el.dorotka 24.01.09, 20:21 Mam pytanie kiedy szczepić dziecko na pneumokoki i rota-wirus . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
el.dorotka Re: pneumokoki 24.01.09, 20:34 naomi19 napisała: > Najlepiej nie szczepić. dlaczego nie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
okru-szki Re: pneumokoki 24.01.09, 20:39 rotawirus po 6 tyg, podawałam szczepionkę, nie żałuję, a prevenar ja po 7 m., ale moje dziecię nie idzie do żłobka. Bo podobno jeśli idzie to lepiej wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
nati-007 Re: pneumokoki 24.01.09, 21:17 Moje dziecko też nie idzie do żłobka, przedszkola dlatego zaszczepię ją dopiero po drugich urodzinach-względy finansowe, wtedy wystarczy jedna dawka i koszt ok.300zł. Jeżeli zamierzałabym posłać małą do tych instytucji to napewno wcześniej. Lekarze zalecają szczepić po drugim półroczu i są to 4 dawki. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.s.1 Re: pneumokoki 24.01.09, 21:47 Ja szczepiłam swojego synka PREVENAR pierwszy raz gdy miał 4 miesiące drugi raz jak miał 5,5 a trzeci raz jak miał 7 teraz musze zaszczepić czwarty raz jak skończy 1,5 roku.Koszt rzeczywiście jest duży ale jeśli chcesz posłać dziecko do żłobka to warto. Odpowiedz Link Zgłoś
mamajulusi Re: pneumokoki 24.01.09, 22:55 rotavirus były to dwie dawki przed skończeniem 6 miesięcy,a na pneumokoki zaszczepimy gdy skończy roczek-będą wtedy tylko dwie dawki. Odpowiedz Link Zgłoś