milka_74 27.08.08, 13:12 Witam! Czy mogłybyście mi doradzić, co oryginalnego można przynieść na pierwszą wizytę do malutkiego dziecka?Może wasz maluch dostał coś fajnego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariolkka Re: Prezent dla noworodka? 27.08.08, 13:52 My dostalysmy przede wszystkim ubrania i kosmetyki, a oprocz tego jeszcze karuzele do lozeczka, okrycie kapielowe, grzechotki a mozesz kupic : 1. ładny album na zdjęcia lub album-książeczkę - młodzi rodzice dostają "kręćka" na punkcie fotografowania dzieci 2. karuzelka do łóżka 3. kocyk - śpiworek 4. wesoła lampka nocna 5. ładne ilustrowane książeczki-lub takie materiałowe czy piankowe dla dzidziusiów 6. komplecik ubranek 7. zestaw body Odpowiedz Link Zgłoś
lunaa2 Re: Prezent dla noworodka? 27.08.08, 13:59 wszytsko zalezy od kwoty : -mata edukacyjna (swietna sprawa,ale nie najtansza) -miś pozytywka np ksiezyc grajacy (pociaga sie za sznurek)-super -duza paka pampersow -śpioszki ,kfatanik, body - to najpotrzebniejsze ubranka -album na zdjecia (jak juz ktos pisal) Odpowiedz Link Zgłoś
mamakostka Re: Prezent dla noworodka? 27.08.08, 20:01 album "pierwszy rok Twojego dziecka" do wypelniania, wklejania zdjec itp dla mnie najlepszymi prezentami jakie dostalam (a raczej maly dostal) byly pieluchy, to idzie jak woda (choc malo oryginalne to baardzo przydatne) nie polecam ciuszkow (jesli rodzicami sa pierwszy raz...to coz...ja w euforii ciazy do 6 miesiaca ciazy mialam cala szafe dla synka skompletowana), kosmetykow (korzystamy jedynie z wody i powietrza do wietrzenia pupy- wszystkie zaspki, kremiki, olejki leza) Polecam albo dowiedziec sie, czego Rodzicom trzeba (ostatnio znajomym sprezentowalismy lezaczek Fisher Price a potem okazalo sie, ze maja juz bujaczek podobny) albo dac po prostu bony do sklepu z artykulami dla dzieci (za miesiac rodzi chrzestna mojego synka i po zlych doswiadczeniach tak wlasnie zrobimy). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zanetaaaa Re: Prezent dla noworodka? 17.09.08, 09:18 Kup najlepiej cos co sie przyda odrazu.Pieluszki,kosmetyki,ubranka itp. Moj synek jak mial 3 miesiace dostawal samochody,ogromne miski itp.Polowa z tego nie dotrwala do wieku w ktorym powinnen sie tm bawic. Ja po prostu mowilam,ze jak ktos ma mi cos kupic to wlasnie takie rzeczy jak wypisalam wyzej,na inne przyjdzie czas. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pszczolki_zuzi Re: Prezent dla noworodka? 27.08.08, 22:05 Podzielam opinie dziewczyn Myślę ,że takie "gadżety" typu mata edykacyjna ,leżaczek czy album " 1 roczek dziecka" to bardzo fajne prezenty .Ja kupiłam dzieciaczkowi mojej kuzynki właśnie matę i przy następnej wizycie dowiedziałam się ,że Julcia jest poprostu zachwycona zabawą na niej Odpowiedz Link Zgłoś
bweiher Re: Prezent dla noworodka? 27.08.08, 22:30 Pieluchy i chusteczki nawilżające to baaaardzo przydatny prezent,pod warunkiem że wiesz jakich używają.Bo jeśli kupisz np pieluchy i chusteczki firmy Pampers a się okaże że dziecię nosi Haggiesy bo po Pampersach ma odparzenia a chusteczek używają Nivea bo na inne uczulony...To klapa wtedy.A co do ubranek to najlepiej kupować większe.Tak np na pół roku(rozmiar 74 lub 86).Na pewno młodzi rodzice mają zaopatrzone dziecię na TERAZ gdy jest małe,większe się przydadzą pózniej(zwróc uwagę jaka będzie pora roku gdy dziecko będzie już mogło nosić wdzianko).No i oczywiście jak dziewczyny pisały,albumy,zabawki,pierwsza zastawa(talerzyk,miseczka,kubeczek i sztućce)... No i nie zapomnij o młodej mamusi,jej też się coś od życia należy ) Odpowiedz Link Zgłoś
monikatra mamie tez sie nalezy:) 17.09.08, 12:19 własnie... wreszcie ktos zauwazyl, że mamie tez sie coś należy! W całym tym szczęsciu, nikt sobie sprawy nie zdaje, ile w to szczęscie wniosła mama, która dzielnie znosila ciąże no i poród, a teraz jest najlepszą mamą, pomimo mega zmęczenia. Ja nie dostałam od nikogo prezentu, a naprawdę byłoby miło dostać chocby czekoladki... sama sobie kupiłam prezent po porodzie - drogi kosmetyk Ja mojej przyjaciółce kupię coś, co ułatwi i umili jej pierwsze kroki w nowej roli: -termosik, żeby miala zawsze ciepłą przegotowana wodę pod reką; -lampkę-wtyczkę ( nie wiem jak to sie zwie), która robi fajny półmrok w nocy, nie razi w oczy, ale widać śpiące maleństwo. -książke o macierzyństwie ( to dla obu rodziców. można wpisac łądna dedykację) -jakiś kosmetyk relaksujący do kąpieli (mamusi oczywiście -czekoladę do picia np Wedla ... może jeszcze coś dorzucę a dzidziusiowi: popieram ALBUM Odpowiedz Link Zgłoś
scarlet_s Re: Prezent dla noworodka? 28.08.08, 01:07 Pieluszki, pamiętnik dzidziuśowy Odpowiedz Link Zgłoś
milka_74 Re: Prezent dla noworodka? 28.08.08, 11:37 Dzięki,chyba zdecyduję się na ładny album. Odpowiedz Link Zgłoś
martka_1 Re: Prezent dla noworodka? 16.09.08, 21:50 Proponuję cos oryginalnego: drewniane literki z imieniem maluszka, są śliczne, dostalismy takie od znajomych i wiszą w pokoiku nad kołyską, od razu wiadomo czyj to pokoik Widziałam takie tu: www.peticado.pl/oferta/15 Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Prezent dla noworodka? 17.09.08, 08:50 najlepiej zapytać rodziców dziecka i po kłopocie Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka8801 Re: Prezent dla noworodka? 17.09.08, 12:33 pamiętnik niemowlaka z wierszykami i rymowankami.super rzecz moja mala to dostala od cioci Odpowiedz Link Zgłoś