paola501 14.12.08, 22:15 O jakiej porze dnia podajecie wit.D3 rano czy lepiej wieczorem przed posilkiem czy po, czy to nie ma znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krztyna Re: Pytanie dotyczace Vibrucolu 14.12.08, 22:17 Viburcol niewiele ma wspólnego z wit.D. To homeopatyczne czopki o działaniu m.in. uspokajającym. ----------- Platek, Skorpek i Hans Helmut Odpowiedz Link Zgłoś
paola501 Re: Pytanie dotyczace Vigantolu 14.12.08, 22:22 Jak podawac w jakich godzinach, pomylilam sie Odpowiedz Link Zgłoś
krztyna Re: Pytanie dotyczace Vigantolu 14.12.08, 22:35 Wit D podawałam wieczorem - w porze kolacji. Nic mi nie wiadomo żeby godzina podawania witamin miała znaczenie. Lepiej podawać w porze okołoposiłkowej, bo niektóre witaminy rozpuszczają się w wodzie, inne w tłuszczach itd. Viburcol podałam dziecku kilka razy - zawsze wieczorem. ----------- Platek, Skorpek i Hans Helmut Odpowiedz Link Zgłoś
teritom Re: Pytanie dotyczace Vigantolu 14.12.08, 22:39 Pora podania wit. D nie ma chyba znaczenia. Ja podawałam przed wieczornym posiłkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
malunia_pl Re: Pytanie dotyczace Vibrucolu 15.12.08, 21:18 Ważne tylko żeby witamina D3 była podawana z jakimś tłuszczem -np. na łyżeczce mleka. Lepiej się przyswaja. Odpowiedz Link Zgłoś