macrybki 29.09.08, 09:56 Dziewczyny za chwilę będę musiała kupić krzesełko do karmienia mojej małej - na co zwracać uwagę przy wyborze? Czy polecacie jakiś konkretny model/markę? Proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
juliza Re: Krzesełko do karmienia - na co zwracać uwagę? 29.09.08, 10:31 czy się łatwo myje... gdybym wybierała teraz, kupiłabym krzesełka Ikei. Odpowiedz Link Zgłoś
mamulenka Re: Krzesełko do karmienia - na co zwracać uwagę? 29.09.08, 10:39 Nasze krzesełko miało nogi szerzej rozstawione niż "góra" krzesełka. Sprawdziło się to rewelacyjnie!!! - z czasem dziecko zaczyna samo wchodzić do krzesełka (takie z szerzej rozstawionymi nogami nie przechyli się) Odpowiedz Link Zgłoś
golfstrom Re: Krzesełko do karmienia - na co zwracać uwagę? 29.09.08, 11:07 Żeby mialo pięciopunktowe pasy. I - jesli Twoje dziecko jeszcze nie oswoilo sie z pozycja siedzącą - żeby miało regulowane oparcie. My mamy Chicco Happy Snack i bardzo sobie je chwalę. Ostatnio przy okazji pobytu u rodziców korzystalismy z jakiegoś włoskiego (nie pamiętam nazwy, coś na r). Dała nam je kuzynka, której sześciolatek juz krzesełka nie potrzebuje. Zreszta, sama to krzesełko kupiłam w prezencie dla nich. Takiego badziewia w życiu nie widziałam i było mi bardzo wstyd, że to przeze mnie musieli się z tym męczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
dziobek6 Re: Krzesełko do karmienia - na co zwracać uwagę? 29.09.08, 11:50 a od kiedy sadzalyscie dzieci na takich krzeselkach??? Odpowiedz Link Zgłoś
mamulenka Re: Krzesełko do karmienia - na co zwracać uwagę? 29.09.08, 11:53 dziobek6 napisała: > a od kiedy sadzalyscie dzieci na takich krzeselkach??? mój miał niecałe 6 m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Krzesełko do karmienia - na co zwracać uwagę? 29.09.08, 13:03 od 7 miesiąca Odpowiedz Link Zgłoś
izabeladrozd Re: Krzesełko do karmienia - na co zwracać uwagę? 26.10.08, 23:23 hej ja zaczelam ok 4.5 miesiaca pasy latwosc mycia odsowany stolik regulowane oparcie latwosc w skaldaniu ja mam z mothercare verona i sobie chwale moge opuscic sidzenie nsko nad podloge jak size na kanapie to latwo sie karmi a jak siedzimy rodzinnie przy stole to jest wysoko a i przyda sie jak maly zacznie sam siadac i bo bedzie mogl sam wsiasc i wysiasc a i co jet fajne koszyk na zabawki jak przy jedzeniu mu sie nudzi to tylko siegne i juz mam cos pod reka do zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
mroweczkaaha Re: Krzesełko do karmienia - na co zwracać uwagę? 29.09.08, 13:00 Przede wszystkim krzesełko musi być stabilne, a więc gdy dziecko będzie próbowało z niego wyjść i zacznei się wyginać i wykręcać, to krzesełko "ni drgnie". Ponadto dziecko musi byc w nim dobrze przymocowane - najlepiej pasy 5-cio punktowe, tak jak w fotelikach samochodowych. Trzecią, również bardzo istotną sprawą jest mozliwość utrzymania fotelika w czystości - a więc pokrycie z ceratki, oraz możliwość dotarcia do zakamarków - w przeciwnym wypadku dłużej pozostawione nie usunięte jedzonko będzie pleśnieć i będzie niemiły zapach. Odpowiedz Link Zgłoś
macrybki Re: Krzesełko do karmienia - na co zwracać uwagę? 29.09.08, 16:19 Moja mała skończyła 5 miesięcy, sama jeszcze nie siedzi chociaż już próbuje, czy są takie krzesełka w których można siedzieć jak w leżaczku? Jeśli tak, to jakich firm? Odpowiedz Link Zgłoś
margoww Re: Krzesełko do karmienia - na co zwracać uwagę? 30.09.08, 21:27 Polecam Arti-moja siotra go ma i zamierzam kupić swojej dzidzi.Ma przedewszystkim regulowane oparcie,co jest ważne dla 6 miesięczniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
margoww Re: Krzesełko do karmienia - na co zwracać uwagę? 30.09.08, 21:29 www.allegro.pl/item443252700_slicznekrzesla_arti_cesar_stolik_wyprzedaz.html Odpowiedz Link Zgłoś
macrybki Re: Krzesełko do karmienia - na co zwracać uwagę? 08.10.08, 15:48 Bardzo wszystkim dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
rdzi-dzia Re: Krzesełko do karmienia - na co zwracać uwagę? 16.10.08, 14:26 Na pewno znanej firmy,ja kupiłam na allegro EUROTECH i szczerze odradzam, z mechanizmem nic się nie dzieje ale w dwóch była pozaginana tapicerka tak, że jedzenie wpadało za tapicerkę a ponadto po niecałym roku pokrowiec popękał, tyle, tylko że firma wymienia za każdym razem a i jeszcze w trzecim krzesełku miałam krzywy szew i widać było wypełnienie pokrowca.Lepiej jednak dołożyć i kupić coś znanej marki,koleżanki chwalą sobie Baby ONO,DELTI. Odpowiedz Link Zgłoś
kara_b Re: Krzesełko do karmienia - na co zwracać uwagę? 16.10.08, 20:05 ja mam krzesełko plastikowe firmy babypoint.cz ,które stoi na stoliczku,jak mały podrośnie będzie miał krzesełko przysuwane do stoliczka, oparcie regulowane,pasy są i też jest dodatkowe zabezpieczenie między nogami,co oczywiście można pozniej odkręcić.jest też wkładka dla mniejszych dzieci. pozdr k Odpowiedz Link Zgłoś
alena11 kółka! 25.10.08, 23:04 Może prozaiczna sprawa,ale na to też zwróciłabym uwagę, u nas przydały się bardzo, nawet niewielka zmiana ustawienia przy krzesełku bez kółek to problem(no chyba że ktoś lubi się siłować Nie skorzystałam z pasów, tylko mi przeszkadzały.Jeśli mają na siłę utrzymywać dziecko, które w foteliku nie chce siedzieć, to jest to trochę bez sensu, mój mały bardzo się denerwował, gdy go zapinałam w pasy. Jeśli chodzi o firmę- mam fotelik baby design bambi,przez 2 lata nic się z nim nie dzieje, nadal jest w bardzo dobrym stanie Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: Krzesełko do karmienia - na co zwracać uwagę? 26.10.08, 18:54 Polecam Tripp Trapp Stokke. Drewniane, baaardzo stabilne przystosowane do kazdego wieku dzieki regulacji wysokosci siedziska i podnozka, a takze regulowanej GLEBOKOSCI siedzenia, dopasowywanej do wzrostu dziecka. Jest na tyle szerokie, ze i dorosly sie w nim bez problemu zmiesci, nie zabiera duzo miejsca, latwo wsunac je pod stol, dziecko moze jesc posilki przy stole razem z rodzicami, mzna rowniez dokupic stolik dla niemowlaka. Kosztuje wprawdze duzo, ale drewno ma 7 lat gwarancji, konstrukcja pozwala na latwa regulacje, krzeselko jest super wygodne i sluzy latami. Moj syn siedzi na nim juz ponad 4 lata i z wszystkich zakupow dla niego ten okazal sie najtrafniejszy. Krzeselka sa w roznych kolorach, wiec mozna latwo dopasowac do reszty mebli. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Krzesełko do karmienia - na co zwracać uwagę? 27.10.08, 11:25 Dziecko musi samodzielnie siedzieć, żeby moża było go wsadzać w krzesełko. Moim zdaniem im mniej bajerów tym lepiej, ono ma kojarzyć się dziecku z jedzeniem i niczym innym na tym etapie. Dla mnie kółka, pasy czy regulowany kąt nachylenia to zbędne rzeczy, dziecko wsadzasz, karmisz i wyjmujesz ot co, proste. Szkoda pieniędzy na wybejrzone cuda, ok 100 pln zupełnie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mosia-only Re: Krzesełko do karmienia - na co zwracać uwagę? 27.10.08, 14:13 My posiadamy krzesełko Baby Ono i szczerze mogę je polecić. Synek korzysta z niego od ok 4 m-ca życia, wtedy jeszcze nie siedział samodzielnie, ale to nie stanowiło problemu, bo oparcie jest regulowane i można było karmić dziecko na półleżąco. Ponadto krzesełko ma dwie tacki nakładane na siebie, więc jeśli się coś rozleje to można jedną zdjąć a druga zostaje na miejscu. No i oczywiście cena tego krzesełka jest przystępna ok 200zł Odpowiedz Link Zgłoś
karbala Re: Krzesełko do karmienia - na co zwracać uwagę? 27.10.08, 19:19 corke posadzilam w krzeslo w wieku 6 miesiecy i 3 tygodni, tj kilka dni temu. zmienilo sie dla niej wszystko a szczegolnie punkt widzenia my mamy graco contempo i poki co chwale je sobie. ma pasy 5 - punktowe, dwie tapicerki, 3 tacki, latwo sie rozklada i sklada. jedyne czego nam brakuje to jakiegos kosza pod krzeselkiem gdzie mozna by miec zabawki pod reka a nie po wszystkich blatach w kuchni. a! nasz podnozek jest nieregulowany jak mala lezy to nozki wisza ale nie martwie sie! za kilka tygodni pewnie by i tak juz nie istnial pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś