fuerza 03.09.03, 20:51 mojego 3 tyg. synka często męczy czkawka - lekarz stwierdzil,ze to normalne i jest to kwestia niedojrzałego jeszcze całkiem układu trawiennego, a co na to Mamy z forum? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
umargos Re: czkawka 03.09.03, 21:50 Ma rację..to całkiem normalne. Moja mała dość długo je miewała, chyba do końca 2 miesiąca. Potem jakoś same minęły. Pozdrawiam Ula Odpowiedz Link Zgłoś
11ulla Re: czkawka 04.09.03, 00:01 czkawka jest normalna, ale mozna maenstwu pomoc na dwa sposoby albo daj cyca - pociaga troche i przejdzie, albo jezeli dostaje czkawki z zimna, albo w tym momencie gardzi cycą - nakryj cieplej malenstwo z tego wyrasta moj synek ma juz 5 miesiecy i juz tylko czasami dostaje czkawki Odpowiedz Link Zgłoś
kangureq Re: czkawka 04.09.03, 19:06 Mój maluch miał czkawkę jak zmarzł, albo jak mu sie ulało. Pomagł cycuś, lub czapeczka na głowe- tak wyczytałam i pomagało. Aby ogrzać główkę dzieciaczka. A teraz ma 4,5 miesiąca i ma bardzo rzadko, jak zmarznie Anita Odpowiedz Link Zgłoś
basha Re: czkawka 04.09.03, 21:24 Hej! A moja Majka dostaje czkawki, jak chce coś wyartykułować, jak ja zagaduję. Strasznie mi jej wtedy szkoda. Tak się żali z tego powodu. Cycem w takiej sytuacji zwykle gardzi. Nawet potrafiła zwymiotować. Teraz ma 3,5mca i czkawki jakby ustały pozdrawiam Basia Odpowiedz Link Zgłoś
betty79 Re: czkawka 05.09.03, 12:46 Witam Mój dwu-miesięczny synek ma czkawkę kilka razy dziennie nie ukrywam że mnie to bardzo denerwuje Odpowiedz Link Zgłoś
inkaa1 Re: czkawka 05.09.03, 19:14 A ja czytalam,ze czkawka nie powinn niepokoic poniewaz przez czkawke wzmacniaja sie pluca. Odpowiedz Link Zgłoś
nika28wawa Re: czkawka 04.10.03, 21:06 moja Basia też ma często czkawkę. Lekarz powiedziął że tak ma być i będzie jeszcze przez jakiś czas. To normalne. Nie przejmuj się. Pozdrowienia Monika Odpowiedz Link Zgłoś
goska_mama_kasi_i_gabrysi Re: czkawka 07.10.03, 23:57 Położna środowiskowa wizytę u nas zaczęłą od pytania: "Wiecie, że czkawka nie robi się z zimna?" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś