mamuska5.pl 06.12.08, 19:13 dziewczyny, czym mogę wyczyścić zanieczyszczony pępek? mój synek ma jakieś czarne zanieczyszczenia w pępku,chciałabym mu to przemyć, bo jak myję wodą to to nie schodzi, mogę np spirytusem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleksandra1977 Re: zanieczyszczony pępek 06.12.08, 19:18 możesz 70% roztworem spirytusu Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: zanieczyszczony pępek 06.12.08, 19:21 Taki patyczek do czyszczenia np.uszu nasącz spirytusem i przemyj w środku pepka dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
beliska Re: zanieczyszczony pępek 06.12.08, 21:17 Jeśli pępek jest wygojony zupełnie, to mozna posmarować wazeliną kosmetyczną i wyczyścić patyczkiem, potem dokładnie umyc mydłem w kąpieli. Dla mnie lepsze niż parzenie spirytem skóry Odpowiedz Link Zgłoś
frida-marzec08 Re: zanieczyszczony pępek 06.12.08, 21:53 jeśli pępek niedawno odpadł i jest jeszcze "świeży" użyj spirytusu a jeśli jest już wygojony, weź patyczek kosmetyczny, namocz w mydlinach i delikatnie wydłub czarny brudek. Odpowiedz Link Zgłoś
natusia24 Re: zanieczyszczony pępek 07.12.08, 18:20 jesli pepek jest zagojony, proponuje wlac do niego odrobine oliwki, potem delikatnie patyczkiem go oczyscic- brudek sam przykleja sie do patyczka. to jedna z dobrych rad mojego lekarzasama czesto ja stosuje Odpowiedz Link Zgłoś