e-sawa 11.03.09, 21:25 Cześć dziewczyny! Mam pytanie ,czy któraś z mam podawała swojemu maleństwu lek chamomilla vulgaris 15ch,słyszałam o tym od znajomych,niestety nic więcej na ten temat nie wiem.Moje dziecko ma 4 m-ce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artinside Re: bolesne ząbkowanie 12.03.09, 11:18 my używaliśmy Dentoseptu, Bobodentu i czopków Viburcol w stanach ostatecznych. Poza tym gryzaczki i szczoteczka do masowania dziąsełek. Jakoś 4 pierwsze zęby już przeżyliśmy... Odpowiedz Link Zgłoś
dg2604 Re: bolesne ząbkowanie 12.03.09, 13:54 My uzywamy,te i kilka innych z tej serii...corka bardzo zle znosi zabkowanie,zaczelo sie w trzecim miesiacu,a zeby pojawily sie w 8-dolne jedynki,i teraz tydzien temu-gorne dwojki...mala ma 10 miesiecy...polecam te granulki,na pewno pomoga chociaz troche) u nas ciezko stwierdzic czy cos dzialaja bo corka dostaje inne leki na refluks i alergie,takze cizko cos wywnioskowac... Odpowiedz Link Zgłoś
ona.ja Re: bolesne ząbkowanie 12.03.09, 22:15 My stosujemy od miesiąca Chammomilę 15 ch. Fajne jest to, że lek jest bezpieczny dla dziecka. Rozpuszczam go w małej strzykawce, jakieś pół godziny przed podaniem. Bezpośrednio przed podaniem wstrząsam, że by się rozmieszało. I podaje do buźki. Mały otwiera buzię jak widzi strzykawkę. Musze powiedzieć, że jest mniej marudny. Nie rzuca się na nas, żeby nas gryźć (dziąsłami hihihi)Jedyny objawem ząbkowania jest straszny ślinotok, ale to pestka. Odstawiłam też żele do dziąsełek, bo nie widzę potrzeby stosowania ich w tej chwili, ale to już sama zobaczysz jak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
e-sawa Re: bolesne ząbkowanie 12.03.09, 23:23 Dziękuję Wam za informacje.Mam jeszcze pytanko ile tych granulek można podawać?Ja dzisiaj zaczęłam podawać ,3 razy dziennie po dwie granulki nie wiem jaka ilość jest odpowiednia - Kubuś ma 4 m- ce.Używam też żelu Dentinox - chyba jest OK.,ale mały zaraz go zjada i chyba nie ma takiego działania w aptece mi powiedzieli,że to jest najmocniejszy z żeli na ząbkowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
agatalenk Re: bolesne ząbkowanie 13.03.09, 12:11 chamomilla vulgaris 15ch - co to za lek. jakis uspakajający.to jest na recepte czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ona.ja Re: bolesne ząbkowanie 13.03.09, 12:27 chamomilla vulgaris 15ch to preparat homeopatyczny, łagodzi dolegliwości związane z ząbkowaniem. My mamy zalecone 3x5 rozpuszczonych kuleczek. Mój synek ma 6 m-cy. A miał 5 kiedy zaczął brać ten preparat. Najlepiej poradzić się pediatry homeopaty, ale my zawsze mieliśmy dawkę po 5 kulek, przy każdym innym preparacie też. Odpowiedz Link Zgłoś