Dodaj do ulubionych

kosz na pieluszki - który wybrać?

11.03.09, 13:02
Mam pytanie do mam ekspertek smile
wiem, że na forum były już dyskusje na temat koszy na pieluszki ,ale
mam jedna wątpliwość. Który z koszy możecie polecić Sangenic Tommee
tippee czy Angelcare Captiva? Właściwie niewiele się różnią i sama
nie wiem, który wybrać...jeżeli macie z nimi jakieś doświadczenia,
prosze podzielcie się Waszymi spostrzeżeniami. Dzięki smile
Obserwuj wątek
    • p-dora Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 11.03.09, 13:26
      Ja mam angelcare i jestem zadowolona, ogólnie taki kosz to dobry
      pomysł. Ale... sam pojemnik nie jest drogi, ja zapłaciłam chyba koło
      70 ł, za to strasznie drogie są wkłady do niego (jeden wkład
      kosztuje ok. 30 zł i starcza może na 3 tygodnie). A jest to tylko
      kawałek folii. Dlatego ja już teraz montuję w pojemniku zwykłe worki
      na śmieci. I jest o.k.
    • florin22 Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 11.03.09, 13:45
      Ja planuje kupić Angelcare CAPTIVA wydaje mi się bardziej pojemny bo mieści do
      180 pieluszek (oczywiście życie to zweryfikuje) koszt wkładów prawie taki sam smile
      Kupując razem z niania z tej firmy kosz na pieluchy jest tańszy.
    • nasturcja76 Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 11.03.09, 13:46
      Mam angelcare. Jest super. Rozwiązał mi problem dwóch przykrych
      zapachów w mieszkaniu: pieluszek młodego i zużytego żwirku z kociej
      kuwety smile
    • aleksandra1977 Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 11.03.09, 13:47
      Moim zdaniem te kosze sa bardzo podobne, dzialaja w ten sam sposob.
      Nie sadze, aby mozna bylo stwierdzic, ze ten jest lepszy, a ten
      ewidentnie gorszy.
      Musialabys porownac je podczas uzytkowania, a nie sadze, aby ktoras
      z mam uzywala obu...

My uzywalismy Tommee Tippee i bylam zadowolona.

Wybierz ten, ktory bardziej Ci sie podoba.
      • moondrive Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 11.03.09, 13:55
        doszukałam się w opisach tylko jednej różnicy- tommee tippee ma
        zapachowe wkłady a angelcare bezzapachowe.....teraz pytanie czy ten
        zapach nie drażni za bardzo...ale to już jest pewnie indywidualna
        sprawa....
        • agsa22 Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 13.03.09, 11:40
          Ten zapach ni drazni,bo nie jest mocny.Te worki sa ponoc antybakeryjne czy cos w
          tym stylu.Zapach nie wydobywa sie z kosza.Ani ten przykry ani ten ktorym pachna
          wklady.
    • camel_3d Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 11.03.09, 14:31
      ja wywalam pieluszki do zwyklego w kuchni- ale tylko te bez "ciezkej" zawartosci.
      Te z brazowym wkladem wynosze odrezu do zsypu.

nie wiem czy jest sens kupowanie specjalnego kosza.
      • matysiaczek.0 Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 11.03.09, 14:41
        ja może z tych zacofanych, ale nigdy nie miałam takiego kosza, zużyte pampersy wyrzucam do kosza pod zlewem w kuchni, nawet te z "grubszą" sprawą, nigdy nikomu nie przeszkadzał zapach (którego nie było), a śmieci to i tak wynoszę codziennie, więc jak miałoby śmierdzieć, to i tak nie zdążyłoby. Może to kwestia zwinięcia zużytego pampersa?
        • camel_3d Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 11.03.09, 15:09
          > Może to kwestia zwini
          > ęcia zużytego pampersa?

