magda.m.6 18.08.08, 20:08 nie wiem czy tu powinnam poruszać ten wątek, ale może ktoś mi doradzi jak sobie z ciemieniuchą poradzić.. . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnesb77 Re: ciemieniucha 18.08.08, 20:45 Posmaruj jakąś godzinę przed kąpielą to miejsce b. obficie oliwką, w kąpieli dobrze jest potrzeć myjką, gąbeczką albo tetrową pieluszką, po kąpieli wyczesać. Odpowiedz Link Zgłoś
joannapt Re: ciemieniucha 18.08.08, 22:27 jest Olejuszka z firmy Skarb Matki, też pomaga, ale w tym przypadku trzeba smarować, wyczesywać i czekać, bo na pewno przejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
ir_76 Re: ciemieniucha 18.08.08, 23:38 Olejuszka jest bardzo skuteczna, 2 razy posmarowalam i wszytsko zeszlo! Odpowiedz Link Zgłoś
magda.m.6 Re: ciemieniucha 19.08.08, 07:45 dziekuję Wam za podpowiedzi , bo cały czas smaruję główkę oliwką, nawet robie kilka w ciagu dnia takich kuracji i wieczorem w czasie kapieli myjką zmywam ten wysuszony naskorek na główce synka, ale to rozprzestrzenia sie strasznie szybko. spróbuję tę olejuszkę, może to pomoże Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosia244 Re: ciemieniucha 19.08.08, 11:05 dla mnie rewelacyjny byzl zel KLORANE. Odpowiedz Link Zgłoś
golfstrom Re: ciemieniucha 19.08.08, 11:31 Ja przeczekałam - wszystko samo bardzo ładnie zeszło, tylko jak się juz łuski odrywały, to je wyczesywałam. Ale starałam sie nie odrywać. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza1_2005 olejuszka 19.08.08, 21:51 witam, nam pomogla zakupiona w aptece tzw 'olejuszka', wystarczy wetrzec delikatnie wacikiem olejuszkę na kilka godzin przed umyciem główki a ciemieniucha po wyczesaniu szczotką sama bardzo ladnie zchodzi. Moja corcia miala jej mnostwo na głowce, po 2 wcierania od razu jej przeszlo Olejuszka nie jest droga. Odpowiedz Link Zgłoś