monikapie 08.05.08, 17:15 czy Wasze maluchy tez tak kwasno odbijaja. moja Ala (7m) juz ulewa niewiele ale odbija czesto mokro i kwasno nawet kilka godzin po posilku (czasem sie otrzasa i czuc kwasem z buzi). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
usia-1984 ten sam problemik mamy:( 08.05.08, 17:31 Witaj moja Nikusia ma 6 miesięcy ulewała od urodzenia poprostu chlustała pokarmem teraz juz żedziej dużo mniej ulewa i ma tak samo wiele godzin po posiłku potrafi jeszcze ulac i tez tak czasem sie jej odbija pediatra podejrzewa u niej refluks i kazała pionowac dziecko jak najwięcej karmic na siedzaco po jedzeniu jeszcze nosic bądz ułożyc na pół siedząco na poduszkach żeby jak najmniej lezało tak więc robimy a po takich odbijaniach to mam odrazu butelke z herbatką żeby sie napiła po tych kwasach właśnie , także musimy jakoś sobie radzic) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monikapie Re: ten sam problemik mamy:( 08.05.08, 17:35 az szkoda patrzec. miejmy nadzieje, ze minie. u nas refluks byl zdiagnozowany. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: mamy refluksowe 08.05.08, 17:44 tak. Zuzia ma prawie 12 miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
monikapie Re: aleksandra 08.05.08, 17:56 czu u Was te objawy ustepuja z miesiaca na miesiac. chociazby powoli? jak czesto Zuzka kwasno odbija? Ala od kilku do kilkunastu razy dziennie.sa dni gorsze i lepsze. ale wczesniej tak nie odbijala. dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: aleksandra 08.05.08, 18:04 nie moge powiedziec, ze ustepuja z miesiaca na miesiac. Sa dni, ze ulewa czesto, a sa i takie, ze nie ulewa wcale. Na pewno, gdy dostaje wiecej plynnych posilkow, gdy wiecej pije, to ulewa, odbija bardziej. Jednoczesnie nie jest to takie chlustajace ulewanie jak w pierwszych miesiacach zycia. Odpowiedz Link Zgłoś