bibka764 22.10.07, 21:42 Jak ubieracie swoje dzieciaczki raczkujace w domu teraz? Czy pakujecie je moze w rajtuzy? czy oze spodenki i skarpetki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasi3k1 Re: Ubranie domowe 22.10.07, 21:44 nistety pakuje mala w rajtki bo skarpetki sciaga.do tego bodyi cienka bluzeczka Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Ubranie domowe 22.10.07, 21:44 body z dlugim, rajsopki i skarpetki antyposlizgowe lub body z krotkim, bluzka, rajstopy i skarpety antyposlizgowe szczerze mowiac nie wyobrazam sobie by moje dziecko raczkowalo i przebywalo w domu w spodniach Odpowiedz Link Zgłoś
oli77 Re: Ubranie domowe 22.10.07, 21:52 Też uważam, że rajstopy są ok w okresie jesieni i zimy, na pewno im w nich wygodniej niż w jakiś jeansach. Odpowiedz Link Zgłoś
julia78 Re: Ubranie domowe 22.10.07, 21:53 ponieważ u nas w domu jest stosunkowo zimno (temp. raczej nie przekracza 18-19 stopni)ubieram małemu body, rajstopki, bluzę i spodenki od dresu Odpowiedz Link Zgłoś
seyen Re: Ubranie domowe 22.10.07, 21:59 u nas tak: czasem rajtki, czasem dresiki + skarpeta, lub pajace, bez stopek + skarpeta. Jeszcze nie zdarzyło mi się założyć i rajtek i skarpet, ale u mnie ciepło i mam wykładzinę... Ja z tych matek raczej chłodzących. Ale co do ubranka to najlepiej mi się sprawdza ostatnia opcja. Lubie takie welurowa lub polarowe pajace, są wygodne i nie ściskają dodatkowo brzuszka... Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Ubranie domowe 22.10.07, 22:01 u mnie w domu jest wrecz goraco ale zakladam na rajstopy skarpety, bo w stopki zawsze jest chlodniej, a poza tym nie mam rajstop antyposlizgowych Odpowiedz Link Zgłoś
alkara Re: Ubranie domowe 22.10.07, 22:20 Ja tak samo:body z krótkim, koszulka, rajstopki i skarpety antypoślizgowe i nierzadko ma zimne stópki jak jej zdejmuje rajtki Odpowiedz Link Zgłoś
seyen Re: Ubranie domowe 22.10.07, 22:25 wybaczcie dziewczyny że sie wtrącę ponownie.. ma zimne stópki, bo może są przegrzane i sie pocą, a potem się szybciej wychładzają. nigdy nie dublowałam i moje dziecko zawsze ma ciepłe stopy. często nawet w nocy śpi z gołymi kopytami i tez są cieplejsze niż jak nakładam skarpetki. Oczywiście każde dziecię jest inne, ale może spróbujcie po mojemu. )) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bibka764 Re: Ubranie domowe 22.10.07, 22:29 No wlasnie. Ja ubieram w spodenki dresowe lub podobne plus skarpetki z ABS pluc bodziak z dlugim rekawem i na niego jakas cienka podkoszulka lub bodziak z krotkim i bluza dresowa. Czy to ze nie ubieram dzieciom rajtek i spodni w domu gdzie temp. mam kolo 22 C to zle? bo juz nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
seyen Re: Ubranie domowe 22.10.07, 22:32 no to jeszcze raz ja... chyba mnie zaraz zlinczyja jak powiem że ja tylko body z długim i pajac albo dres i skarpety, żadnej dodatkowej bluzy i dodatkowych rajtek... DDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
alkara Re: Ubranie domowe 22.10.07, 22:49 ok.rozumiem, może to prawda z tym poceniem sie stopek, ale mała bez skarpet antypoślizgowych to sobie by zęby wybiła bo ciągle wstaje. myślę jednak że zakładając skarpetki na rajstopy nie wyrządzam krzywdy mojemu dziecku, a w domu mam tylko kafle i panele - zero dywanów. Odpowiedz Link Zgłoś
aagaa85 Re: Ubranie domowe 22.10.07, 22:49 W domu ma być przede wszystkim wygodnie! Mój synek paraduje po domu w rajtuzkach, body z długim rękaweiem, czasami jak jest chłodno zakładam mu jeszcze bluzę albo sweterek. Odpowiedz Link Zgłoś
sara2103 Re: Ubranie domowe 23.10.07, 09:53 Rajstopki nie spadają i jak zgubi skarpetkę, to coś zostaje na nóżce. Odpowiedz Link Zgłoś
damap Re: Ubranie domowe 23.10.07, 10:21 Najwygodniej- body z długim lub krótkim, na to jakaś bluzeczka, rajtki - to podstawa plus skarpetki z ABS Odpowiedz Link Zgłoś
morelka80 Re: Ubranie domowe 23.10.07, 10:20 Moja córa biega po domu w body z długim rękawkiem i rajstopkach, nic więcej jej nie zakładam Odpowiedz Link Zgłoś