zawsze rozwiazeniem jest po prostu kupno zwyklych worko foliowych na smeci,
          wrzucenie do niech i zawiazanie tych pieluch z grubsza zawartoscia. smile)))
          wychodzi zdecydowanie taniej niz super pojemnikibig_grin a efekt ten sam.
        • kasiak1004 Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 11.03.09, 15:32
          to ja tez naleze do tych zacofanych mam hehehetongue_out albo do tych,
          ktore nie wydaja pieniedzy na zbedne rzeczy. nigdy nawet nie
          pomyslalam o takim pojemniku.
          ktoras mama napisala ze taki pojemnik miesci 130 pampersow wiec to
          moze dla kolekcjonerow tongue_out
          • matysiaczek.0 Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 11.03.09, 15:38
            raczej dla leniwych, co śmieci nie wynoszą..smile
        • agsa22 Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 13.03.09, 11:47
          Nie no chyba to nie jest kwestia zurzytego pampersa.Ja mam w swojej dzielnicy
          ostra segregacje smieci.I ogolnie mamy cztery mniejsze koszyki z workami.Dwa pod
          zlewem i dwa w specjalnej szawce wnekowej.Wiec jak mam czery to troche czasu
          mija zanim sie jakis napelni.Ludzie ,ktorzy nie maja koszy na pampersy widocznie
          ich nie potrzebuja i juz.
      • agsa22 Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 13.03.09, 11:44
        Zalezy u kogo.Ja np. nie moge biegac na sam dol na podworko i wrzucac pampersa
        bezposrednio do smieci kiedy maly zrobi kupe.Uzywalam kosza od samego
        poczatku.Ale kiedys nie moglam dostac nigdzie wkladu do mojego kosza.I kilka dni
        pakowalam pampersy do kosza w kuchni.Smrod jaki sie z tamtad wydobywal byl
        delikatnie mowiac bardzo nie przyjemny.U mnie kosz na pampersy sprawdzil sie w
        stu procentach.
    • smerfetka8801 Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 11.03.09, 14:42
      to to ma jakieś znaczenie??? to trochę tak jak deliberowanie nad koszem na
      śmieci czy brudna bieliznę...czy to ma jakieś znaczenie ...nie
      wiem...strategiczne???
      bo ja takiego kosza nie mam i żyję..
      • agsa22 Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 13.03.09, 11:49
        No wiesz smerfetka...Tetry sie nie pcha do takiego kosza wiec dlatego pewnei nie
        masz...
        • smerfetka8801 agsa 14.03.09, 19:46
          widzę ,ze świetną pamięć masz ale info nie aktualne tetry którą wspominam bardzo
          dobrze przestaliśmy używać gdy popsuła się pogoda i w małym mieszkaniu zabrakło
          miejsca na 2 suszarkę na pranie i przerzuciliśmy się na paskudne pampersy
          myślałam o wielorazówkach ale mała zaczyna sikać na nocnik więc sobie odpuszczę
          bo tych pieluch wiele nie zużywamy i tak oto okazuje się ,ze wiem coś o
          śmierdzących pampersach i nie wyobrażam sobie składowania w mieszkaniu
          kilkudziesięciu sztuk i wydawania na to kasy na jakiś głupi kosz za 70 zł!
          • agsa22 Re: agsa 15.03.09, 21:50
            Dla Ciebie glupi dla mnie rewelacyjny.Nigdy nie mialas takiego kosza wiec
            dlatego trudno Ci jest wyobrazic sobie pare prostych rzeczy.A pamiec z ta tetra
            mam dobra,bo bardzo bylas dumna,ze tetre bedziesz uzywac.I na studia
            idziesz...ale tetra ponad wszystko,bo jestes orotna mama.Coz za skromnosc.
            • smerfetka8801 Re: agsa 16.03.09, 09:07
              rany i aż tak ci to przeszkadza?fascynujące.nie wolno powiedzieć,ze woli się
              tetrę nie wolno się cieszyć ze studiów i nie wolno uważać kosza na pieluszki za
              zbędny zakup...he he he. dobre
              • aleksandra1977 Re: agsa 16.03.09, 09:20
                smerfetka8801, wyluzuj!
                Strasznie sie ekscytujesz tym tematem.
                To tylko kosz, a robisz z niego sprawe pierwszej wagi.
                Uwazasz, ze niepotrzebny zakup. Ja uwazam zupelnie odwrotnie, ale to
                nie powod, aby upierac sie przy swoim i zlosliwie komentowac to, co
                pisza inni.
                Dobrze Ci z tym, co masz, w jaki sposob zajmujesz sie dzieckiem,
                jakich sprzetow uzywasz (lub nie)? Jak dobrze, to dobrze smile Mnie tez
                dobrze z tym, co mam.
    • super-mikunia Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 11.03.09, 15:02
      My mamy tommee tippee. Jest ok. Zapach wkładów jest bardzo ładny.
      Aczkolwiek z perspektywy czasu stwierdzam, że był to zakup średnio
      potrzebny..
    • soraya103 Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 11.03.09, 16:10
      ja też nie bardzo rozumiem po co kupować taki kosz? niezależnie
      gdzie stoi (w łazience, kuchni no bo chyba nie w pokoju dziecka czy
      sypialni!! smile) planuję wyrzucać śmieci tak często jak będzie to
      możliwe (czyli conajmniej raz na dzien) a nie "trzymać" w domu
      zużyte pileuszki. Z tego co widziałam najmniejszy taki kosz jest
      przeznaczony na jakies 30 pileuszek czyli żeby się
      wpełni "zamortyzował" musialabyś trzymać w nim pileuszki z jakies
      2/3-dni. A po co????
      • moondrive Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 11.03.09, 16:22
        No i właśnie takich reakcji niestety się spodziewałam- że niby jak
        już ktos wybrał taki kosz to fleja i w ogóle be...chodziło mi o to
        czy mamy ,tóre wybrały taki kosz są z niego zadowolonei jaki mogły
        by polecić ( za te opinie bardzo dziękuję smile)
        • matysiaczek.0 Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 11.03.09, 16:37
          tu nie chodzi o krytykę...z mojej strony raczej niemoc zrozumienia wydawania takich pieniędzy na TO i trzymania w domu 30 zużytych pampersów później...wytłumaczysz mi po co?
          • mikams75 Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 11.03.09, 19:21
            dokladnie, dla mnie tez jest niezrozumiale kolekcjonowanie pampersow, ja bym
            czula zapach widzac juz ten kosz, sila sugestii.
            Polecam zwykle workeczki do kupienia w kazdym supermarkecie o pojemnosci 2-3
            litrow. Zawiazuje sie na supelek, tanio, praktycznie i nie ma kolekcji w domu.
            • moondrive Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 11.03.09, 20:29
              jednak po tych wszystkich opiniach chyba odpuszczę sobie jednak taki
              kosz.....paklanki wygrały ( a i tak pewnie wszystko "wyjdzie w
              praniu").
          • agsa22 Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 13.03.09, 12:03
            matysiaczek.0 napisała:

> tu nie chodzi o krytykę...z mojej strony raczej niemoc zrozumienia wydawania ta
            > kich pieniędzy na TO i trzymania w domu 30 zużytych pampersów później...wytłuma
            > czysz mi po co?

Ja Ci moge wytlumaczycsmileJuz gdzies wyzej to napisalam.W mojej dzielnicy jest
            ostra segregacja smieci.Ogolnie w kuchni mam az cztery mniejsze kosze na
            smieci.Troche wiec mija zanim ktorys sie wypelni i bede mogla go wyniesc.Wiec
            pampersy w moim przypadku staly kilka dni pod zlewem.I zapach byl nie do
            przyjecia.Nie mam zamiaru biegac z kazda kupa na sam dol bloku i isc do
            specjalnie do tych smieci przeznaczonej komorki i ekstra wrzucac tam jednego
            pampersa(z dzieckiem pod pacha).Nie wiem o co tu chodzi,bo owisz,ze nie o
            krytyke ale o cos chyba chodzi i bynajmniej nie jest to z jakiejkolwiek strony
            by na to spojrzec TOLERANCYJNE.Juz wszystko zrozumialas czy mam Ci mam Ci to
            rozrysowac?
            • matysiaczek.0 Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 13.03.09, 12:41
              rozrysuj...wink pomijając pampersy, jakoś nie wyobrażam sobie, zeby kilka dni w domu miał stać kosz z: pojemniczkiem po serku, kartonem po mleku, pojemnikach/zgrzewkach po wędlinach...wszystko to po jakimś czasie krótko mówiąc nie pachnie...więc i tak dziwię się, że to wszystko przetrzymujesz. A jeśli chodzi o 50 zużytych pampersów w specjalnym, zapachochłonnym pojemniku, to i tak miałabym odruch wymiotny przechodząc obok, pewnie wyobrażałabym, że pampersy zaczęły "żyć". Nie gniewaj się, ale jak już tak sobie piszemy, to wyniesienie do zsypu pampersów raz dziennie, nie kosztowałoby Cię wiele, a zapachu nie miałabyś w domu. Ale to Twoje zużyte pampersy i Twój pojemnik na nie.
              • agsa22 Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 13.03.09, 13:10
                wyniesienie do zsypu pamper
                > sów raz dziennie, nie kosztowałoby Cię wiele, a zapachu nie miałabyś w domu

Nie posiadam zsypu.Skoro juz tak debatujemy nad tym co jest estetyczne ,a co nie
                jest to zsypy sa glownym powodem dla ktorego w mieszkaniach pojawiaja sie
                karaluchy i inne swinstwa(szczury,myszy).

jakoś nie wyobrażam sobie, zeby kilka dni w d
                > omu miał stać kosz z: pojemniczkiem po serku, kartonem po mleku, pojemnikach/zg
                > rzewkach po wędlinach..

To musisz jesc jakies bardzo smierdzace rzeczy.JA mleko kupuje w butelkach wiec
                jak wrzucam to ja zakrecam i nic nie smierdzi.Wedliny zazwyczaj kupuje w
                papierku to pochlania zapach(taka ciekawa informacja dla Ciebie).A jesli chodzi
                o odpady organiczne to te akurat wyrzucamy codziennie.Bo tam znajduja sie
                obierki resztki jedzenia itp.Poczytaj troszke o segregacji smieci.Pampersy do
                organicznych raczej nie naleza.I i sie wymaga zeby byly zapakowane jakos
                szczelniej jesli chcesz wiedziec.Wiec dla mnie to wygodne i ESTETYCZNE.

A jeśli chodzi o 50 zu
                > żytych pampersów w specjalnym, zapachochłonnym pojemniku, to i tak miałabym odr
                > uch wymiotny przechodząc obok, pewnie wyobrażałabym, że pampersy zaczęły "żyć".

No to masz wybujala wyobraznie.Powtarzam po raz kolejny tym to nie maja pojecia
                TO NIE SMIERDZI.Nie mialas okazji sprawdzic wiec sie nie wypowiadaj,bo jestes w
                bledzie

zapachu nie miałabyś w domu.

A moze chcesz przyjsc powachac moje mieszkanie?

Al
                > e to Twoje zużyte pampersy i Twój pojemnik na nie.

No i to jest twoja jedyna trafna uwagasmile

rozrysuj...wink

Wlasnie rozrysowalamwink

• igna-sia Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 13.03.09, 13:22
                  >> A jeśli chodzi o 50 zużytych pampersów w specjalnym,
                  >> zapachochłonnym pojemniku, to i tak miałabym odruch wymiotny
                  >> przechodząc obok, pewnie wyobrażałabym, że pampersy zaczęły
                  >> "żyć".

> No to masz wybujala wyobraznie.Powtarzam po raz kolejny tym to nie
                  > maja pojecia TO NIE SMIERDZI.

Jasne, że nie śmierdzi. Mnie się zdarza pampersa z konkretną
                  zawartością zapakować w woreczek i zostawić na przewijaku i też nie
                  śmierdzi, więc jak może śmierdzieć w worku + w szczelnym koszu?
                  • matysiaczek.0 Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 13.03.09, 13:28
                    a czy ja pisałam, że to smierdzi??? sama świadomość posiadania tylu zużytych pampersów mnie powala i powoduje odruch wymiotny. Nie muszę ich czuć, ani widzieć. wystarczy, ze WIEM że tam sa...z mojej strony koniec jałowej dyskusji moje super ekologiczne panie, co zakręcają butelki, zeby nie smierdziało...
                    pojemniczki po maśle, serku, jgurcie, maślance też myjesz czy zakręcasz?
                    porażka kolekcjonerki pampersów za dychę
                    • agsa22 Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 13.03.09, 13:38
                      matysiaczek.0 napisała:

> a czy ja pisałam, że to smierdzi??? sama świadomość posiadania tylu zużytych pa
                      > mpersów mnie powala i powoduje odruch wymiotny. Nie muszę ich czuć, ani widzieć
                      > . wystarczy, ze WIEM że tam sa...z mojej strony koniec jałowej dyskusji moje su
                      > per ekologiczne panie, co zakręcają butelki, zeby nie smierdziało...
                      > pojemniczki po maśle, serku, jgurcie, maślance też myjesz czy zakręcasz?
                      > porażka kolekcjonerki pampersów za dychę

Nie unos sie jak balonik z helem.I nie ublizaj nikomu.Swoja droga to zabawna
                      jest Twoja reakcja.Jalowa dyskusja ale o kolekcjonerkach pampersow musialas
                      wspomniec.Maslanki nie pjam ze wzgledow braku ich w Angielskim sklepie.Maslo
                      zazwyczaj w zamykanym pudelku.Pudelko po jogurcie wyrzucam normalnie do smieci i
                      nic mi nie smierdzi.Zwyczajnie nie masz sie czego przyczepic i wynajdujesz moje
                      niby niedociagniecia estetyczne(bo Ty taka "estetyczna" pani).I nie wiem czemu
                      piszesz z pokpiewaniem o ekologii.Ten temat jest znany ludziom na calym
                      swiecie.Mam nadzieje,ze nie bedziesz sie mnie zaraz pytac gdzie wyrzucam podpaskiuncertain

sama świadomość posiadania tylu zużytych pa
                      > mpersów mnie powala i powoduje odruch wymiotny. Nie muszę ich czuć, ani widzieć
                      > . wystarczy, ze WIEM że tam sa...

Czy wiesz jak zabawnie to brzmi?
                      • matysiaczek.0 Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 14.03.09, 08:59
                        jeszcze jedno. Co do Twojej "ekologiczności". Jak już taka trendy jesteś to zmień pampersy na pieluszki wielorazowe...są o wiele bardziej ekologiczne od pampów, które rozkładają sie latami...
                        balonikiem z helem sama jesteś, nikomu nie ubliżam...nie zdaję pytań cobyś nie musiała odpisywac na mój post, czego nawet nie chce
                        • aleksandra1977 Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 14.03.09, 09:52
                          dlaczego najwiecej o czyms maja do powiedzenia osoby, ktore zadnego
                          z tych koszy nie uzywaja/ly?
                        • agsa22 Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 14.03.09, 17:00
                          Ekologia to nie trend.Nie jestem jakas zagorzala ekologiczka.Mam takie a nie
                          inne wymogi na swojej dzielnicy ktorym musze sie podporzadkowac.To nie o
                          ekologoicznosc tu mi chodzilo.Tylko o to,ze niektorym takie kosze sie
                          przydaja.Nie musisz komentowac,ze kosze do pampersow stosuja mamy z lenistwa,bo
                          im sie nie chce wyrzucac pampersow.Bzdura jak wiekszosc Twoich postow w tym temacie.
        • anaveronika Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 11.03.09, 20:53
          wiesz, tu nie o to chodzi, ze fleja. Wiele osob i ja tez uwaza, ze to poprostu kolejny zbędny gadżet.
          p-dora napisała
          "sam pojemnik nie jest drogi, ja zapłaciłam chyba koło 70 ł, za to strasznie drogie są wkłady do niego (jeden wkład kosztuje ok. 30 zł i starcza może na 3 tygodnie). A jest to tylko kawałek folii. Dlatego ja już teraz montuję w pojemniku zwykłe worki na śmieci. I jest o.k."
          70 zł na raz to nie dużo, 10 na tydzien tez nie, ale rocznie to daje 520 a za taką kase mozna kupic dziecku np fajną spacerówke.
          Ale kto wie, gdybym nie miała pomysłu co zrobic z pieniedzmi to pewnie bym kupiła. A tymczasem uzywam reklamówek, takich po zakupach
          • anettchen2306 Re: mialam - nieprzydatny 12.03.09, 13:20
            Babcia zakupila jeszcze przed urodzeniem malej w jakims second
            handzie, kosztowalo toto grosze, jakies 10€. Trzeba bylo tylko
            wklady kupic. No i stalo sobie toto w naszej sypialni obok lozeczka
            i komody do przewijania i korzystalam z tego tylko w nocy - slownie:
            jeden dwa razy w nocy podczas pierwszych tygodni gdy po kazdym
            karmieniu mala z luboscia wyprozniala sie. Po paru tygodniach
            pozbylam sie tego sama odnoszac do second handu - zawadzal. W czasie
            dnia mala i tak byla na dole, a do kuchni i kosza na odpadki blizej,
            niz pedzenie do gory w celu wyrzucenia pieluszki smile Kupilam torebki
            sniadaniowe, pampersa pakowalam do srodka, zawiazywalam i taki sam
            efekt smile No i smieci tez kazdego dnia wyrzucam.
      • agsa22 Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 13.03.09, 11:55
        soraya103 napisała:

