olamaj29 12.09.07, 13:32 mam pytanko moja 3 miesieczna coreczka ma ciagle zimne raczki mimo ze jest dosc cieplo ubrana i przykryta kocykiem .Czy to cos powaznego czy poprostu taki jej urok? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mniemanologia Re: zimne raczki 12.09.07, 13:36 Mój synek (obecnie 6 miesięcy) też tak miał kiedyś, wiecznie zimne dłonie i stopy. Lekarka powiedziała, że to normalne. Teraz zazwyczaj dłonie ma ciepłe, a stopy najczęściej zimne - i spocone Chyba taki typ i już. Odpowiedz Link Zgłoś
donna28 Re: zimne raczki 20.09.07, 10:52 moja ma tak samo z rączkami. Nie martwię się tym, uspokoiła mnie już dawno pediatra i położna. Odpowiedz Link Zgłoś
klementynka81 Re: zimne raczki 20.09.07, 19:02 Moja córeczka ma 10 tyg. i mimo ze w mieszkaniu jest ciepło, a na noc zakładam jej polarka to nad ranem ma rączki jak lody. Ostatnio zaczęła pokasływać, nie wiem czy to od tego... ale trudno uwierzyc żeby marzła tak ciepło ubrana przykryta kołderką i kocykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
niunka25 Re: zimne raczki 20.09.07, 20:08 mój też tak miał (ma teraz 6 miesięcy) teraz ma raczej cieplutkie i spocone, ale pamiętam że położna mi mówiła ze tak może być bo rączki są najdalej od serduszka tak samo jak stopki Odpowiedz Link Zgłoś
syltab1 Re: zimne raczki 20.09.07, 21:41 Z tego co kiedys gdzies wyczytalam to nie nalezy sie sugrowac tym, ze ma zimne raczki.Najwaznejsze zeby kark byl cieply.Moj misiu tez ma ciagle zimne łapki, a jest zdrowy.Pozdrawiam!Poza tym to moze swiadczyc o krazeniu, tak jest w przypadku doroslych.Nie stresuj sie, najprawdopodobniej wszystko jest w porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
eledhwen Re: zimne raczki 20.09.07, 23:00 Mój pączek też ma często zimne rączki, mimo ciepłego ubranka ... ale taki jego urok - bo cały poza rączkami jest cieplutki i wszystko z nim w porządku - "zimne ręce-gorące serce" ! )) Odpowiedz Link Zgłoś
rengur Re: zimne raczki 21.09.07, 08:15 Moja córcia (urodzona w lutym) do ok 3 m-ca miała ciągle zimne łapki. Często zakładałam jej rękawiczki - niedrapki, albo po prostu małe skarpetki i to działało. Sama po sobie wiem że zimne dłonie to dość nieprzyjemne uczucie, ale nie przesadzajcie z owijaniem dzieciaka bo łatwo je przegrzać, a to jest bardziej niebezpieczne niż zimne rączki. Odpowiedz Link Zgłoś