kama1609 09.11.07, 10:21 Podaje ktoras?My podajemy jedna kropelke dziennie,ale czy w miare wieku nalezy zwiekszyc ilosc podawania kropelek?Moja pediatra juz ponad miesiac na zwolnieniu,nie mam jak sie jej poradzic Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nataliak9 Re: witamina vigantol 09.11.07, 10:24 spokojnie podawaj tyle ile dajesz. to jest tez uzaleznione od wagi i innych czynnikow, wiec nie decyduj sama o dawce. poczekaj az lekarz wróci do pracy. ja tez podaje 1 krople, córka ma 7,5 mca. Odpowiedz Link Zgłoś
blueberry77 Re: witamina vigantol 09.11.07, 10:24 Lepiej dawać za mało, niż za dużo, więc nic nie zmieniaj bez porozumienia z lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
doraxyz Re: witamina vigantol 09.11.07, 10:47 Moj synek ma 8miesięcy i 10kg wagi. Daje 2 krople Odpowiedz Link Zgłoś
wiolka007 Re: witamina vigantol 09.11.07, 17:15 Z zalecenia lekarki podaje 1 krople a mala ma 6,5 miesiaca i wazy 8kg. Odpowiedz Link Zgłoś
blekitnymotylek Re: witamina vigantol 10.11.07, 12:59 Moja córeczka ma 6 miesięcy,waży 7400 i daję 1 kroplę vigantolu.Ale zastanawia mnie czy konieczne jest też podawanie vibovitu,skoro zdaniem lekarki waży dobrze.Czytałam, w dobrej książce,że nie i mimo,że lekarka mówiła by dalej dawać nie daję.Czy dobrze robię? Odpowiedz Link Zgłoś
pinki25 Re: witamina vigantol 10.11.07, 21:34 mój synek urodził się z bardzo duzym ciemniem przednim i od poczatku miał zalecone podawanie dwóch kropel.na ostatniej wizycie u neurologa dziecięcego do którego chodzimy kontrolować to ciemiaczko dostaliśmy zalecenie zwiekszenia liczby kropel do trzech,ze względu na coraz mniejszą liczbę promieni słonecznych. sama nic bym nie zmieniała,skonsultuj najpierw z pediatrą.zresztą liczba kropelek nie zależy w tym wypadku od wieku dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś