aa 3 tygodnie jedziemy
      nad morze. Dodam ze jem same warzywa i owoce (czasem miesko ale z zupy -> nic
      smazonego w tluszczu) , zupelnie nie jem slodyczy (ciast lodow paluszkow etc)
      pije tylko wode niegazowana i nieslodzona herbate i karmie piersia (pokarmu mam
      tyle ze odciagam tez troche starszemu synkowi) i co i waga nie chce drgnac,
      dodam ze duzo pije wody, moze jestem taka woda napompowana?
    • annie121 Re: ile schudlyscie po ciazy? 28.07.07, 22:40
      W ciąży przytyłam 20 kilo, ani jednego dnia nie karmiłam piersią i w ciągu 2
      miesięcy wróciłam do wagi, mieszczę się we wszystkie ciuchysmile Najlepsza dieta
      to brak czasu i szybki powrót do pracy...
    • juliegianni Re: ile schudlyscie po ciazy? 28.07.07, 23:16
      Ja rodziłam rok temu. Jestem wysoka- 1.88 i przed ciążą ważyłam 85kg, przed
      porodem 106 a teraz 82. Schudłam najwięcej bo aż 8 kg od maja bo zaczęłam
      cwiczyc i mniej jesc. W sumie 24 kg
      • tuniaszka Re: ile schudlyscie po ciazy? 28.07.07, 23:45
        Rodziłam 14 m-cy temu. Przed ciążą: 61/62 kg. w ciązy przytyłam 17 kg. A teraz
        ważę 56 kg. U mnie odchudzająco zadziałała dieta antyalergiczna podczas
        karmienia piersią
      • mrowka160 Re: ile schudlyscie po ciazy? 01.08.07, 00:14
        Przed ciążą ważyłam 50 kg. w ciąży przytyłam 22 kg. Teraz jestem 3 i pół
        miesiąca po porodzie i ważę 53 kg., ale waga nadal mi spada(na szczęście!!!!)
        choć nie karmie piersią
    • mangos Re: ile schudlyscie po ciazy? 29.07.07, 14:06
      Przed ciążą 60 kg. Przytyłam 18 kg,teraz waże 66 i waga nie chce spadaćcrying Karmię
      piersią.Jestem 4 miesiące po porodzie.
      • kasia2205 Re: ile schudlyscie po ciazy? 29.07.07, 16:36
        Przed ciążą 50 w ciąży 80 a 2 miesiące po porodzie 60sadMam nadzieję, że wielki
        brzuch i grube udziocha szybko spadną.
        • cytrusowa Re: ile schudlyscie po ciazy? 29.07.07, 18:48
          po ciazy schodlam...wlasciwie trudno to obliczyc.
          bo troche przed ciaza moja waga byla w granicach 54kg.
          w ciazy przytylam ok.12 kg

aktualnie waze - siedem mcy po cc - 52kg

moim jedynym cwiczeniem jest zapierdziel przy blizniaczkach i niekończące sie
          spaery.
          wsyzstko bez pomocy, wiec kalorie pala sie samewink
          plus brak czasu an normalne jedzenie
    • kalina911 Re: ile schudlyscie po ciazy? 31.07.07, 21:46
      ja przed ciaza wazylam 55 kg.w ciazy doszlam do 68kg i myslalam ze nie zrzuce
      wszystkiego.Teraz jestem 8 miesiecy po porodzie i waze 53kg bez zadnego
      odchudzania
    • hudaka Re: ile schudlyscie po ciazy? 31.07.07, 22:18
      no to mnie zalamalyscie na maxa sad ja przed ciaza wazylam 64 kg, w dniu porodu
      95kg!!!jestem prawie 9 m-cy po porodzie i waze 76kg i moja waga stoi od ponad
      miesiaca.Caly czas jestem w ruchu staram sie ograniczac jedzenie i zadnych
      efektow.Nie karmilam piersia czyzby to bylo przyczyna?Jestem totalnie zalamana
      nie moge na siebie patrzec, wstydze sie siebie, tego jak wyglada moje
      cialo.Czuje sie taka oblesna i obwisla.Moj maz dawno nie widzial mnie nagiej
      nie chce go wytraszyc bo biedak by tego nie zniosl smile ech
    • sympatyczna1980 Re: ile schudlyscie po ciazy? 31.07.07, 22:30
      w czasie ciazy prtylylam 20 kilo.chcialabym schudnac ale zwyczajnie brak mi
      czasu na cwiczenia. Bartek jest bardzo absorbujacym dzieckiem. No i tak naprawde
      troche tez jestem leniuszkiem jesli chodzi o cwiczenia, jakos tak sie utarlo ze
      w wolnej chwili wole poczytac, no i pojadam miedzy posilkami, a pupa niestety
      rosniesad(
    • bacia14 Re: ile schudlyscie po ciazy? 01.08.07, 09:09
      Hej w ciąży przytyłam 24 kg i w 4 m-ce 24 kg straciłam, ale jeszcze chcę z 4...