> ja też nie bardzo rozumiem po co kupować taki kosz? niezależnie
        > gdzie stoi (w łazience, kuchni no bo chyba nie w pokoju dziecka czy
        > sypialni!! smile) planuję wyrzucać śmieci tak często jak będzie to
        > możliwe (czyli conajmniej raz na dzien) a nie "trzymać" w domu
        > zużyte pileuszki. Z tego co widziałam najmniejszy taki kosz jest
        > przeznaczony na jakies 30 pileuszek czyli żeby się
        > wpełni "zamortyzował" musialabyś trzymać w nim pileuszki z jakies
        > 2/3-dni. A po co????

O jejku.Wklady na pieluszki sa zapachowe po pierwsze po drugie
        antybakteryjne(chodz nie weim czy we wszystkich rodzajach koszow),a po trzecie
        dziecko samo tego kosza nie otworzy.I u mnie stoi ten kosz wlasnie w sypialni i
        uwierz mi,ze zaden smrod sie z niego nie wydobywa.Moj pomiesci wiecej niz 30
        pampersow i stoja te pampersy w nim dluzej niz trzy dni.Ja jestem bardzo
        przewrazliwiona jesli chodzi o przykre zapachy.Kosz mi wcale nie
        przeszkadza.Jesli komus nie potrzebny taki kosz to po co kupowac z tym sie
        zgodze.W moim jednak przypadku sprawdzil sie w stu procentach.
    • an52 Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 11.03.09, 20:50
      Myślę ża mając malutkie dziecko masz ważniejsze problemy niż .... kosz
      na pieluszki. Nie chce być złośliwa ale czy o kolor też zapytasz??
      • mikams75 Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 12.03.09, 12:57
        a ja mysle ze dziewczyna nie ma jeszcze dziecka i kompeltuje wyprawke a w
        sklepie z artykulami dla niemowlat mozna zglupiec i zbankrutowac wiec dziewczyna
        pyta o rade, po to jest forum.
        • moondrive Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 12.03.09, 20:28
          Dzięki mikams75 za wsparcie- faktycznie jestem w ciąży z pierwszym
          dzieckiem i kompletuję wyprawkę. Myślałam, że na forum czegoś sie
          dowiem (bo chyba po to jest, żeby dzielić sie swoimi
          spostrzeżeniami), ale teraz to juz się boję o cokolwiek spytać,żeby
          uniknąć "życzliwych" komentarzy.

