ani-to-ja 30.10.07, 11:40 Moja prawie 6 tygodniowa Matylda ma na buzi potowki. Nigdzie indziej nie ma. Czy buzke tez mozna przemywac woda z odrobina maki ziemniaczanej, czy sa moze inne sposoby? Krosteczki sa malutkie, ale bez ropnych czubkow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tobi00000 Re: potowki 30.10.07, 11:42 Ja synka kapie w Oilatum i nigdy nie mial potowek. Mysle ze mozna takim leciutkim krochmalem. Odpowiedz Link Zgłoś
limana Re: potowki 30.10.07, 15:01 To może być też rodzaj trądziku niemowlęcego, wywołanego twoimi hormonami, tak czy tak powinno samo ustąpić. Odpowiedz Link Zgłoś
ap3333 Re: potowki 30.10.07, 17:16 Miałam ten problem na wiosnę, mały był w mniej więcej tym samym wieku - ok. 1,5 miesiąca. Problem się skończył, kiedy przestałam go przegrzewać, tzn. obniżyłam temperaturę w mieszkaniu do ok. 22 stopni, ubierałam go lżej, a w dni chłodne na spacerach raczej na cebulkę niż w grubaśny kombinezon. Można dziecko kąpać w wodzie z krochmalem lub z mąką ziemniaczaną, ale jeśli macie skłonności do alergii, to lepiej nie ryzykować. U mnie trochę trwało, zanim potówki zniknęły definitywnie, zatem cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
enigmatic2 Re: potowki 30.10.07, 18:23 potówki na policzkach? a może to wysypka alergiczna? i wcale nie musi ropieć. coś o tym wiem. Odpowiedz Link Zgłoś