yulia1 26.05.08, 17:52 Witam chcialam sie dowiedziec czy warto kupic dziecku chodzik? Slyszalam ze nie ktorzy go nie polecaja! Pozdro Yulia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lindak Re: Chodzik 26.05.08, 20:48 zaraz mnie tu na pewno zakatuja ale my mamy chodzik i mloda z niego korzysta,ograniczam czas w ktorym w nim jest do max 30 min dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa-1 Re: Chodzik 27.05.08, 12:18 Ja nie miałam chodzika. Ale niedawno był taki wątek na ten temat i dowiedziałam się, że nie powinno się brać dziecka pod pachy, za rączki, jak jeszcze nie chodzi bo to tak samo źle wpływa jak chodzik. Niestety, ja tak robiłam, nie miałam pojęcia, że to też źle. Znam dzieci, które chodziły w chodziku i teraz chodzą na paluszkach, prawdę mówiąc brzydko chodzą. Oczywiście nie wszystkie, i może to nie przez chodzik. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Polecam wyszukiwarkę 27.05.08, 12:49 Było już bardzo wiele pstów na ten temat. lekarze odradzają bo sprzyjają wadom postawy. Nie mogę zrozumieć rodziców, którzy mając tego świadomośc narażają dziecko, żadne went 30 minutowe korzystanie z chodzika nie jest zdrowe. A problemy pochodzikowe moga wyjść wieku nawet dwudziestu paru lat. Po co na siłę pionizować dziecko??? Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: Polecam wyszukiwarkę 27.05.08, 13:26 > Po co na siłę pionizować dziecko??? po to, żeby można się było pochwalić innym mamom, że już chodzi Odpowiedz Link Zgłoś