      • assiek41 Re: ile schudlyscie po ciazy? 01.08.07, 09:41
        dziewczyny jak wy to robicie,ze tak szybko wracacie do poprzedniej wagi?
        zazdroszcze!!!ja rok przed ciaza wazylam 49,nosilam rozmiar 34 i marzy mi sie
        powrot do tamtej wagi,albo chociaz do tej zaraz przed ciaza,czyli 60,a tu waga
        ani nie drgnie.pozdrawiam!!!
        • zona29 Re: ile schudlyscie po ciazy? 01.08.07, 11:16
          W ciąży przytyłam 20 kg. Bałam sie co to będzie ale mój synek tak dał mi popalić że miesiąc po porodzie ważyłam tyle co prze ciążą czyli 55 kg. Teraz synek ma prawie 9 miesięcy a ja waże 51. Jak miał 8 odstawiłam pierś i czekam czy teraz przytyje.Dziewczyny na forum pisały że tak szybko schudłam bo gromadziłam wode.Częsciowo tak ale podczas ciąży pożerałam jedzenie więc nie sądze żeby to była tylko woda.Teraz piersi mam paskudne(mam rozstępy)ale nogi uda pośladki bez celulitu i nawet nawet.Pozdrawiam Nika
        • bacia14 Re: ile schudlyscie po ciazy? 01.08.07, 12:19
          hej, nic innego tylko karmienie na żądanie i dieta związana z karmieniem przez
          pierwsze 4 m-ce (tylko potrawy gotowane, zero laktozy).Mały miał straszne
          kolki, w zw z czym nie chciałam mu dokładać sensacji pokarmowych-stąd dieta
    • kj32 Re: ile schudlyscie po ciazy? 01.08.07, 12:25
      Ja w ciąży przytyłam 13 kg a po porodzie kiedy zważyłam sie już po powrocie do
      domu to zostało mi 5 kg - cieszę się bo to całkiem nieźle - na razie waga stoi
      w miejscu, ale to dopiero miesiąc po.
      • mc8011 Re: ile schudlyscie po ciazy? 01.08.07, 13:11
        Ja po ciąży jak wróciłam ze szpitala do domu ważyłam 16 kg mniej potem m-c nic
        nie schudłam a po dwóch od porodu mam 20 kg na minusie (w ciąży przytyłam 21 kg)
    • dorgrz Re: ile schudlyscie po ciazy? 01.08.07, 16:52
      witam!!!przed ciążą ważyłam 49 kg,w ciąży 68 kg...teraz moja córeczka ma 4
      miesiące a ja 3 kg do zrzucenia!!!waże 52...nie stosuje diety,waga sama
      spadła!!!pozdrawiam
    • milon78 Re: ile schudlyscie po ciazy? 02.08.07, 08:28
      Rodziłam osiem miesięcy temu. W ciąży przytyłam ok 20 kg i wszystko już zrzuciłam a koledzy w pracy twierdzą że chyba nawet więcej smileMyślę że dużo daje karmienie piersią ale w momencie gdy waga się zatrzymała, pomimo karmienia a ja miałam do zrzucenia parę kilo w postaci tłuszczyku na brzuchu, udach i pupie koleżanka mi podsunęła mi zestaw ćwiczeń "aerobiczną 6 weidera" (www.kulturystyka.org.pl/modules/news/article.php?storyid=176). I to jest rewelacja. Fakt- ciężko się zmobilizować ale jaki efekt! Gorąco polecam! żeby efekt był szybszy postanowiłam także zrezygnować ze słodyczy i jedzenia po 18.pozdrawiam
    • monia19722 Re: ile schudlyscie po ciazy? 02.08.07, 17:54
      przed ciążą 67, do porodu 93 !!! teraz po 8 miesiącach 75 ale jestem dobrej
      myśli smile)
      przy I córce po 3 miesiącach ważyłam mniej niż przed ciążą ale miałam anemię;
      szkoda ze teraz nie mam smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka