limmar 05.02.08, 15:58 9 m-cy zresztą starsze i młodsze też. Ale chodzi mi o dziecko w wózku -spacerówce zabudowanej. Ostatnio tak ciepło i już sama nie wiem, czy np. kocyk potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 Re: Jak ubieracie na dwór? 05.02.08, 16:33 body z długim, golf, kurtka zimowa rajstopy, skarpety, spodnie od kombinezonu czapka, rękawiczki, szalik przykrywam kocykiem, jak mocno wieje, zakładam okrycie do wózka córka ma 14 miesięcy, ale ubieram ją tak od początku zimy jak bardzo mroźno, zakłądam jeszcze sweterek pod kurtkę, ale mrozów to u nas za dużo tej zimy nie było jak na razie Odpowiedz Link Zgłoś
beautywitch Re: Jak ubieracie na dwór? 05.02.08, 18:29 Body z krótkim rękawem,bluzeczka bawełniana,cienka bluza z kapturem lub cienki sweterek,rajstopy,skarpetki,kombinezon bawełniany,czapka,rękawiczki, w wózku mam śpiworek z misiem- zapinam go jak jest chłodniej lub wieje,a mały śpi. Rzadko zakłądam pokrowiec od wózka. Staram się nie przegrzewać, ubierać na cebulkę. mały ma 9 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
alexa199 Re: Jak ubieracie na dwór? 06.02.08, 14:00 Ja w domu mam dziecko 3 m-czne ubrane w pajacyk,albo cienki spodenki i body na długi rękaw.Jak wychodzę na spacer to na to zakladam tylko kombinezon polarowy cienki,a na to gruby kombinezon zimowy,czapka,szalik.W wózku mam śpiwór dosyć gruby ,a jak wieje to pokrowiec na wózek narzucam i dziecku jest ciepło,jak w uchu. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Jak ubieracie na dwór? 05.02.08, 18:34 body z krotkim rekawem i do tego albo welurowy pajac na to kombinezon + dopinane buciki i czapka. Jak mroz to jeszcze rekawiczki. albo body z krotkim rekawem, dres z polaru, pod spodniami rajstopki i grubsze skarpetki. Na to kurtka z kapturem i czapka. Jezdzimy bez koca. Odpowiedz Link Zgłoś
apolonina13 Re: Jak ubieracie na dwór? 05.02.08, 20:38 body,bluzka(jak zimniej to jeszcze sweterek) do tego rajtki i spodnie kombinezon ubrałam małej w tamtym roku(miała koło roczku zimą) kilka razy bo była "ciepło" pokryw od wózka i śpiworków nie używałam-uważam,że są zbędne kocyk używałam tylko jak mała spała albo jak bardzo wiało więc raczej sporadycznie a nie przepraszam--spiworków używałam jak się mała urodziła zimą i było ponad -10stopni))) przy takich temperaturach możesz sobie te wszystkie warstwy darować-jak sie boisz,zę dziecko zmarznie to przykryj je kocykiem lepiej dziecko za cienko ubrać niż za grubo Odpowiedz Link Zgłoś
edzia.79 Re: Jak ubieracie na dwór? 06.02.08, 10:55 mala ma 6,5 mies jak na dworze jest na plusie to zajkladamy body z dlugim rekawem,rajstopki,skarpetki,kombinezon,czapka,szalik. jesli temperatura na minusie to dodaje bluze i spodnie. okrywam spiworkiem na polarze. Odpowiedz Link Zgłoś
aagaa85 Re: Jak ubieracie na dwór? 05.02.08, 20:44 Ja też mam 9-miesieczniaka. Na spacerki zakładamy body z długim rękawkiem, rajstopki, sweterek i kombinezon, na nogi buty, plus czapka i rękawiczki. Synek i tak na spacerkach idzie obok wózka (juz chodzi) ale jak juz jest zmeczony i da sie wsadzić do wózka, nakrywam go jeszcze kocykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
limmar Re: Jak ubieracie na dwór? 05.02.08, 21:03 aagaa85 powiedz, że Twój synek ma prawie 10 m-cy a nie 9, bo po prostu jak zobaczyłam jak biega to nie mogę uwierzyć!!! Rewelacja! Odpowiedz Link Zgłoś
aagaa85 Re: Jak ubieracie na dwór? 05.02.08, 21:06 No dobra, prawie 10 Dzieki za miłe słowa ))) Odpowiedz Link Zgłoś
nulka83 do aagaa85 05.02.08, 21:35 przepraszam że sie wtrące ale uważaj zeby mały nie miał szpotawych podudzi, u nas tak sie własnie skończyło za wczesne chodzenie Odpowiedz Link Zgłoś
aagaa85 Nulka 05.02.08, 21:40 Ale mnie wystraszyłas. Jak to sie objawia? Ja zaczełam chodzic jak miałam 8 miesiecy, M miał 9, z nami wszystko ok. Moze po prostu takie geny? ... Odpowiedz Link Zgłoś
nulka83 Re: Nulka 05.02.08, 21:44 nie no sorki nie chciałam cię starszyc, moze nic mu nie będzie , szpotawość to po prostu krzywe nogi wiesz takie na beczce prostowane, nasza zaczeła chodzic jak miała 10 mc i teraz ma 14 i ma strasznie krzywe nózki i musimy nosic obówie specjalne to nic groźnego ale lekarze teraz nam mówią zeby jak najwięcej raczkowała i jak najmniej chodziła, pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
katka74 Re: aagaa85 06.02.08, 10:12 Filmik z chodzenia Tomka rewelecja!!!! Zasuwa jak mały samochodzik. Mó ma 10,5 miesiąca i od kilku dni też zaczyna robić pierwsze samodzielne kroczki. Ale Tomek ma tempo jakby chodził do miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
kosmik_1 Re: Jak ubieracie na dwór? 06.02.08, 14:10 moja ma 3 miesiące. w domu jest w body i w pajacu , a na wyjście zakładam na to kombinezon - grubszy do wózka (w nim mam jeszcze śpiworek), a cieniutki jak biorę małą w chustę, bo wtedy wkładam ją pod kurtkę męża (wcale nie wybitnie grubą) - tylko tu trzeba pamiętać, że chusta i ja grzejemy małą dodatkowo. 2xczapka cienka i grubsza i szalik. rekawiczki niepotrzebne bo kombinezon ma zapinane rękawy a w chuście są ogrzane ode mnie. No i nie choruje. Wolę ję pochartować niż przegrzac. Odpowiedz Link Zgłoś
karmasz Re: Jak ubieracie na dwór? 06.02.08, 18:54 Dziecko ma 3,5 mies. W domu jest ubrane w body z krotkim rekawkiem na to pajacyk. Na spacer zakladam skarpetki ,czapeczke i od razu wkladam w kombinezon. Niezbyt gruby. W takim grubym,polarowym pocila sie. W wozku mam spiworek na owczej welnie. Jest jej super cieplo bardziej boje sie ,ze sie spoci niz zmarznie. Odpowiedz Link Zgłoś
lena216 Re: Jak ubieracie na dwór? 06.02.08, 22:41 moja corka ma 6 mies i 2 tyg i ubieram jej na dwor body dlugi rekaw i bluzeczke bawelniana kurtke rastopki spodnie ale nie grube bez podszewki buty czapka szalik i rekawiczki wkladam ja do spacerowki ze spiworem zawsze na wszelki wypadek biore kocyk Odpowiedz Link Zgłoś
daga_j Re: Jak ubieracie na dwór? 07.02.08, 14:21 Jak czytam niektóre posty to myślę sobie "o jak ciepło go ubierają" a tam ktoś komentuje, wolę nie przegrzać.. Teraz mamy taką zimę, że jest ciągle 5 stopni ciepła jak nie więcej! To prawie wiosenny klimat i przestałam mojego synka pakować w kombinezon bo ma ciepły. A ubieram go tak (ma ponad 3 miesiące): to co w domu czyli dwie bawełniane warstwy na rękawach (np. body i bluzeczka), śpiochy czy pajac, czyli 1 warstwa na nogach. I jeśli zimno to do kombinezonu i do wózka (wózek ma przykrycia zapinane więc nic mu nigdzie nie podwiewa), a jak cieplej to do polarowego luźniejszego pajaca, oczywiście czapka (ale jedna! jak można nosić dwie czapki na głowie??). Rękawiczki wkładam tylko jak mu rączki wystają, jak w tych rękawach się gubią to nie trzeba, również szalika żadnego dla niego nie posiadam, bo szyi toto prawie nie ma W każdym razie nigdy nie zmarzł, był cieplutki po każdym spacerze. Odpowiedz Link Zgłoś
bemm1 Re: Jak ubieracie na dwór? 07.02.08, 15:08 Body, bluzeczka, bluza lub sweterek i kurtka, rajstopy, spodnie, cieple bamboszki - wszystkow spiwor. Jak ponizej 5 stopni i maly ma spac to kocyk. ale zawsze wkladam reke i kontroluje, jak ma chlodne spodenki to przykrywam kocykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mechanik77 Re: Jak ubieracie na dwór? 07.02.08, 16:12 body z długim rękawkiem, bluzeczka na polarze, rajstopki, na to spodnie od kombinezonu, kurtka, czapka, szalik, jeszcze ani razu tej zimy nie założyłam małej rękawiczek, a przykrywam kocem gdy spi, jak nie spi to nie przykrywam.Nie korzystam z ochraniacza na wózek. Mała ma 9,5 miesiąca. Staram sie jej nie przegrzewać. Gdy tak ja ubiorę zawsze jest cieplutka.Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
angela10086 Re: Jak ubieracie na dwór? 07.02.08, 17:00 body z długim rękawem,sweterek,rajtuski,kombinezon 2 czesciowy,czapka,szalik,niekiedy rekawiczki,buciki,marcelek jezdzi bez koca ale zakładam ochraniacz na nozki.Mały ma prawie 10 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
kami315 Re: Jak ubieracie na dwór? 08.02.08, 20:31 Zakładam body z długim i śpioszki bawełniane (lub sam bawłaniany pajac) a na to lekki kombinezon (nie zimowy, jesli temp. powyżej zera) i jak wieje to kocyk mały z polaru. Czapka cienka bawłniana - taka wiązana na supełek u góry, bo kombinezon z kapturkiem, a moja Mała zimolubna i jak jej za gorąco to w ryk. Na dworze jest zawsze przez 4 godziny, więc przykrywam wózek pokrowcem. Natomiast ja jestem ubrana jak na Sybir a i tak mi zimno - taka mi się córcia wyrodziła Odpowiedz Link Zgłoś