mikams75 napisała:

> a ja mysle ze dziewczyna nie ma jeszcze dziecka i kompeltuje
          wyprawke a w
          > sklepie z artykulami dla niemowlat mozna zglupiec i zbankrutowac
          wiec dziewczyn
          > a
          > pyta o rade, po to jest forum.
          • mala_cza_rownica Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 12.03.09, 20:50
            Ja od poczatku do kupkowych pieluszek uzywam takich specjalnych woreczkow na zuzyte pieluchy -jest ich w paczce kilkadziesiat i kosztuja pare zl. Przewaznie sa tez zapachowe smile taka pieluche wrzucam do kosza w kuchni i zazwyczaj raz dziennie wyrzucam (duzo smieci produkujemysad ). Przydaja sie tez te woreczki podczas wyjsc czy u lekarza-estetyczniej wyrzucac komus do kosza taka opakowana pieluszke smile
            pozdrawiam
            • aleksandra1977 Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 12.03.09, 21:37
              dziewczyna pyta nie o to, czy kupic kosz na pieluszki, ale ktory
              kupic. I nie musicie krytykowac jej decyzji, bo to jej wybor.

Czepiacie sie, ze kosz ma pojemnosc 180 pieluch... ale, litosci, kto
              czeka na to, aby zapelnic go po brzegi??? Raczej oczywiste jest to,
              ze oproznia sie go codziennie i nie ma co porownywac zapachu, gdy
              wrzuci sie pieluszke do zwyklego kosza na smieci, bo zaden z koszy
              nie jest tak szczelny jak ten na pieluszki...

U nas sprawdzil sie swietnie. Chociazby z tego powodu, ze nocne
              przewijanie moglam ograniczyc do wyrzucania pieluch do kosza, ktory
              byl w pokoju i nie musialam kolejny raz biec do kuchni. Bylo mi po
              prostu wygodnie. W koncu po to sa takie wynalazki.
              Dla jednych np. wozek musi miec to, czy tamto, kupuja np. kolyske,
              czy rozek, albo kojec, a dla innych wazne sa inne rzeczy. Ale to nie
              powod, aby krytykowac czyjas decyzje i usilnie przekonywac do
              wlasnych sposobow, ktore uwaza sie za najlepsze i
              najodpowiedniejsze.
          • igna-sia Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 12.03.09, 22:17
            moondrive, wstrzymaj się z tym zakupem. Ja będąc w ciąży też o takim
            koszu myślałam, ale jakoś w końcu nie kupiłam i bardzo się cieszę,
            bo to zupełnie zbędna rzecz. Jeśli po urodzeniu uznasz, że jednak by
            się przydał (w co bardzo wątpię) to w każdej chwili będziesz mogła
            kupić.
            • agsa22 Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 13.03.09, 12:21
              "Jeśli po urodzeniu uznasz, że jednak by
              się przydał (w co bardzo wątpię) to w każdej chwili będziesz mogła
              kupić."

A skad Ty mozesz wiedziec czego ona bedzie potrzebowac a czego akurat nie?Skoro
              mysli nad zakupem takiego kosza to widocznie ma jakies ku temu powody.Boscheeee
              ludzie!Czemu tyle kobiet tak beznadziejnie podchodzi do tego typu
              wynalazkow.Przeciez to naprawde ulatwia zycie!A negatywnie wypowiadaja sie tylko
              panie ktore tego kosza nigdy w zyciu nie mialy.A po co ci to,a po co Ci
              tamto...Ile razy ja to slyszalam i tylko mnie to denerwowalo,a zrobilam w kazdym
              aspekcie i tak po swojemu i jestem zadowolona.Najlepiej to robic jak sie samemu
              uwaza.Kazdy ma inne potrzeby nie jestesmy tacy sami.
              • igna-sia Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 13.03.09, 12:52
                > A skad Ty mozesz wiedziec czego ona bedzie potrzebowac a czego
                akurat nie?

