o-lcia Re: do kiedy myłyście niemowlakowi buzię wacikami 19.05.08, 21:42 Mala ma osiem miesiecy i nadal myje jej buzke woda przegotowna i wacikami. Odpowiedz Link Zgłoś
usia-1984 wcale 20.05.08, 10:13 Nigdy nie myłam wacikiem ani przegotowana woda zawsze podczas kompieli albo jak już leży w ręczniczku dodam że nigdy nie miała problemów z pysiaczkami) Pozdarwiam Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: do kiedy myłyście niemowlakowi buzię wacikami 19.05.08, 21:44 Nigdy nie myłam ) Odpowiedz Link Zgłoś
hubisiek Re: do kiedy myłyście niemowlakowi buzię wacikami 19.05.08, 21:48 ja też nie myję, buźkę Hubert ma mytą zwykłą kranówką i wszystko jest ok. Hubert ma 5 miesięcy, trudno przecież po zupkach czy owockach bawić się wacikami. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidziusiek Re: do kiedy myłyście niemowlakowi buzię wacikami 19.05.08, 21:46 Mój syn ma rok. Od 7 m-ca chyba nie myję mu buźki przegotowana wodą i gazikiem.Czasem przemywam ropki z oczu rano. Na pewno przegotowaną jest ładniejsza skóra na buźce.Mój ma ładną ale policzki w dotyku szorstkie ale to chyba od ząbkowania. Ma ładny kolorek buźki. Odpowiedz Link Zgłoś
sabciass Re: do kiedy myłyście niemowlakowi buzię wacikami 19.05.08, 21:48 nigdy, zawsze myłam ręką podczas kąpieli. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwi-a-25 Re: do kiedy myłyście niemowlakowi buzię wacikami 19.05.08, 21:50 Nigdy, a co to woda z kranu skore niszczy czy jak?!! Pierwsze slysze takie cos. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
o-lcia Re: do kiedy myłyście niemowlakowi buzię wacikami 19.05.08, 21:53 Ja uzywam przegotownej z przyzwyczajenia, bo przez pol roku walczylam z ropiejacymi oczkami. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia191273 Re: do kiedy myłyście niemowlakowi buzię wacikami 19.05.08, 22:02 nigdy, zawsze w kapieli, po prostu woda przy okazji mycia glowki Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: do kiedy myłyście niemowlakowi buzię wacikami 19.05.08, 22:19 Nigdy, od urodzenia myłam całego w wanience. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: do kiedy myłyście niemowlakowi buzię wacikami 19.05.08, 22:23 wacikami tak gdzieś do około roku, teraz ma 1,5 roczku i zdarza się, że przemyję wacikiem wodą przegotowaną gdzieś do około 6msc, już teraz nie pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
a.stalowa Re: 19.05.08, 22:25 Chyba do 3 mies,teraz myje mydelkiem z kranowka,ale oczka do dzisiaj ,a mala ma juz skonczone 7 mies,przemywam gazikami jalowymi z sola fizjologiczna w ampulkach. Odpowiedz Link Zgłoś
agata688 Re: do kiedy myłyście niemowlakowi buzię wacikami 20.05.08, 10:04 do czasu ,kiedy zaczal w kapieli lizac i podpijac wode z wanienki)) Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe wcale 20.05.08, 10:08 jak w temacie, może przy pierwszej córce myłam przez miesiąc, ale drugą myłam normalnie, wodą. Córka nie miała ani krosteczki. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07_2007 Re: wcale 20.05.08, 10:45 7 miesięcy i dalej to robię. Nie przeszkadza mi to. Kąpiemy w oilatum i o ile na całe ciałko działa znakomicie, to na buźkę nie. Ile razy przemyłam Młodej buziaka wodą z wanienki, tyle razy pojawiały się krosteczki. Po waciku z wodą przegotowaną pysiak śliczny Odpowiedz Link Zgłoś
apolonina13 Re: wcale 20.05.08, 10:57 pierwszej córce długo "bo położna doradziła" drugiej wcale,przy kąpirli najpierw myję buzię a potem resztę Odpowiedz Link Zgłoś
beatkaa.m Re: do kiedy myłyście niemowlakowi buzię wacikami 20.05.08, 22:14 do 6 miesięcy tak jak byłam na urlopie macierzyńskim Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: do kiedy myłyście niemowlakowi buzię wacikami 20.05.08, 22:31 nigdy. Od poczatku kapie w wanience i najpierw myje buzie reka, a potem reszte ciala. Odpowiedz Link Zgłoś
reninka72 Re: do kiedy myłyście niemowlakowi buzię wacikami 21.05.08, 02:54 nigdy. i pierwsze slysze o takiej praktyce. na poczatku, do kiedy pepowina nie odpadla, mylam cale cialo myjka, a pozniej to juz normalnie w wanience. po co tak cudowac? Odpowiedz Link Zgłoś
dzidziusiek Re: .... 21.05.08, 13:01 "Nigdy, a co to woda z kranu skore niszczy czy jak?!! Pierwsze slysze takie cos." Woda z kranu czasem nawet dorosłym nie jest zalecana do cery. (powoduje szorstką skórę, pryszcze itd.)Jeśli masz z dobrego ujęcia tak jak ja to mamy trochę lepiej!Niesłyszałaś, że jak ktoś ma złą cerę to radzą przemywać przegotowaną lub rumiankiem żeby ja poprawić??? A takie małe dziecko to chyba tymbardziej(choć bez przesady jeśli chodzi o starsze niemowle). Jeśli uważasz, za dziwne że-"kranówa może źle wpływać na skórę" To pewnie używałaś do kąpieli dla noworodka od razu żel Palmolive...? Odpowiedz Link Zgłoś
magda1237 Re: .... 21.05.08, 15:13 Ja do dzisiaj (zaraz roczek) ale to bardziej z przyzwyczajenia niż z potrzeby. Wcześniej myłam przegotowaną wodą na zalecenie lekarza (dość długo córka miała problemy skórne). Moja dorosła siostra myje twarz tylko przegotowaną wodą na polecenie dermatologa, ale ona ma dość duże problemy z cerą. Więc nie jest to wymysł matek, widać ta woda przegotowana jest lepsza przy problemach, albo przy skłonnościach do problemów skórnych Odpowiedz Link Zgłoś
marchan Re: .... 21.05.08, 22:05 chciałam zacząc myć zwykła,gdy pół roku skończyła,ma prawie 8 m.myję nadal przegotowaną zgodnie z zaleceniem dermatologa ze wzglęgu na trądzik, choć kranówę mamy pierwszorzędną...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mariken w ogóle nie myłam wacikami 21.05.08, 23:13 tylko normalnie, ręką, w kąpieli albo ew. ręcznikiem/chustką nawilżaną, jeśli pobrudziła się np. przy jedzeniu. nigdy też nie była to woda przegotowana. Odpowiedz Link Zgłoś