la.sonrisa 07.04.08, 23:51 Czy Wasze 11-12 miesięczne pociechy maja jeszcze częste czkawki ? Ile razy dziennie maksymalnie. Martwie sie bo moj synuś ma takie dni kiedy przerabiamy nawet 5,6 razy czkaweczkę, tak jak dzis. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaisa Re: czkawka 08.04.08, 04:34 Mojemu zdarzają się takie dni, że ma po każdym prawie posiłku. Odpowiedz Link Zgłoś
la.sonrisa Re: czkawka 08.04.08, 19:13 A ile miesięcy ma Twój synek? Inne mamusie wypoiadajcie sie na tema czkawkowych przygod. Odpowiedz Link Zgłoś
kurdkowa Re: czkawka 10.04.08, 08:40 Moja ma 8 miesięcy i tez czasami ma czkawkę, sa takie dni, ze w ogóle, a czasami zdarzy się sporadycznie 2 razy dziennie- szczególnie jak ja starsza siostra rozmiesza, to nie nadąża połknąc sliny i wpada tam gdzie nie trzeba no i mamy czkawkę Odpowiedz Link Zgłoś
olcia.kaktus Re: czkawka 10.04.08, 10:07 moja mała ma teraz 8 miesiecy, ale czkawka zdarzała się jej od urodzenia i do tej pory też się zdarza. Wydaje mi się, że nawet jak byłam w ciąży też ją miewała. Czkawka zdarza jej się raz-dwa razy dziennie. Przy czym raz jest spowodowany szaleństwami i śmiechem w głos, wtedy nałyka się powietrza i jest czkanie. Zawsze pomaga kilka łyków herbatki, choć mała nie zawsze daje się namówić na jej wypicie. Wtedy po prostu czekamy, aż przejdzie. Czkawka zdarza się też dorosłym, wiec chyba nie ma granicznego wieku, kiedy po prostu się kończy. Odpowiedz Link Zgłoś