agrafka781 22.09.08, 16:49 Moja 6 miesięczna córeczka obraca się z pleców na brzuch zwykle w jedną stronę. W jaki sposób zachęcić ją do obrotów w drugą. Czy są jakieś specjalne ćwiczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xmartei Re: Obroty na brzuszek 22.09.08, 17:16 nie wiem czy to w czymś przeszkadza ale mysle że jak położźysz jej zabawke po tej stronie na którą sie nie przekrecas to może jakoś ja zaacheci Odpowiedz Link Zgłoś
iwonan11 Re: Obroty na brzuszek 22.09.08, 19:13 My mieliśmy podobny problem, nasza córeczka w 3 miesiącu zaczęła się obracać i to tylko w jedną stronę. W tej chwili chodzimy na rehabilitację i pani rehabilitantka najpierw próbowała ją przekręcić w drugą stronę, kładła jej grzechotkę i mała powoli, początkowo nie chciała, ale później z jej pomocą przekręciła się. W domu robiliśmy tak samo, najpierw jej pomagaliśmy a teraz już sama świetnie sobie radzi. Odpowiedz Link Zgłoś
agata688 Re: Obroty na brzuszek 22.09.08, 19:21 sama sie zastanawiam w czym to przeszkadza?tym bardziej,ze piszesz "zwykle" czyli udalo jej sie choc raz przewrocic w druga strone. widocznie tak jest jej lepiejna pewno za jakis czas nie bedzie jej robilo to roznicy. jak chcesz to zachecaj ja wlasnie kladac zabawki z drugiej strony.(w ten sposob zachecisz ja do "sportu" i na pewno jej to wyjdzie na +) moj synek i tak przewracal sie w ta co lubil,a potem okreznie podazal do zabawki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
m.barcinska Re: Obroty na brzuszek 23.09.08, 12:15 Daj małej czas. Moja córka też się przekładała początkowo tylko w jedną stronę. I to długi czas. Teraz po 2-3 tygodniach obraca się na prawo i na lewo- nie ma dla niej znaczenia. Mi się wydaję, że dziecku trzeba dać czas. Mi też się na łyżwach lepiej jeździ przekładanką w prawą stronę, mimo tego po kilku sezonach nauczyłam się w lewą. Ale na to trzeba było czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamulenka Re: Obroty na brzuszek 23.09.08, 13:14 sama się nauczy Dorosły też chętniej wykonuje rzeczy, które potrafi robić, prawda? A innych uczy się z czasem Odpowiedz Link Zgłoś
trynidat55 Re: Obroty na brzuszek 23.09.08, 21:08 Zosia ma 3 miesiące i sma to może ze 2 razy sie na brzuszek obruciła, ale mamy taka zabawe (tatus wymyslił) młoda łapie się za łapke i obraca się na boczek potem na brzuszek i tak raz w prawo raz w lewo "spraw aby każdy dzień miał szanse stac się najpiękniejszym dniem twojego zycia" Odpowiedz Link Zgłoś