partizant 30.08.07, 09:16 Jak urządza się wózek-gondolę o tej porze roku dla noworodka? Kupuje się kołderkę i poszewki, czy rożek z poduszeczką plus kocyk? Co generalnie się Wam sprawdza, a co nie - proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jasia127 Re: jaka pościel do wózka 30.08.07, 11:57 witam, moj synus urodzil sie w lutym. wczesna wiosna byla pogoda podobna do tej teraz. kupilam mu polarkowy spiworek. taki zapinany na zameczek z boku. spiworek byl wiekszy, podwijalam go i teraz uzywamy w lozeczku to nie taki spiworek na szelkach tylko cos w stylu tych normalnych dla doroslych pod namiot tylko z polarku i w ksztalcie kroliczka swietna sprawa. lezy na miekkim i ma przykrycie, z ktorego sie nie rozkopie bo zapinane na zamek. lepsze niz kocyk na ta pogode pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jasia127 Re: jaka pościel do wózka 30.08.07, 12:07 cos w tym stylu ale mamy niebieskiego krolika z polaru poduszke odradzam, bo po co takiemu maluchowi poduszka lepiej podlozyc na dno wozka kocyk na calej dlugosci i przykryc kolderka czy innym kocykiem. pozdrawiam raz jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
libra_bb Re: jaka pościel do wózka 30.08.07, 12:10 Moj pierwszy syn urodził się w styczniu więc kładłam go do wózka w ciepłym śpiworku, do tego ubierałam mu tylko sweterek i czapkę. Wiosną leżał tylko w rożku, nie dawałam żadnych poduszek, pościeli itp. Odpowiedz Link Zgłoś
partizant Re: jaka pościel do wózka 30.08.07, 19:53 Dziękuję za podpowiedzi. Śpiworek to naprawdę dobry pomysł. Ja mam dziewczynkę, spóbuję znaleźć jakiś odpowiedni. Mam nadzieję, źe w sklepach dla dzieci nie będzie z tym kłopotu. W zasadzie przechodzimy w nim cała jesień i zimę. Odpowiedz Link Zgłoś