ewelinaoboz 05.12.08, 16:15 dziewczyny czy dajecie swoim niemowlakom te właśnie soki do picia jeśli tak to rozcieńczone czy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frida-marzec08 Re: kubuś, leon, pysio 05.12.08, 17:01 Nie. Jedyne soki jakie podaje to Gerbera lub BoboVity - rozrzedzane 1:3 soki ktore wymienialas = to sam cukier i barwniki, nie maja NIC wspolnego z sokami 100%; wystarczy wycisnac sok z pomaranczy, marchwi itd. i zobaczyc JAK wygląda sok 100% = napewno nie jest to KUBUS itp... Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07_2007 Re: kubuś, leon, pysio 05.12.08, 17:21 Ja też daję gerbery, bobvity i hippy. A leon? On chyba nie jest taki tragiczny? Mój siostrzeniec go wciąga. Nie pamiętam, by miał sztuczne dodatki.. Odpowiedz Link Zgłoś
dorot-a1624 Re: kubuś, leon, pysio 05.12.08, 18:59 Witam Ja ostatnio też pojęłam ten wątek na forum...Radziłam się nawet pediatry na ten temat,powiedziała że można tylko żeby nie był to sok z cytrusami.No i dałam....U mojego 10-miesięcznego dziecka skończyło się to koszmarną wysypką na całym ciele.Plecy,nogi,buzia.....Tak więc nie polecam Ci. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07_2007 Re: kubuś, leon, pysio 05.12.08, 19:27 Tak więc coś w tym musi być Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia1 Re: kubuś, leon, pysio 05.12.08, 20:23 te soki to sama chemia lepiej kupic gerbera lub bobovite i to tez rozcienczac Odpowiedz Link Zgłoś
zefirekk Re: kubuś, leon, pysio 05.12.08, 20:27 najlepiej to zainwestować w sokowirówkę i samemu wyciskać sok Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: kubuś, leon, pysio 05.12.08, 20:46 zefirekk napisała: > najlepiej to zainwestować w sokowirówkę i samemu wyciskać sok Jeszcze lepiej dawać owoce do jedzenia, a do picia wodę (albo pierś, albo mieszankę) Odpowiedz Link Zgłoś
an-der Re: kubuś, leon, pysio 05.12.08, 21:51 zgadzam się w zupełności - najlepsze są soczki robione saodzielnie w domu a tych wymienionych przez Ciebie w ogóle nie podaję - jesli muszę podać kupiony to hipp, bobovita bądź gerber Odpowiedz Link Zgłoś
steffa Re: kubuś, leon, pysio 05.12.08, 21:11 Nie. Synowi dawałam do 2 roku życia tylko soki bez cukru, oraz wyciskane w domu - teraz pije powyższe (z tytułu) sporadycznie. Traktuję je na równi ze słodyczami. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamel to są soki dla przedszkolaków!!! 05.12.08, 22:03 Chyba zwariowałyście, sorki że tak ostro. Dla niemowlaka taki sok? Do trzeciego roku życia teoretycznie tylko soki specjalne, dla dzieci. JA rozumiem, są 2 razy droższe niż te, o których piszesz, ale aż mną zatrzęsło, dla malutkiego dziecka takie soki? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: to są soki dla przedszkolaków!!! 08.12.08, 16:30 O rany, ciekawe jak ludzkość przeżyła, kiedy nie było jeszcze specjalnych soków dla dzieci...? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulkaa21 Re: kubuś, leon, pysio 06.12.08, 19:00 ja i wiele moich znajomych podajemy soczki leon i nie rozcieńczamy maluszek ma 10miesięcy wypija 130ml dziennie takiego soczku i nic Mu nie jest,częściej kupuję hiip ale mozna je u nas kupic tylko w miasteczku oddalonym o 20km dlatego zawsze kupuje na zapas,a jak zapas sie skończy i niemam nic innego to kupuje leona Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: kubuś, leon, pysio 06.12.08, 19:52 kasiulkaa21 napisała: > ja i wiele moich znajomych podajemy soczki leon i nie rozcieńczamy > maluszek ma 10miesięcy wypija 130ml dziennie takiego soczku i nic Mu > nie jest Ale PO CO?? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulkaa21 Re: kubuś, leon, pysio 06.12.08, 21:39 ja podaję ze względu na to,że synek w dzień niechce mi pić wogóle mleka,dlatego daję Mu soczek żeby chociaż coś pił (herbatek tez nie toleruje) Odpowiedz Link Zgłoś
pinkdot Re: kubuś, leon, pysio 06.12.08, 20:09 Samej mi te paskudztwa przestały smakować, jak zaczęłam pić świeże przecierowe soczki...dziecku bym tym bardziej nie dała. Odpowiedz Link Zgłoś
lunaa2 Re: kubuś, leon, pysio 07.12.08, 20:42 nie ma nic gorszego niz kubus leon i jakis pysio, to przeciez sam cukier , dzieciom do lat 3 podaje sie specjlane soki dla nich przeznaczone np bobofrut przecierowy. Nie ma co oszczedzac Odpowiedz Link Zgłoś
agrafka781 Re: kubuś, leon, pysio 07.12.08, 20:54 A ja zastanawiam się czym oprócz ceny różnia się soczki Gerbera, Hippa od takiego np. spku jabłkowego Hortexu bez dodatku cukru. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_mania Re: kubuś, leon, pysio 08.12.08, 14:09 Może tym, że koncentrat soku, z którego wyprodukowany jest dorosły sok prawdopodobnie pochodzi z Chin? Chiny są światowym potentatem nawet i w tej dziedzinie, niestety. Ponad 70% światowej produkcji koncentratu soku jabłkowego na ten przykład, jest wytwarzane w CRL, niewykluczone, że nasze soki też mają chińskie korzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka8801 Re: kubuś, leon, pysio 08.12.08, 11:19 nigdy bym tego niemowlakowi nie dała .co to za pomysł?mało jest produktów dla niemowlaków? Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka34 Re: kubuś, leon, pysio 08.12.08, 14:14 Nie daje i uwazam, ze to bardzo zle rozwiazanie dla niemowlat. Cukier i koncentraty nie wiadomo skad. Takiemu maluchowi wystarczy np woda spod ugotowanych jablek, gruszek. Jest wystarczajaco slodka i bez zadnych koncentratow. A zmiksowane jakblko mozna dac maluchowi. Ewentualnie dawaj sok gerbera lub innej sloiczkowej firmy dla niemowlat. Odpowiedz Link Zgłoś
bemm1 Re: kubuś, leon, pysio 08.12.08, 15:05 nie daje i stanowczo odradzam.. znam dzieci ktore juz po ukonczeniu 2 roku zycia zaliczyly dentyste, w dodatku maja bardzo brzydkie zabki, wlasnie jak sie okazuje przez kubusia...korzystaj z tych prezznaczonych dla niemowlat, oraz wody...ostatecznie mozesz tez sama wycisnac..pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
virtual-m Re: kubuś, leon, pysio 08.12.08, 19:26 ja nie mam tego problemu bo moje dziecko w ogole nie chce pic zadnych sokow, ale takiemu malemu na pewno bym nie dala. Odpowiedz Link Zgłoś