karolina083 03.11.08, 11:42 synek skonczyl pare dni temu 6 miesiecy,wczoraj pojawil sie u niego katarek a dzis obudzil sie z kaszlem,podalam mu paracetamol w czopku.co moze mu jeszcze pomoc?warto wychodzic na dwor?mysle ze to objaw zabkowania... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosia1775 Re: Katarek 03.11.08, 12:13 Witaj, Mój synek też ma katarek i troszkę pokasłuje.Ma 5,5 miesiąca. Nie wiem czy masz takie urządzonko, które nazywa się Nose Frida. Ja je ostatnio zakupiłam i jest rewelacyjne, super oczyszcza nosek maluszka i dodatkowo podaje mu krople homeopatyczne Euphorbium, które można bezpiecznie stosować u niemowląt. Widać poprawę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1775 Re: Katarek 03.11.08, 12:15 A...dopóki nie ma gorączki i nie kaszle mocno to jak pogoda jest sprzyjająca można swobodnie wychodzić na zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
kaskax25 Re: Katarek 03.11.08, 12:54 Katar i kaszel nigdy nie jest objawem zabkowania. Dziecko ci sie po prostu przeziebilo. Jak sie bedzie pogarszac to po prostu idz do lekarza, u tak malych dzieci zapalenie oskrzeli rozwija sie blyskawicznie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
natka1218 Re: Katarek 03.11.08, 13:00 Moja mała jak widzi fride to wapda w spazmy,gruszka tez jest wielkim wrogiem. Nie pamiętam ,czy 6 miesięczne dzieci mogą już używać jakiś kropelek,jeśli tak nam po 2 tygodniach walki z katarem pomogło Mucofluid. Najważniejsze aby kaszel nie był z "głębi" bo to wiadomo ,że oskrzela albo inna cholera. Bąbel musi spać wyżej tzn główka musi byc wyżej aby katar nie spływał do gardła, poza tym smaruj pod noskiem maścią majerankową, nawilżaj dom nie koniecznie nawilżaczem jeśli nie masz połóż przy łóżeczku mokry ręcznik, nie przegrzewaj mieszkania i często je wietrz. Jeśli nie masz maści majerankowej nakrop na poduszeczkę blisko noska kropelki do inhalacji. Poza tym często przeczyszczaj nos solą morska albo solą fizjologiczna to bardzo pomaga. Na dwór nie wychodź, warto tez podać wapno ale to skonsultuj z lekarzem. Przy ząbkowaniu nie ma kaszlu ani kataru,no chyba ,że to kaszel :płytki i nie trwa cały dzień, bardziej taki jak dziecko by sie krztusiło wtedy może być na ząbki bo maluch wytwarza tyle śliny ,ze nie nadarza połykać. Odpowiedz Link Zgłoś
basik32 Re: to może być 03.11.08, 13:24 ząbkowanie.U mojego 5 mies maluszka,pojawił się katarek który sam zniknął jak przebił się pierwszy ząbek.Trwało to ok tydzień ale kaszelku nie miał.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś