agatazamek 11.11.08, 15:43 Drogie Mamy, czy znacie jakieś skuteczne sposoby na usunięcie z niemowlęcych ubranek uporczywych plam z marchewek, zupek, deserków i kupek? Mam na myśli coś, co nie zaszkodzi skórze mojego szkraba. Dziękuję za porady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mbw78 Re: Ach, te plamy :-((( 11.11.08, 20:59 ja od samego początku jak tylko córcia zaczęła jeść zupki i deserki stosowałam vanish (na plamę i do proszku), większość plam zeszła, plamy z zupek i marchwi schodzą rewelacyjnie na słońcu! sama nie wierzyłam, przeczytałam na forum i zeszły WSZYSTKIE! Odpowiedz Link Zgłoś
asiulenka1981 Re: Ach, te plamy :-((( 11.11.08, 21:36 Ja używam tzw. mydła galasowego - zapieram plamę i schodzi rewelacyjnie! Przetestowałam na marchewce, atramencie, trawie i wszystko pięknie schodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak_28 Re: Ach, te plamy :-((( 12.11.08, 06:59 A co to te mydło galasowe?? i gdzie go zakupić? Bo u mnie Wanisch nie zadziałał, może dlatego, że do kolorów. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulenka1981 Re: Ach, te plamy :-((( 12.11.08, 08:57 Jest to mydełko do odplamiania, kupuje w Rossmani, widziałam tez w kauflandzie. Mydełko jest rewalacyne - robi sie delikata pinę na plamie i delikatnie pocierac ale nie szorowac. Uzywam tego mydla od ladnych paru lt i jeszcze mnie nie zawiodło podaję link: www.rossnet.pl/oferta/? cId=24537&lId=6684&prId=10170#2 Odpowiedz Link Zgłoś
asiulenka1981 Re: Ach, te plamy :-((( 12.11.08, 08:58 www.rossnet.pl/oferta/?cId=24537&lId=6684&prId=10170#2 - teraz powinno być dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka8801 Re: Ach, te plamy :-((( 11.11.08, 21:43 coż..u mnie dziłają proszki dziecięce.tylko wcześniej namaczam.a na uporczywe plamy płyn ludwik prosto na plamę Odpowiedz Link Zgłoś
pheuka Re: Ach, te plamy :-((( 12.11.08, 08:01 U nas fantastycznie sprawdza się spray AMWAY pre-wash. Kupuję na Allegro, duża butla starcza na ok. 2 miesiące. Opryskuję plamy bezpośrednio przed praniem i śladu nie ma. Dla mnie rewelacja - córcia jest niejadkiem, 'walczy' i macha rękami przy jedzeniu więc plam mamy multum nie tylko na jej ciuszkach, ale również na moich. Spray sprawdza się również na tapicerkach. Odpowiedz Link Zgłoś
beatazet Re: Ach, te plamy :-((( 12.11.08, 09:23 Stosuję Vanisch, dobrze płuczę. Odpowiedz Link Zgłoś
karbala Re: Ach, te plamy :-((( 12.11.08, 12:11 piore w persilu i jest ok. niestety na marchew nic nie dziala tylko slonce Odpowiedz Link Zgłoś
majkagra Re: Ach, te plamy :-((( 20.11.08, 21:01 Mam prośbę o przepis jak odplamiać Vanish'em. Kupiłam właśnie ten proszek i na opakowaniu jest napisane, żeby dodawać bezpośrednio do prania; nie ma nic o potraktowaniu tkaniny proszkiem. Dodałam do samego prania i plamy nie zeszły . Z góry dziękuję za info Odpowiedz Link Zgłoś