Nie rozumiem co tak na mnie wyskoczyłaś...
                Oczywiście, że nie wiem czy go będzie potrzebować czy nie.
                Jestem przekonana, że ona też tego jeszcze wiedzieć nie może,
                dlatego poradziłam, żeby kupiła dopiero jak się dowie.
                Ja mam w domu mnóstwo rzeczy, które inni uważają za zbędne, ale
                kupowałam je dopiero jak już mała była na świecie i mogłam ocenić,
                że się przydają.
          • agsa22 Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 13.03.09, 12:13
            Moondrive.Faktycznie kosz jest jednak wydatkiem.Ale jesli wiesz,ze naprawde Ci
            jest potrzebny to go sobie kup.A jesli np zal Ci takich pieniedzy,a zapach kup
            nie daje spokoju to zawsze mozesz kupic pachnace zryweczki do pakowania
            pampersow.Sa dostepne w motchercare.I tez sa ok.Uzywam ich w podrozy.
      • agsa22 Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 13.03.09, 12:08
        No nie chce byc a jednak jestem...
    • kaamea Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 12.03.09, 21:55
      ja mam tommee tippee. Zakup niepotrzebny. wklady drogie a i tak
      czesciej wrzucam do kosza pod zlewem niz do tego. Poza tym w zyciu
      nie pomiesci 130 pieluch. w kazdym razie nie moj.
    • agsa22 Tomme Tippe! 13.03.09, 11:34
      Mam i jestem bardzo zadowolona.Bardzo pojemny.Wklad z workami wydajny.I proste
      zamkniecie,a dziecko samo i tak nie otworzysmile
      • andzia_s DIAPER CHAMP 13.03.09, 11:59
        Ja posiadam taki kosz. Nie trzeba do niego wkładów tylko worki na śmiecie.
        Bardzo szczelny, zapachy nie wydostają się. Ja jestem bardzo zadowolona. Tani smile
    • kamelia04.08.2007 Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 13.03.09, 14:33
      kupiłam zwykły kosz zamykany (30 litrów), żeby sie "perfuma" z
      pieluch nie ulatniała.
      Ogladałam w sklepie "dziecinnym" specjalny kosz na brudne pieluchy -
      i ta specjalnośc polegała na tym, ze był mały, a kosztował duzo.
    • j.ona Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 13.03.09, 22:31
      My używamy Tommee Tippee - różnica jest nie tylko we wkładach, ale również w
      sposobie pakowania - w angelcare wszystkie pieluszki trafiają do jednego worka,
      a w Tommee Tippee każda jest osobno zawinięta dzięki czemu jest jeszcze
      szczelniejszy zapachowo. porównywałam również szczelność pokrywek - również
      Tommee Tippee wydał mi się szczelniejszy. My zakup sobie bardzo chwalimy - mąż
      ze względu na łatwość "pakowania" - nie trzeba zawiązywać woreczków. dla mnie
      liczy się szczelność. dla mnie nawet tylko zasikane pieluchy strasznie śmierdzą
      (szczególnie w lecie), mam nieszczęście mieć nadwrażliwy nos, a nie chce mi się
      z każdą pieluchę wybiegać z domu do śmietnika. tak że jak dla nas zakup
      trafiony, oczywiście trudno mówić że jest to zakup niezbędny, ale jak kogoś stać
      to polecam smile
    • eweliska18 Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 14.03.09, 08:52
      my również używamy Tommee Tippee,początkowo byłam sceptycznie nastawiona do tego
      zakupu, ale teraz jestem bardzo zadowolona, kosz stoi w sypialni, nie muszę
      biegać z każdą pieluchą do kuchni, gdzie mam kosz na śmieci, z kosza nie
      wydobywają się żadne zapachy, każda pieluszka jest zawinięta osobno, jeśli
      pozwalają Wam na to finanse to polecam smile
    • banaszka82 Re: kosz na pieluszki - który wybrać? 16.03.09, 10:57
      Jezusie...nie ma juz poważniejszych problemów...?czy niektórym jest tak trudno
      podjąć samodzielną decyzję...?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka