renia_84 25.11.08, 22:34 Które wybieracie? Gerber, Bobo Vita, Bobo Frut czy Hipp? Jestem właśnie na etapie kupowania tych po 4 m-cu i sama nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smerfetka8801 Re: Słoiczki 26.11.08, 08:22 nie zamierzam kupować...ale słysząłam ,ze dzieciom różnie podchodzą słoiczki.jedne wolą hippa inne bobovita kup różne marki i sprawdź które dziecku smakuja Odpowiedz Link Zgłoś
sloooneczko Re: Słoiczki 26.11.08, 08:40 Z opini naszego pediatry- Hipp dosładzany, Bobovita do niczego. Ja dopiero zaczynam, kupiłam Gerbera, a w osiedlowym sklepie widziałam słoiczki marki Holly. Myślę, że więksi znawcy tematu powinni się wypowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka8801 Re: Słoiczki 26.11.08, 08:47 zasłyszane-nie wiem czy prawda w gerberach podobno zdarzają się "niespodzianki" Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: Słoiczki 26.11.08, 08:49 Mnie tam żadna niespodzianka się nie zdarzyła!A kupowałam Gerbera 3 lata temu,kupuje teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
elewelek22 Re: Słoiczki 27.11.08, 14:14 nie wiemy, więc się nie wypowiadamy. pytanie było: jakie polecacie a nie czy kupujecie i co spotykacie. Odpowiedz Link Zgłoś
nombrilek Re: Słoiczki 26.11.08, 08:52 Zupki i dania obiadowe - Gerber, deserki - hipp i bobofrut Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Słoiczki 26.11.08, 09:22 Moja córka jadła soiczki tych trzech firm. Raz jej bardziej smakował Gerber, innym razem Bobovita, a jeszcze innym najlepszy był Hipp. Kupowałam taki jaki akurat był w sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
frida-marzec08 Re: Słoiczki 26.11.08, 09:45 na początku były słoiczki wszystkich trzech firm. Później mały zaczął "wybrzydzać" i odpadła Bobovita ze względów smakowych. Chociaż Hipp mu smakuje, nie dostaje go ponieważ, ma po nim niestrawność (włącznie z wymiotami). Został nam Gerber - i z nim nie ma żadnych problemów: ani smakowych, ani jakościowych. Poza tym jako jedyny ma po 6 m-cu taką konsystencję, jaką jest w stanie "pogryźć" i połknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
madeusz83 Re: Słoiczki 26.11.08, 09:59 Mój mały (8m-cy) uwielbia słoiczki Hipp-a. Od czasu do czasu kupujemy też Gerbera. Wcześniej królowały deserki Gerbera, ale teraz używam ich tylko na dalsze wyjścia a w domku jabłuszko na tarce i banan w cieniutkie plasterki Bobovita nie zdała egzaminu, ale znam malucha, który je tylko bobovite. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett.o-hara Re: Słoiczki 26.11.08, 12:21 Moja córka je prawie wyłącznie Bobovitę, a Gerbera tylko te dania, których w Bobovicie nie ma np. rybka po grecku itp. Deserki kupuję Bobovity, ale tylko te których nie zrobię w domu np. brzoskwinie czy morele lub gruszki. Banan, jabłko robię sama. Zupki od jakiegoś czas też w większości robię sama i stwierdzam, że są o wiele lepsze w smaku. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
carolina3 Re: Słoiczki 26.11.08, 13:16 My jesteśmy na etapie wprowadzania to znaczy debiut mamy już za sobą ale jak na razie idziemy jarzynka po jarzynce(synek ma skłonnością do alergii)kupuje różnych firm aby nie przyzwyczaić malca do tych samych smaków. Odpowiedz Link Zgłoś
kra123snal Re: Słoiczki 26.11.08, 20:30 na początek polecam Gerbera. Moja córka nie chciała jeść marchewki Hippa. Myślałam, że jej marchewka jako warzywo nie smakuje, ale nie, gerberowa była pyszna BoboVita jej nie podchodziła, szczególnie ta późniejsza mająca stymulować do żucia. Około roku jadła już wszystkich firm. Owoce i jogurty jadła wszystkich trzech firm, tylko, że miała mały wybór w ogóle ze względów alergicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka34 Re: Słoiczki 26.11.08, 20:39 Przez pierwsze dwa miesiace dokarmiania coreczki kupowalam sloiki, poniewaz bardzo malo jadla i ciezko bylo gotowac, a na drugi dzien wyrzucac. Z bobovity kupowalam owoce, marchewke z dynia, ziemniaki ze szpinakiem. Gerber - zupy, owoce. HIPP - kaszka na dobranoc, owoce. Najbardzie polubila HIPPa, bo jest najbardziej slodki. W szczegolnosci kaszka na dobranoc - obrzydliwy wprost ulepek. Mialam powazny problem, by ja odzwyczaic. Teraz prawie wylacznie jej gotuje (chyba, ze gdzies jedziemy). Mam pozyczonego baby cook'a, gotuje na dwa dni, dziecko je bardzo odbrze. No i koszty sa naprawde chyba z trzy razy nizsze niz sloiczkowe jedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
rajsca Re: Słoiczki 26.11.08, 21:38 Mój 7-miesięczniak je wszystkie bo ja lubię różnorodność. Jednak w ogóle nie toleruje deserków. Tylko obiadki i jogurty. Absolutnym hitem jest Jagnięcina (albo cielęcina?) z kaszką jaglaną Bobovity, ale to dopiero po 5 mcu. Bardzo nie polecam kaszki z brokułami (chyba nestle). Nawet pies nie chciał dokończyć po młodym. Odpowiedz Link Zgłoś
benignusia Re: Słoiczki 26.11.08, 21:57 ja kupowalam Hipp bo sá bio,i gerbera czasem bo konsystencja malej i malemu odpowiadala,bobo vita dla nas za gesta Odpowiedz Link Zgłoś
takanatalia Re: Słoiczki 26.11.08, 23:57 Ja też dopiero przed pierwszymi zakupami. Tak sobie myślę, że kupię sloiczki różnych firm - niech tam sobie mały sam wybiera Przyjaciółka - matka czwórki pociech - mówiła, że dynia z ziemniakiem hippa pasuje większości maluchów. Odpowiedz Link Zgłoś
niesia22 Re: Słoiczki 27.11.08, 08:54 co dziecko to inna opinia...moja córka najpierw jadła głównie bobovitę, a teraz głownie hippa...dania gerbera jak dla mnie wszystkie smakują tak samo jak "danie barowe" ale chyba to dlatego że praktycznie w każdym jest kukurydza i to nadaje specyficznego smaku...dania bobowity dla większych dzieci też często zawierają kukurydzę którą trudno pogryźć nawet mi... Odpowiedz Link Zgłoś
uullaa Re: Słoiczki 27.11.08, 11:02 Pewnie dziecko samo wybierze. Jak niewybredne to będzie jadło wszystkich firm. Z ciekawostek: dziecko mam wszystkojedzące, za to wybrednego kota, którego o dziwo bardzo pociągają słoiczkowe obiadki. Próbuje nawet wyrwać mi je z ręki A byle czego to on nie tyka. Odpowiedz Link Zgłoś
sloooneczko jak długo otwarty może stac w lodówce?? 27.11.08, 12:01 jak długo otwarty może stac w lodówce?? Odpowiedz Link Zgłoś
uullaa Re: jak długo otwarty może stac w lodówce?? 27.11.08, 13:58 Na opakowaniach produktów są takie małe znaczki - to literki. Odpowiedz Link Zgłoś
sloooneczko Re: jak długo otwarty może stac w lodówce?? 27.11.08, 14:14 odkrywcze gratuluję jakby była taka informacja na słoiczku nie zadawałabym pytania... Odpowiedz Link Zgłoś
uullaa Re: jak długo otwarty może stac w lodówce?? 27.11.08, 14:21 Nie ma? Powinna być. Przechowuje się do 48 godzin zamknięty słoik, "nielizany" (serio, taką informację widziałam na którymś słoiczku. Oczywiście wyrażoną innymi słowami) w lodówce. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
sloooneczko Re: jak długo otwarty może stac w lodówce?? 27.11.08, 14:27 dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
gatsien Re: Słoiczki 27.11.08, 14:32 Ja tylko HIPP'a, bo po Gerberze mały miał rozwolnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
renia_84 Re: Słoiczki 27.11.08, 20:57 Na każdym pisze jak długo po otwarciu można trzymać oczywiście w lodówce i tak śliwka, jabłko, jabłko z marchewką Hipp 3 dni, marchewka Hipp 2 dni, jabłko z dynią Bobo Vita 2 dni, innych nie używałam jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś