diala 18.01.08, 09:33 mój 6miesięczny synek często "rzuca" główką na boki - dlaczego?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszka369 Re: "rzucanie" główką 18.01.08, 10:35 co oznacza "rzucanie "główką?Czy robi to w konkretnych momentach czy bez powodu?A co na to pediatra? Odpowiedz Link Zgłoś
diala Re: "rzucanie" główką 18.01.08, 11:11 "rzucanie" wydało mi się najbardziej oddawać to, co robi - główka chodzi na prawo i lewo, zawsze jak leży (tzn. nigdy na rękach np.), wydaje mi się, że najczęściej przed spaniem, czasem jak się denerwuje lub jest zmęczony. do pediatry ide po 20.01. a zauważyłam to u niego całkiem niedawno. Odpowiedz Link Zgłoś
nell09 Re: "rzucanie" główką 18.01.08, 15:47 mój robi dokładnie to samo, ale tylko tuż przed zaśnięciem, jakby sobie mościł posłanie i szukał dla głowy wygodnej pozycji - kilka razy rzuca główką w prawo i w lewo, a potem momentalnie zasypia. Nie martwi mnie to, ale może niesłusznie? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka369 Re: "rzucanie" główką 18.01.08, 18:26 moj synek też tak kręcił głową jak miał4-6 msc aż mu się wytarły z tyłu włosy,myślę że to normalne ale jak masz wątpliwości to udaj się do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
asientos Re: "rzucanie" główką 18.01.08, 21:05 podobno dojrzewa układ nerwowy...ale nie jestem lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
isotta Re: "rzucanie" główką 18.01.08, 23:05 Kamyk ma 10,5 m-ca i też kręci główką na boki, najczęściej przed snem, ale nie tylko. Biorę to za sygnał zmęczenia i niedojrzałości układu nerwowego. Z tego co się orientuję to rzucają się tak, dzieci żywego usposobienia. Myślałam nawet o wizycie u neurologa, bo być może wiąże się to z napięciem mięśniowym, ale najpierw poradzę się rodzinnego. Odpowiedz Link Zgłoś
patrice7 Re: "rzucanie" główką 18.01.08, 23:41 to normalne w tym wieku moja mala tez tak robi "sprezynuje "jakby chciala powiedziec nie ale w prawa strone, lekarka powiedziala ze tak dzieci robia w tym wieku Odpowiedz Link Zgłoś
azi77 Re: "rzucanie" główką 09.02.08, 18:31 Czy ktoś pytał o to rzucanie lekarza? co powiedział lekarz? Odpowiedz Link Zgłoś
sudestra Re: "rzucanie" główką 09.02.08, 18:56 Mój Synek tez tak robi. Ma 4,5 m-ca.Ja również zauwazyłam, ze robi tak przed snem.Czytalam o tym wczesniej na forum i podobno to normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
leggetta Re: "rzucanie" główką 09.02.08, 19:40 O wlasnie zajrzalam na to forum aby o to zapytac! MOja corka na 5 miesiecy i robi dokladnie tak samo od jakiegos czasu. Zwykle wieczorem i przed zasnieciem. Odpowiedz Link Zgłoś
azi77 Re: "rzucanie" główką 09.02.08, 20:40 Wydaje mi się że nie mamy się co martwić. Moja ma prawie 6 miesięcy i "rzuca" główką przed zaśnięciem i czasem na spacerach. W czwartek idę z małą do szczepienia i jak nie zapomnę to zapytam lekarza o te dziwne tańce głową Odpowiedz Link Zgłoś
aka79 Re: "rzucanie" główką 09.02.08, 21:19 Jest to normalne wejdzcie na forum eksperckie dr Zawitkowskiego, pisał tam o tym Odpowiedz Link Zgłoś
nebs Re: "rzucanie" główką 10.02.08, 18:34 mój synek też tak robi, zaobserwowałam to jak miał 1,5 miesiąca. Teraz ma 3 i dalej przed zaśnięciem tak "walczy ze snem" Odpowiedz Link Zgłoś
agata688 Re: "rzucanie" główką 15.02.08, 16:17 nebs napisała: > mój synek też tak robi, zaobserwowałam to jak miał 1,5 miesiąca. > Teraz ma 3 i dalej przed zaśnięciem tak "walczy ze snem" no to mnie uspokoilas,bo czytam te wypowiedzi i wszyscy(poza toba) pisza o 5-6 mies. a moj malec ma 2,5 mies. i tez zauwazylam ze tak robi,az mu sie z tylu wloski wytarly )))) Odpowiedz Link Zgłoś
lalacruz Re: "rzucanie" główką 16.02.08, 00:22 Moja niedługo zacznie 9 miesięcy i we śnie, pewnie z przejedzenia. Jednakże to co tu opisujecie, jest normalne. Odpowiedz Link Zgłoś