mamawiktorynki 01.10.03, 20:13 Witam Mamusie, powiedzcie mi jaka jest różnica pomiedzy zwykłymi pampersami 3 midi, a midi 3 active fit? Nie wiem które kupić. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzia_i_werka Re: Pampers Midi czyli 3 01.10.03, 22:59 Hej! Głównie w cenie A tak poważnie to activ są trochę lepsze,przyjemniejsze i lepiej chłoną chociaż ja osobiście uważam że cena jest wyśrubowana Pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
monikab75 Re: Pampers Midi czyli 3 02.10.03, 15:03 Ja osobiście zwykłych "3" nigdy nie używałam, za to zużyłyśmy kilka opakowań "Active fit". Jedyną ich zaletą są elastyczne boki, a poza tym wg mnie mają same wady - cena (jest ich mniej,a są droższe), są węższe od innych pieluch (teraz używamy Huggies Soft & Dry), a w dodatku po całej nocy nie dość, że przepuszczały bokami, to jeszcze są wykonane z takiego materiału, że moja Córcia zawsze miała wilgotne ubranko. I w dodatku jak zdarzyło Jej się zrobić kupkę u mnie na rękach, np. podczas karmienia, to żebym nie wiem jak się starała Ją położyć, to kupa i tak zawsze wylewała się na plecy. Przy tych Huggiesach nam się to nie zdarza, bo są i szerokie i mają gumę na plecach, która dobrze chroni w sytuacjach j.w. Tyle że są sztywne. Pozdrawiam, Monika i 5-miesięczna Małgosia Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: Pampers Midi czyli 3 04.10.03, 21:56 A ja uwazam, ze sa rewelacyjne te activ fit. Zakladam je tylko na dzien poniewaz zauwazylam, ze inne pieluchy uwieraja bobasa w brzuszek kiedy siedzi a te dzieki gumce po bokach sa bardziej elastyczne. Mozna mocniej spiac a i tak sa wygodniejsze. Natomiast na noc zakladam Huggisy bo i tak w czasie snu tylko lezy. Odpowiedz Link Zgłoś
11ulla Re: Pampers Midi czyli 3 04.10.03, 22:09 a ja lubię najbardziej activ fit-y- ale 4. Zamiennie uzywam pampersów total care 4 lub 4,5 ...moj malutki wazy 8 kiogramów, więc chyba z opisów powinnam pakować go w mniejsze, ale sprawdziłam wszystkie i tylko activ fity 4 i zwykłe 4 lub 4,5 (nawet lepsze są) podobją mi się, nie uwierają, nie obcierają itd Hugisów niestety nie lubię bo nasiąkają nierównomiernie i nie sa tak suche jak pampersy. Co prawda kilka razy pampersy mi przeciekły, ale nie wiem czy to przypadkiem nie wina tego, ze nie zapinam na noc za mocno ...a moj malutki bardzo często spi na boku aha, "trójki" miałam tylko jedną paczkę - ale były małe, praktycznie z dwójki przeskoczyłam na 4 Odpowiedz Link Zgłoś